[Foto’s] Motie parkeerplaatsen Lidl opnieuw in raad

De motie over de aanleg van extra parkeerplaatsen bij de nieuwe Lidl aan de Herwendaalseweg wordt op 25 september 2014 opnieuw in de Groesbeekse gemeenteraad behandeld.


De nieuwe Lidl aan de Herwendaalseweg in Groesbeek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Eind juni werd de motie, ingediend door Sociaal Groesbeek, CDA en VVD, nog aangehouden. Zeven raadsleden stemden voor en even zoveel raadsleden stemden tegen. Drie raadsleden, waarvan twee die vóór het plan zijn, waren afwezig.

Lidl wil een gemeentelijk terrein, dat op dit moment door de gemeente aan De Hoeve wordt verhuurd, als extra parkeerplaats voor haar nieuwe supermarkt huren. De bouwvergunning voldoet weliswaar aan de parkeerbalans, maar extra parkeerplaatsen zijn volgens het bedrijf gewenst om onder andere parkeeroverlast in omliggende straten te voorkomen. Lidl wil er voor zorgen dat er rondom de nieuwe supermarkt een optimale parkeervoorziening ontstaat.

De keten is zelfs bereid om voor dit terrein € 15.000,- per jaar aan huur te betalen. Het college zag niets in de plannen. Zij benadrukte dat het steunen van deze motie haaks staat op het gevoerde beleid dat er voor moet zorgen dat winkelvoorzieningen juist geconcentreerd worden in het centrum van Groesbeek. Die Lidl heeft volgens het college “lak” aan dit beleid door zich aan de Herwendaalseweg te vestigen.

Daarbij komt ook nog dat een extra parkeerplaats, waardoor er twee parkeerterreinen aan weerszijden van de supermarkt zijn, ook niet goed zou zijn voor de veiligheid op die plek. Dat zegt een verkeersdeskundige van de gemeente Groesbeek. Het parkeerterrein van De Hoeve ligt namelijk dicht bij een voetgangersoversteekplaats. De Herwendaalseweg is een drukke doorgaande weg.

De opening van de nieuwe Lidl was op 10 september. Het parkeerterrein bij De Hoeve werd door enkele klanten al in gebruik genomen. De supermarkt was voorheen gevestigd aan de Nijverheidsweg en wilde in eerste instantie verhuizen naar de Schreven-locatie. Dit plan kreeg geen goedkeuring van de raad.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 28 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

goed bezig weer, tegenwoordig denken ze op het gemeentehuis
” we hebben pas een probleem als het probleem er is ” waarom zouden we ons eerst gaan druk maken er zijn toch al parkeer vakken. Tja gelukkig denken sommige partijen nog wel na en worden er weer een paar wakker geschud. Meer parkeer ruimte en €15.000 per jaar. Hoe moeilijke overweging zou dit zijn. Daar heb je geen Lidl tas voor nodig om dit gebaar van Lidl in te pakken.

Lambert
Een ondernemer maakt gewoon gebruik van de bestemming die op het pand ligt. Dat dit tegen de persoonlijke zin van Sjakie Thijssen is, moge wel duidelijk zijn. Is de Groesbeekse gemeenteraad in staat om persoonlijke rancune van een verstandig politiek besluit te onderscheiden of gaan weg gewoon weer lekker ordinair ruzie lopen maken. Een ondernemer als Lidl heeft in bijna heel Europa te maken met regelgeving, waarbij men vooral BUITEN de stads- of dorpskern moet gaan zitten. De wijze raad?wethouders van Groesbeek willen als in het centrum om een aanzuigende werking voor winkeliers te realiseren. Alsof de bezoeker van de… Lees meer »
de nachtboswachter.

Zeer duidenlijk uitgelegd lambert niks aan toe te voegen

Spoorlaantje

Dit soort winkels moet je toch buiten het centrum houden. In deze winkels kom je de grootte boodschappen halen, dus met de auto. De gemeente moet nu niet zo moeilijk doen. De Lidl komt nu eenmaal op deze plek. Dus doe dan niet zo moeilijk over die parkeerplaats. De gemeenschap heeft hier toch met die 15.000,00 euro ook weer voordeel bij.

Sprookje

Waarom niet gekeken naar onze buren in Kranenburg???
Alle grote winkels buiten het dorp gecentraliseerd, in het dorp het MKB.En, het bijt elkaar niet.

Manuèle

Lekker € 15.000 per jaar beuren en verder niet zeuren. Pand is zowat klaar dus dat wordt toch niet meer anders.

hupkedrie

Wat is er nu makkelijker?????
€15000 verdienen van de Lidl en in het weekeinde geld verdienen van De Hoeve.
De Lidl geeft al aan om er een fatsoendelijke parkeerplaats van te maken (wat nu dus niet het geval is).
En er dus als die parkeerplaats er niet komt, er zeker problemen komen in de buurt met parkeren.

Kel Kel Kel enne moije trop!!!

Hupke4

Joa, nie dan! Stelleke sukkels!!

Wielly

De gemeente kan beter de onroerend goed belasting om hoog doen , och zeg maar niks, want ze zijn er dom genoeg voor om het nog te doen ook.

Verkeer

En voor 1x 15.000 kunnen ze vast wel het verkeer zodanig aanpassen dat het voor iedereen, met name de kinderen van de Siepe en het Vossenhol, veilig is op de Herwendaalseweg.

Het kan toch niet zo zijn dat iedereen maar achter die Sjaak aanloopt.
Dat deze wethouder ruzie maak t met de lidl, hoeft ons dorp toch niet onder te lijden.
Hier zijn vijf partijen die er voordeel mee hebben, 1 het winkelend publiek 2 de kinderen van siepe en het vossenhol, 3 de inwoners van Groesbeek € 15.000 en 4 de Hoeve en 5 de Lidl.
En daar lopen toch nog van de domme raadsheren bij, die hem daarin steunen, ik noem dat kontenkruipers, niet te begrijpen.
Ik hoop dat de komende verkiezingen deze heren er flink op hun donder krijgen.

Henny

Groesbeek op z, n best, overal in tegenwerken. Een parkeerplaats die overdag niet gebruikt wordt, die er dus al ligt, en ook nog opgeknapt wordt door de lidl. Nee zeggen tegen zoiets, niet alleen een beetje dom, maar oerstom. We wachten af totdat door een slechte parkeersituatie de eerste aanrijdingen en ongelukjes gaan gebeuren.
Dan zal er wel iets moeten gebeuren. Hopelijk wordt dit probleem sneller opgelost dan de centrumplannen, of gaan we dit ook nog jaren lezen.

handy

Hebben we gelijk een goede parkeerplaats erbij, die ligt dan gelijk bij het niet feestterrein.. super en ja ff kruising aanpassen gelijk voor 15000 euri… dan helemaal lekker.. volgens mij snapt de Gemeenteraadsleden nog steeds niet dat ze allen aanwezig moeten zijn.. ze DIENEN de burger en niet anders om.. Maar goed dat we volgend jaar Groot Groesbeek zijn.

Spoorlaantje

Lees net dat er afgelopen woensdag weer een ernstig ongeluk is geweest. Op de kruising Nieuweweg-Zevenheuvelenweg. Laat de gemeenteraad zich daar maar eens druk overmaken.

juustem

Deze motie gaat over het wel of niet onderzoeken of het een mogelijkheid zou zijn, onderzoeken! Hoe kun je daar nu tegen zijn? Pas als dat is uitgezocht kun je het plan in stemming brengen. Maar op voorhand een idee afschieten, dan heb je in mijn ogen toch echt oogkleppen op en een tunnelvisie. Maar ach…ook dat is consistent beleid 🙁 Treurig hoe ideeën zo om zeep worden geholpen hier door de huidige coalitie en een paar meelopers.

Marcel Poelen
Het GVP van Sjaak Thijssen, Hennie Eikholt en Irma v/d Scheur is qua redelijke & objectieve standpunten uit de bocht gevlogen. Dat zet een wankele column van Hennie Eikholt in het Groesbeeksweekblad niet recht. Sjaak Thijssen is ook uit de bocht gevlogen als wethouder door de Lidl tijdens de gemeenteraadsvergadering van juni te omschrijven (beschuldigen?) als partij die lak heeft aan het beleid van de Gemeente- (raad). Wat is ondernemerschap Sjaak en Hennie? Irma als secretaris van de ondernemersvereniging van Groesbeek en GVP Raadslid mag zich haar rol in de raadsvergadering van juni al helemaal als dubieus omschrijven. Was die… Lees meer »
Marcel Poelen
Het GVP van Sjaak Thijssen, Hennie Eikholt en Irma v/d Scheur is qua redelijke & objectieve standpunten weer eens uit de bocht gevlogen. Dat zet een wankele column van Hennie Eikholt in het Groesbeeksweekblad niet recht. Sjaak Thijssen is ook uit de bocht gevlogen als wethouder door de Lidl tijdens de gemeenteraadsvergadering van juni te omschrijven (beschuldigen?) als partij die lak heeft aan het beleid van de Gemeente- (raad). Wat is ondernemerschap Sjaak en Hennie? Irma als secretaris van de ondernemersvereniging van Groesbeek en GVP Raadslid mag zich haar rol in de raadsvergadering van juni al helemaal als dubieus omschrijven… Lees meer »
Miep

he 2 keer het zelfde stuk !! Bang dat ze het anders niet lezen..

truus

En ik maar denken dat wethouders integer een onpartijdig de belangen van de gemeente behartigen!!!! Dat blijkt in Groesbeek niet

nou.. nou

Hoeveel betaald “de Hoeve” voor deze parkeerplaats?

wpDiscuz