Scholen Zuid-Nederland weer begonnen!

Voor de leerlingen in de regio Zuid-Nederland, waar de MUG-gemeenten ook onder vallen, zit de vakantie er weer op. Ze hebben zes weken lang kunnen genieten van hun vakantie, maar moeten vanaf maandag toch echt weer aan de slag.

De leerlingen van de scholen in Noord-Nederland zitten sinds een week al in de klaslokalen. De regio Midden viert nog één week vakantie, tot en met 31 augustus. In die regio hadden de leerlingen ook pas vanaf 19 juli vakantie.

Actie VVN: “De scholen zijn weer begonnen!”

In het begin van het nieuwe schooljaar start Veilig Verkeer Nederland (VVN) opnieuw de bekende campagne “de scholen zijn weer begonnen!”. Er hangen spandoeken boven de straten en er staan borden langs de weg. Verkeersdeelnemers hebben lange tijd geen groepen scholieren meer op de weg gezien en zijn door deze actie weer extra alert. Aan het begin van het schooljaar is er doorgaans een piek te zien in het aantal verkeersslachtoffers onder jonge fietsers. Automobilisten en kinderen moeten weer even aan elkaar wennen.

De eerstvolgende vakantie is de herfstvakantie. Deze begint op 11 of 18 oktober, afhankelijk van de regio. Voor Zuid-Nederland is dit 18 oktober. Vanaf 20 december volgt de kerstvakantie.

Overzicht schoolvakanties 2014

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans
Nou, de scholen zijn weer begonnen inderdaad. Het was weer een mooie bende bij de school aan de Cranenburgsestraat. De auto’s staan gewoon weer aan twee kanten van de weg opgesteld in de Hoflaan en Mariendaalseweg zodat de situatie allerminst veilig is en ook de doorgang staat vaak geblokkeerd. Er wordt in bochten geparkeerd en de splitsing Heikant-Mariendaalseweg wordt als rotonde gebruikt. Zelfs een aantal ouders gezien die nog geen 100 meter van de school vandaan komen presteren het om met…..jawel hoor, de auto te komen???? De chaos is elke dag weer compleet en de vraag is wanneer er eindelijk… Lees meer »
de nachtboswachter.
Nou hans vroeger moesten we lopend naar school er waren nog maar weinig mensen die een auto hadden. nu hebben ze er soms 3 voor de deur staan.en als ze 100 meter van het centrum wonen of school dan pakken ze nog de auto vindt je het gek dat veel kinderen geen puf meer hebben om gewoon te lopen of fietsen ja ze hebben haast want ze nemen de i.pad ook mee je zou maar eens iets missen zeg.een ongeluk zit in een klein hoekje en parkeren nou ja daar houden ze weinig rekening mee bij scholen ze kijken alleen… Lees meer »
wpDiscuz