[GR2014] Erik Weijers lijsttrekker VOLG, Giesbers stopt

VOLG-fractievoorzitter Erik Weijers is eerder deze week tijdens een ledenvergadering unaniem gekozen als lijsttrekker van VOLG voor de MUG-verkiezingen. Dit heeft de lokale Groesbeekse partij laten weten.

De partij laat zaterdag ook weten dat wethouder en locoburgemeester Theo Giesbers, al jarenlang actief binnen de Groesbeekse politiek, stopt na de gemeenteraadsverkiezingen in november 2014. Weijers volgt hem dus op als lijsttrekker, gevolgd door Johanna Brouwer die nu carrousellid van VOLG is.

De wethouder dreigde eind 2011 nog met opstappen omdat de raad niet wilde instemmen met een reeks plannen voor het aquaduct van Groesbeek. De vergadering hierover werd direct met één maand uitgesteld om de gemoederen te laten bedaren. Begin 2012 werd het voorstel alsnog goedgekeurd.

Giesbers is portefeuillehouder van Openbare werken, Verkeer en vervoer, Integraal Waterbeheer, Landschapsbeleid, Kunst en cultuur, Beeldende kunst, Monumentenzorg en Toerisme en Recreatie. Naast wethouder is hij onder andere de directeur van basisschool Op De Horst en een grote liefhebber van muziek: Giesbers is namelijk al meer dan 30 jaar dirigent.

Informatie over de MUG-verkiezingen staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 30 augustus, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.
Zo Theo jammer dat je stopt je hebt toch veel goede dingen voor Groesbeek gedaan.maar er komt een tijd van komen en gaan en ik waardeer het wel jammer dat de raad het niet altijd met je eens was.De oudere hanggroep in het bos tussen de 30 en 100 stonden vaak over de politiek in Groesbeek te praten en dan hard men het ook wel eens over jou ze zeiden haast altijd van die Theo heeft veel voor Groesbeek gedaan jammer dat hij een daags stopt zelfs bij de jeugd was je gelieft dat kunnen ze niet allemaal zeggen in… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Ik vind Theo een prima persoon, echter de nieuwe gemeente Groesbeek, is aan een frisse wind of misschien moet ik wel zeggen storm in het College toe. Jammer dat ze niet alle drie besloten hebben om te stoppen. Ik ben benieuwd hoeveel spreekwoordelijke lijken er uit de kast gaan komen her en der.

Lambert

Theo heeft een aantal mooie dingen gedaan maar door gebrek aan visie en te weinig doormaakten ook veel zaken laten liggen. Voor een zelfbenoemd academicus ( zie interview over aquaduct) had hij veel meer visie en bijbehorende strategie mogen ontwikkelen op het gebiedsnaam de verkeersstromen in het dorp. Met name het veranderen van de Dorpsstraat in een veel snellere doorgaande weg vind ik een zeer fors gemiste kans!!
Tijd voor nieuw bloed en meer inzicht omvan het centrum een prettiger verblijfsgebied te maken.
Gaat Sjakie met hem mee of……..?!

De groene vinger

Het aantal mensen dat lid is geweest en door niet kunnen samenwerken met Giesbers/ Fabeltjeskrant en dus vroegtijdig vertrokken is is ongekend hoog.

Mogelijk komt er nu wel iets van deze club van de grond ipv mee loop gedrag

randje-16

wegwezen met die vent , ouderwetse moraal ridder

Kruimeltje

Hans, sluit je bij deze wethouder aan en vertrek ook. Je hebt je beste jaren gehad en maak plaats voor een capabele opvolger, zoals Wibo Kersten of Niek Janssen.
Dat zou je sieren ( of plakt het pluche bij jou ook teveel?).

Henk
ach daar is @kruimeltje weer. Ben jij Hans Peters aan het stalken, lijkt er wel op. Daar kan hij aangifte voor doen. Heeeeeeeeeelllllll zielig ben je. Theo Giesberts is een persoonlijkheid in Groesbeek en verre omgeving. Hij staat voor heel veel mensen klaar en je ziet hem ook bij diverse gelegenheden die er te doen zijn in Groesbeek, daar waar ik andere politici nog wel eens mis. Theo die zich naast de politiek niet zal vervelen. In Wyler staat hij voor het koor, de Siesmejannekes, de school op de Horst en weet ik veel hoeveel vrije tijd bestedingen Theo nog… Lees meer »
Lulpiep

Theo… Tja… goeie kloot.. heeft het goed gedaan de afgelopen jaren… ook zelfverrijking op zijn basisschool… ook dat hoor erbij.. maar idd ben het met Hansie.eu eens.. een frisse wind er doorheen was nie gek… er zijn de afgelopen jaren al zoveel zinloze investeringen gedaan.. helaas.. weggggg is het gemeenschapsgeld… Ik ga Hansie.eu niet de hemel inprijzen maar soms heeft hij ook zijn goede dingen.. heeeel soms… we zullen zien wat het wordt…

wpDiscuz