[Foto’s] Realisatie Boskapel “De Biesselt” vordert gestaag

De poort voor de ingang van Boskapel “de Biesselt” nadert zijn voltooiing. De poort gaat deze week nog naar de schilder. Smederij Kerkhoff smeed de laatste onderdelen aan elkaar, die de poort compleet maken.


De poort van het kapelletje bij smederij Kerkhoff in Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het kapelletje heeft een geschiedenis, werd onderhouden door de buurt en vormt voor velen een rustpunt. Om het kapelletje aan de Biesseltsebaan ook voor de toekomst te behouden was het tijd voor een flinke make-over. De vergunning daarvoor werd begin 2013 verleend.

Op 4 december 2013 is de bouw van de Boskapel de Biesselt begonnen. Wim Meeussen en Hentje Thijssen hebben geassisteerd toen Gerrit Hekman met een graafmachine het voorbereidend grondwerk uitvoerde. Verder hebben Wim en Hentje op 12 december de planken en bekisting in orde gemaakt als voorbereiding van de fundering. Op 19 december heeft Roland Coenen uit Groesbeek het ijzerwerk gemaakt en diezelfde middag is de fundering gestort.

Daarmee was voor kerstmis 2013 al het fundament van de Boskapel De Biesselt helemaal gelegd. Op zondag 26 oktober zal het kapelletje feestelijk geopend worden. Voor meer foto’s verwijzen wij u door naar de website van boskapel De Biesselt.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Echt vakwerk.

wpDiscuz