Een ijsje eten dankzij project “Meedoen”

Vrijwillig iets doen voor een ander loont. Niet in geld, maar wel in waardering en eigen plezier dat het oplevert. Dat heeft mevrouw Zwitserloot uit Groesbeek ook ervaren sinds ze vrijwilligster is via het project Meedoen.

De gemeente Groesbeek en Stichting Welzijn Groesbeek zijn in februari 2014 begonnen om kandidaten die een bijstandsuitkering hebben en niet meer betaald kunnen werken, mee te laten doen aan dit project.

Vaker buiten

Ook mevrouw Kersten heeft profijt van dit project. Zij komt nu vaker buiten omdat mevrouw Zwitserloot haar nu als vrijwilligster van de bezoekdienst van Stichting Welzijn Groesbeek meeneemt voor een wandeling. Iets wat ze zelfstandig niet kan. Ze genieten nu samen af en toe heerlijk van een ijsje.

Enthousiaste kandidaat

Mevrouw Zwitserloot is als kandidaat bij een van de eerste bijeenkomsten geweest. Tijdens deze bijeenkomsten ontmoeten kandidaten die willen meedoen, mensen en organisaties die hun hulp goed kunnen gebruiken. Dit in een open en ontspannen sfeer. Mevrouw Zwitserloot was aanvankelijk wat terughoudend, maar na de bijeenkomst is ze enthousiast geworden. Ze is hierna in gesprek gegaan met het vrijwilligersteunpunt en via hun bemiddeling als vrijwilligster bij bezoekdienst van Stichting Welzijn Groesbeek aan de slag gegaan.

Waardevolle bijdrage

Wekelijks bezoekt ze nu mevrouw Kersten in Groesbeek, die hiermee erg geholpen is. Mevrouw Zwitserloot geniet van het doen van vrijwilligerswerk en vindt het werk wat ze kan doen waardevol. Ook komt mevrouw Zwitserloot hierdoor weer in haar oude buurt en ontmoet kennissen die ze al lange tijd niet meer had gezien. Mevrouw Zwitserloot en mevrouw Kersten hopen elkaar nog lang te mogen ontmoeten en te genieten van elkaars gezelschap en een lekker ijsje.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Zou de ijsboer en eigenwijs deze mensen die dit vrijwilligers doen best gratis ijs aan kunnen bieden of koffie al is het maar uit de fooienpot ze verdienen genoeg tot nu toe en ze doen iets goeds terug.de nachtboswachter.

Henk
begrijp me niet verkeerd, ik kan het alleen maar toe juichen om zoveel mogelijk vrijwilligers te krijgen zodat beide kanten ermee geholpen zijn. Maar van de andere kant krijg je steeds meer deze situatie`s. Wat vroeger betaalde banen waren worden nu ingevuld door vrijwilligers ( mits men die kan krijgen ) Er vallen in de verzorgingssector steeds meer ontslagen en er wordt meer en meer bezuinigd en de eigen bijdrage gaat weer omhoog. Medewerkers worden ontslagen en kunnen eventueel het werk wat ze gedaan hebben wel op vrijwillige basis in gaan vullen. Waar onze regering mee bezig is ? Worden… Lees meer »
wpDiscuz