[GR2014] Verkiezingsprogramma GroenLinks

De verkiezingsprogramma’s druppelen langzaam binnen. Op 19 november zijn de verkiezingen in de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG). De drie gemeenten fuseren per 1 januari 2015.

Verkiezingsprogramma_GroenLinks_2015_2018-GL

GroenLinks

Met veel genoegen en trots publiceerde GroenLinks zondag haar verkiezingsprogramma. GroenLinks gelooft in de noodzaak van de herindeling, sterker nog, zij kijkt uit naar de samenvoeging van Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek per 1 januari 2015. Op den duur zijn de drie gemeentes te klein om hun taken op een verantwoorde wijze uit te voeren. Niet alleen wat de financiën betreft, maar ook voor de uitvoering van alle wetten en regelgeving die nu op de gemeentes afkomen, is een competente gemeenteorganisatie en gemeenteraad noodzakelijk. Dat deze drie gemeentes samen één prachtig landschappelijk gebied vormen, is voor GroenLinks een extra uitdaging er iets moois van te maken in de komende periode.

GroenLinks heeft zich voor het programma laten leiden door de volgende uitgangspunten: eerlijk delen van zorg en werk, behoud van ons prachtige landschap, zorgen voor schone energie en duurzame technieken, iedereen doet mee naar vermogen en tot slot: alle inwoners en kernen worden op een gelijkwaardige manier bejegend. Kortom, GroenLinks staat voor investeren in een duurzame samenleving en een veerkrachtige leefomgeving in de mooiste gemeente van Nederland.

En wat betreft het referendum over de nieuwe gemeentenaam: de voorkeur (stemadvies) van GroenLinks gaat uit naar de gemeentenaam Berg en Dal, maar uiteraard zal GroenLinks de uitslag van het referendum respecteren en dit ook in de nieuwe gemeenteraad kenbaar maken. Want het is uiteindelijk de nieuwe gemeenteraad die de keuze maakt over de toekomstige gemeentenaam.

Informatie over de verkiezingen staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
John

Jullie hebben alle punten verspeeld met dat gezeik over KVW en defensie.

Wat een trieste vertoning van GroenLinks, ga lekker bomen knuffelen!

de nachtboswachter.
Vraag me af wat een figuur als Florian Godderz bij GroenLinks te zoeken heeft hij vindt het maar niks dat Defensie niet hoort bij de Kindervakantiewerk. nou ik vindt het juist heel belangrijk dat kinderen buiten komen en sportief bezig zijn en leerzaam .en heb respeckt voor het feit dat Defensie dit heeft gedaan of moeten ze achter hun laptop of iPod zitten denk is normaal.nou bomen knuffelen hebben ze ook niks mee want ze hebben er maling aan dat onze bossen op grootschaliger wijzen in 2015 weer ten prooi vallen aan een Grootschaliger bomenkap en dan heeft deze partij… Lees meer »
willem 2

Ja nachtboswachter die heren denken dat ze alles mogen.
Laat ze op kleiduiven schieten maar wel alle rotzooi opruimen. Maar ja wat doe je er aan. Weet jij het?

niet op stemmen willem 2.deze partij keihard laten vallen.

umme

Groen Links al een gevaar in denHaag dus wees wijs Groesbeek

Dat die tweedehands politie dat doen is tegen de wet.
Wij hebben hier in Holland toch geen uitgaansverbod, te gek voor woorden het lijk wel oorlog.
Die lui maken hun zelf belachelijk.
Maar ik weet niet wat dit met groenlings te maken heeft, die geven toch geen opdracht dat je niet in het bos mag komen na een bepaalde tijd.

Losers

Wat een zielige vertoning van GL in de gelderlander!

Volgens mij snap Florian Godderz het hele principe van KVW niet. De deelnemende kinderen vonden deze dag de leukste van de hele week. Defensie heeft een prachtige dag ondersteunt en kinderen actief gekregen, vooral met beweging! Gelukkig heeft Florian vroeger nooit oorlogje gespeeld, maar altijd druk met het knuffelen van bomen. Schandalig wanneer de gehele GL partij de mening van Florian zou ondersteunen ! Ik wil mezelf als ex-stemmer van GL, afstand nemen van de reactie van deze lijsttrekker!

kloeke

Ben aan het wachten op het eerste partijprogramma die niet vanuit de partij zijn/haar oogpunt dingen aanpakt maar Door de ogen van ons,gewone mensen bekijkt.wij willen en wij vinden koop je niks voor….Wij gaan ervoor zorgen zou ik wel willen lezen…ik wil immers ook zoveel….spijkers met koppen en geen gebakken lucht zoals groen Links,D66 en gvp

Toon verbeet

groenlinks moet je niet opstemmen die willen ook de naam berg en dal die komen allemaal van buitenaf en voelen zich te groot voor de naam groesbeek.

Jan Norp

Kloeke, als politici iets beloven, dat ze door te weinig steun in de raad niet (direct) voor elkaar krijgen, dan hoor je meteen weer dat ze hun verkiezingsbeloften niet zijn nagekomen. Ik heb als raadslid dat vaak genoeg meegemaakt. Maar ik heb ook ervaren dat wensen die ik het ene jaar in de raad had geuit, pas later door andere fracties werden overgenomen. Maar ik had wel de basis daarvoor gelegd. Politiek is vaak een kwestie van lange adem.
Populistische politici beloven vaak gouden bergen, en wanneer dat niet lukt, geven ze anderen de schuld.

DeKIWI

Als je na zonsondergang niet meer in het bos mag vertoeven als gewone burger welke waarde heeft de titel nachtburgemeester dan nog volgens mij nul coma nul. Willie doe afstand van je titel en hang je amst ketting hoog in een boom zo dat iedereen hem kan zien.

wpDiscuz