Cameratoezicht bij kringloop Groesbeek

Sinds deze week hangen er camera’s bij de Groesbeekse kringloopwinkel. Personen die hun spullen dumpen kunnen vanaf nu aangepakt worden. De kringloop kreeg steeds meer last van onbruikbare spullen die bij het pand aan de Industrieweg werden gedumpt.

Kringloop Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Kringloop Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Kringloop Groesbeek gaf in het verleden al meerdere malen aan hinder te ondervinden van mensen die ongevraagd spullen bij de kringloop neerzetten. Vaak zijn deze spullen ook nog eens onbruikbaar. “Dit zijn extra kosten voor ons”, zei beheerder Andre Brouwer in juli al tegenover DeGroesbeek.nl.

Begin augustus was het weer raak. De komst van de camera’s stond op dat moment al in de planning, maar het duurde nog enkele weken voordat deze definitief in gebruik konden worden genomen. Het beheer en de vrijwilligers hopen dat er nu een einde komt aan de problemen. Iedere beweging rondom het pand wordt geregistreerd.

Spullen kunnen alleen op zaterdag van 10:00 uur tot 13:00 uur worden afgegeven. Mensen die op dat moment niet in de gelegenheid zijn om dit te doen, maar graag hun spullen aan de kringloop willen geven, kunnen gewoon een telefonische afspraak maken: 06-11199935.

De kringloop, een groot succes in Groesbeek, is elke zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur geopend en elke laatste zondag van de maand van 12:00 tot 16:00 uur.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
groesbeekse

Mooi zo aanpaken de handel

de nachtboswachter.

Niet erg slim om te vermelden zullen ze wel weer andere plekken uit zoeken LANGS DE WEG IN HET BOS.

Als ze hun eigen straatje vooral maar schoon hebben dit is niet de kringloop helpen zo willen ze het wel laten lijken maar gewoon de rotzooi kwijt willen betaal zelf om je rommel kwijt te worden maar ga niet zo`n mooie instelling hiermee duperen BAHHHH.

piet

Te erg dat dit nodig is
Mensen ruim zelf je spullen op,plastic bij plastic, groenafval in de kliko,decrest in blauwe zakken dit kun je aan de weg zetten, en word opgehaald,grotere stukken die bruikbaar zijn kunt u brengen bij de kringloop of bellen dan komen ze het ophalen,is het niet meer bruikbaar afvoren naar van kesteren en ja dan zul je er iets voor moeten betalen
Maar je zadeld toch een ander niet op met JOU ROTZOOI

umme

Misschien is van Kesteren een bitje te duur

willem 2

Zeker weten.

piet

Dus zadel je een ander dan maar op met jou rotzooi

Piet

van kesteren is te duur, en de kringloop wil alleen het beste hebben

de nachtboswachter.
Piet dat hoor ik ook steeds maar dat ligt ook wel aan de gemeente als je kijkt wat er in het bos gedumpt wordt dat wil je niet weten.Auto banden koelkasten televisies frame olie asbest noem maar op en dan langs de wegen en bermen denk dat het 70 procent minder zou zijn als men het goedkoop kon brengen.als je kijkt wat het opruimen kost jaarlijks daar kun je een mooien milieu straat voor inrichten vraag mijn af welke politieken partij zo slim is om hier mee aan het werk te gaan.nou sociaal groesbeek zou wel geschikt zijn om dit… Lees meer »
henk
iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen afval, daar hoef je geen politieke partij voor bij te betrekken. Het zou handig wezen als er een betaalbare milieustaart zou zijn in Groesbeek en die is er in principe ook met v Kesteren helaas zijn die per kilo afval nogal prijzig en daarmee werk je idd. de illegale lozingen in het bos mee in de hand. Als de gemeente nu eens ging onderhandelen met die ondernemer over eventuele prijsverlaging per kilo kan het misschien illegale dump tegen gaan. Maar de de consument blijft verantwoordelijk voor zijn eigen gedrag. Voor een nieuwe tv /… Lees meer »
Marcel Poelen
de nachtboswachter: je hebt gewoon weer een punt! klein afval gedumpt door de gebruikers van ONS bos is een dagelijks irritatiepunt van ons allen. Op straat overigens ook. Grof vuil dumpen waar het maar uit komt is nog triester. Er zijn veel mensen die ons dorp dagelijks schoonmaken, en ook in de buurten bukken mensen vaak om de troep van een ander op te ruimen. Dat is een goed voorbeeld. Hanggroep jongeren als enige beschuldigen is te kort door de bocht! Qua organisatie van inname van grof vuil kan het ook zeker beter. Het is goed om daar iets op… Lees meer »
Jan Norp

Oud papier en oude metalen kun je gratis bij de Treffers kwijt. Chemisch afval, oude elektrische en elektronische apparatuur gratis op de gemeentewerf(helaas niet op zaterdag). Grofvuil wordt eens per twee weken tegen betaling thuis opgehaald. Wasmachines en koelkasten eens per maand gratis thuis opgehaald. Zie de AFVALWIJZER van de Dar/gemeente Groesbeek.

Kruimeltje

Ja, die hangjongeren dumpen hun bankstel en wasmachine zomaar ergens in de wijk. Zag laatst nog zo’n snotneus op de fiets zijn diepvrieskist in het bos gooien. Schande is het!
(denk toch even na voordat je iemand de schuld geeft)

Dit heeft niks met schuld geven te maken, het gaat er over dat ze de rotzooi die ze kwijt willen niet bij de kringloopwinkel moeten dumpen.

Marcel Poelen

@ Kruimeltje,
iets beter lezen Kruimeltje, daarna gaan denken en dan reageren!
Vooral niet denken dat je iets leest waarop je graag wilt reageren, daarmee ging je als PVDA raadslid in de Raadszaal ook al regelmatig nat.

wpDiscuz