[GR2014] Registratie aanduiding politieke groepering

Het centraal stembureau voor de verkiezing van verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Groesbeek, gelet op artikel G3, lid 5, van de Kieswet, maakt bekend dat op dinsdag 26 augustus 2014 is besloten de volgende aanduidingen van de genoemde politieke groeperingen te registreren in het register voor de verkiezing van de leden van de raad van de gemeente Groesbeek.

Nr.1, Politieke groepering: Groesbeekse Volkspartij. Aanduiding: Groesbeekse Volkspartij (GVP)
Nr.2, Politieke groepering: Combinatie ’90 gemeente Ubbergen. Aanduiding: Combinatie ’90 Ubbergen
Nr.3, Politieke groepering: Sociaal Groesbeek. Aanduiding: Sociaal Groesbeek (SG)
Nr.4, Politieke groepering: Partij voor Gemeente- Jeugd- en Sportbelangen Millingen aan de Rijn. Aanduiding: Gemeente- Jeugd- en Sportbelangen
Nr.5, Politieke groepering: Ubbergen Anders. Aanduiding: VOOR BERG EN DAL (VBenD)
Nr.6, Politieke groepering: Voor Openheid en een Leefbaar Groesbeek. Aanduiding: V.O.L.G.

Partijen die aan een verkiezing willen deelnemen, kunnen hun naam laten inschrijven bij het centraal stembureau. Dit betreft de aanduiding waarmee de politieke partij op de kandidatenlijst wil staan. Het centraal stembureau houdt hiervan een register bij. Heeft er geen registratie (of te laat) plaatsgevonden, dan wil dit overigens niet zeggen dat de groepering niet aan de verkiezing mag deelnemen. Dit kan namelijk wel. De groepering mag dan alleen geen aanduiding boven de lijst plaatsen en de lijst krijgt dus alleen een nummer. Politieke groeperingen die geregistreerd zijn voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, Provinciale staten of het Europees Parlement, hoeven zich niet plaatselijk te laten registreren. Deze registratie werkt namelijk door van ‘hoog naar laag’.

De aandacht wordt erop gevestigd dat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht, de natuurlijke of rechtspersoon, die door de beschikking rechtstreeks in zijn belang is getroffen, daartegen beroep kan instellen bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het beroepschrift moet op grond van artikel G5, lid 1 onder b, van de Kieswet, uiterlijk op de zesde dag na de dagtekening van deze kennisgeving in tweevoud worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak voornoemd, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage.

Nadere inlichtingen betreffende de registratie worden verstrekt door de afdeling Burgerzaken, Dorpsplein 1, 6562 AH Groesbeek.

Informatie over de MUG-verkiezingen staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek e.a

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Met 6 partijen is het voor de burgers wel een stuk makkelijker kiezen.

de nachtboswachter.
Vraag me af Kruimeltje wat jij stemt als ik er goed over naar denk stemmen heeft geen zin meer.Den haag regeld het wel wat er ook gebeurt en zo is het ook in Groesbeek is het niet anders alles wordt duurden en allemaal weten ze het beter en dat is al jaren zo ik begin me zelf af te vragen of het ook nog eerlijk gaat.nee ik ga stemmen op die partij die voor behoud van natuur is.ik heb genoeg van deze regering kijk naar ons Koninkrijk ze doen wat ze willen.De vakantie villa van Willem Alexander kosten 461.000 euro… Lees meer »
Miep

@ Nachtboswachter, je hebt gelijk… maar even over die vakantie villa van Willem Alexander terug te komen die heeft hij betaald…. alleen moeten wij nu 500.000 euro’s pacht ophoesten omdat hij geen 32.500 eurotjes meer had om de grond van de buurman erbij te kopen. Daar zal het speedbootje van 800.000 euro wel aan moeten meren…

wpDiscuz