[GR2014] Lokale Ubbergse partij wijzigt naam

De kleine lokale Ubbergse partij “Ubbergen Anders” gaat met een andere naam de MUG-verkiezingen in. De partij is voor de verkiezingen ingeschreven onder de naam “Voor Berg en Dal”.

Ubbergen Anders behaalde tijdens de vorige verkiezingen 583 stemmen (12,87%) en zit daardoor met twee zetels in de gemeenteraad van Ubbergen. Die gemeente heeft nog een tweede lokale partij: C’90. De coalitiepartij, die in de nieuwe raad een blok gaat vormen met GVP uit Groesbeek en GJS uit Millingen, kreeg vier jaar geleden meer dan 1200 stemmen (27,12%). De grootste partij in Ubbergen is de PvdA/GroenLinks-combinatie.

De zes lokale partijen binnen de gemeenten Millingen aan de Rijn (1), Ubbergen (2) en Groesbeek (3) hebben zich inmiddels geregistreerd. Zij gaan allen zelfstandig de verkiezingen in en op Ubbergen Anders na behouden zij allemaal hun huidige partijnaam. De politieke partijen die geregistreerd zijn voor de verkiezingen van de Tweede Kamer, Provinciale staten of het Europees Parlement, hoeven zich niet plaatselijk te laten registreren.

De MUG-verkiezingen zijn op 19 november 2014. Het aantal deelnemende partijen is vooralsnog 12. Er wordt die dag ook een referendum over de gemeentenaam gehouden. Inwoners kunnen kiezen uit de namen Groesbeek en Berg en Dal. De nieuwe gemeente heet in het eerste fusiejaar Groesbeek.

Informatie over de MUG-verkiezingen staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
juustem

Dit zegt wel iets over het democratische gedachtegoed van deze partij. Het zou uiteindelijk aan de burger moeten zij welke naam het gaat worden. Op voorhand al je naam veranderen in Berg en Dal zegt mij dat ze die mening niet belangrijk vinden en ondergeschikt maken aan het eigenbelang.

kloeke

Lullig als je zo heet in de gemeente Groesbeek. …..

www.hanspeters.eu

Volgens mij heeft deze partij een lijstverbinding met VOLG

Jeuh

Benieuwd wanneer de eerste Tegen Groesbeek uit de kast komt.

Lulpiep

hey Hansie.eu… nog meer volgers in het durp… pffffff

Johanna

Nee @ Hans, wordt VERVOLGd

kloeke

Voor berg en dal,ik stem tegen berg en dal…

wpDiscuz