Verkeersmaatregelen herdenking Market Garden 2014

Het mag duidelijk zijn dat de activiteiten rond 70 Jaar Market Garden ook verkeerstechnisch de nodige maatregelen vereisen. We geven u hier het overzicht.

Poster 70 jaar Market Garden in Groesbeek.

Poster 70 jaar Market Garden in Groesbeek.

ZATERDAG 13 SEPTEMBER 2014

Vanwege de taptoe zal tussen 19.00 en ongeveer 21.30 uur de Dorpsstraat voor alle verkeer zijn afgesloten tussen het kruispunt met de Kloosterstraat en het kruispunt met de Kerkstraat. Tevens worden die avond het Dorpsplein, het marktplein en het gedeelte van de Spoorlaan tussen Dorpsstraat en Pompweg afgesloten voor alle verkeer tussen 18.30 en 22.00 uur.Vanwege de opbouw van een tribune is het marktplein afgesloten vanaf vrijdagochtend 12 september 06.30 uur tot en met zondag 14 september.

Omleiding
Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de bewegwijzerde route Molenweg – Cranenburgsestraat – Hulsbroek – Nieuwe Drulseweg. Op de route Houtlaan – Kerkstraat geldt die zaterdagavond een stopverbod, dat noodzakelijk is om een vrije doorgang voor nood- en hulpdiensten te waarborgen.

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer van lijn 5 zal tussen 19.00 en ongeveer 21.30 uur worden omgeleid via de route Molenweg – Cranenburgsestraat – Hulsbroek – Nieuwe Drulseweg. Voor reizigers van en naar het centrum wordt een tijdelijke halte ingericht nabij het kruispunt Molenweg / Cranenburgsestraat.

Parkeren evenement
De bezoekers van de taptoe kunnen parkeren op het parkeerterrein aan de Houtlaan of de parkeerterreinen rondom het Zoma-gebouw aan de Spoorlaan. Met P-borden wordt verwezen naar deze locaties.ZONDAG 14 SEPTEMBER 2014

Bij het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 aan de Wylerbaan vindt het Bevrijdingsfestival plaats. Vanwege de verwachte grote toeloop aan bezoekers wordt een weiland beschikbaar gesteld voor parkeren aan de overzijde van de Wylerbaan. Om veilig over te kunnen steken wordt het gedeelte van de Wylerbaan tussen de inrit naar camping De Oude Molen en de inrit naar het Bevrijdingsmuseum afgesloten voor alle verkeer. De afsluiting geldt tussen 10.00 en 17.00 uur.

Omleiding
Doorgaand verkeer tussen Groesbeek en Wyler wordt geadviseerd te rijden via de Zevenheuvelenweg – Oude Kleefsebaan en Zevenheuvelenweg – Derdebaan.

Parkeren evenement
Bezoekers van het Bevrijdingsfestival, komend uit de richting Wyler, kunnen vanaf het kruispunt Wylerbaan – Kamp doorrijden tot aan de parkeerweide tegenover het Bevrijdingsmuseum. Dit gedeelte van de Wylerbaan is als doodlopende weg daartoe toegankelijk.
Bezoekers van het Bevrijdingsfestival, komend uit de richting Nijmegen en/of Groesbeek, kunnen parkeren in de parkeerweide op de hoek van het kruispunt van de Nieuweweg met de Zevenheuvelenweg. Dit is op korte loopafstand van het Bevrijdingsmuseum.WOENSDAG 17 SEPTEMBER 2014

Bij het Generaal Gavinmonument aan de Nieuwe Drulseweg wordt een herdenking gehouden. De Nieuwe Drulseweg is daartoe afgesloten voor alle verkeer tussen de rotonde met de Bredeweg en het Nijerf. In verband met het bouwen en na de herdenking weer afbreken van een tribune is de Nieuwe Drulseweg hier afgesloten tussen 06.00 uur en 17.00 uur.

Omleiding
Doorgaand verkeer wordt doorverwezen via de route Herwendaalseweg – Gooiseweg – Kloosterstraat. De Mansberg is vanwege de tribune niet te bereiken via de Nieuwe Drulseweg. Autoverkeer van en naar de Mansberg wordt verwezen via de oude Drulseweg naast tankstation Oomen aan de Herwendaalseweg / Bredeweg. Het fietspad wordt daartoe tijdelijk opengesteld voor autoverkeer.

Parkeren herdenking
Voor genodigden en bezoekers van het evenement wordt op de hoek van de 2e Colonjes en de Bredeweg een weide opengesteld voor parkeren.

Onthulling WACO

Aansluitend aan de herdenking wordt in het buitengebied achter Klein Amerika een WACO zweefvliegtuig onthuld. Bezoekers van de herdenking worden met pendelbussen vervoerd naar Klein Amerika. Deze gratis pendelbussen vertrekken vanaf de bushalte aan de Bredeweg, kant Generaal Gavinstraat.

Om het extra verkeer op de smalle wegen veilig te geleiden geldt tussen 09.00 en 15.00 uur eenrichtingsverkeer op de route 2e Colonjes – Klein Amerika en wel vanaf de rotonde met de Bredeweg naar het buitengebied. Op deze route geldt dan tevens een stopverbod.

Parkeren WACO
Bij Klein Amerika wordt op korte loopafstand van de WACO een weide opengesteld voor parkeren. Deze weide is te bereiken in eenrichtingsverkeer vanaf het kruispunt Knapheideweg – 2e Colonjes en is gelegen naast Boerderijwinkel Klein Amerika.DONDERDAG 18 SEPTEMBER 2014

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen in de loop van de ochtend para’s neerdalen achter ‘Den Heuvel’ in het buitengebied van de Wylerbaan. Op het gedeelte van de Wylerbaan rondom de landingsplek zal vanaf 09.30 uur tot ongeveer 14.00 uur een inhaalverbod gelden, is de maximum toegestane snelheid verlaagd naar 50 km/uur en geldt een stopverbod voor de weg en de bermen.

Parkeren evenement
De paradroppings zijn goed te zien vanaf ‘Den Heuvel’, waar ook Defensie een aantal moderne en historische legervoertuigen presenteert. Voor bezoekers is via de toegangsweg naar ‘Op de Heuvel’ een parkeerweide beschikbaar voor auto’s (beperkt!) en fietsen. Uit veiligheidsoverwegingen wordt het gedeelte van de Derdebaan tussen Zevenheuvelenweg en Wylerbaan afgesloten voor alle verkeer en daarmee vrij gehouden voor eventuele nood- en hulpdiensten.

Doorrijdpassen
Tussen 09.30 uur en ongeveer 14.00 uur zal ook de Lagewald alsmede de verschillende wandel- en fietspaden in het gebied tussen Wylerbaan en Lagewald afgesloten zijn voor alle verkeer en voetgangers. Langs de Lagewald geldt een stopverbod. Deze maatregel is nodig, omdat de Lagewald en deze paden binnen de ‘dropzone’ vallen en vrij moeten blijven van verkeer. Bewoners van Lagewald, als ook van de Derdebaan en Klös, ontvangen van de gemeente een doorrijdpas. Deze dient getoond te worden aan de verkeersregelaars bij de wegafzettingen.VRIJDAG 19 SEPTEMBER 2014

Tussen 11.00 en 14.00 uur worden op de Dorpsstraat en Pannenstraat in het centrum van Groesbeek historische legervoertuigen tentoongesteld. Deze wegen worden hiertoe afgesloten voor alle verkeer en wel vanaf 06.30 uur.

Deze voertuigen zullen ook bezocht worden door talrijke schoolkinderen, die per fiets naar het centrum van Groesbeek komen. De helft van het marktplein zal vanaf vrijdagochtend afgezet zijn om als fietsenstalling te dienen.

Omleiding
Doorgaand verkeer kan gebruik maken van de bewegwijzerde route Molenweg – Cranenburgsestraat – Hulsbroek – Nieuwe Drulseweg. Op de route Houtlaan – Kerkstraat geldt die vrijdag een stopverbod, dat noodzakelijk is om een vrije doorgang voor nood- en hulpdiensten te waarborgen

Openbaar vervoer
Het openbaar vervoer van lijn 5 zal op vrijdag tot ongeveer 14.00 uur worden omgeleid via de route Molenweg – Cranenburgsestraat – Hulsbroek – Nieuwe Drulseweg. Voor reizigers van en naar het centrum wordt een tijdelijke halte ingericht nabij het kruispunt Molenweg / Cranenburgsestraat.

Parkeren evenement
Bezoekers kunnen het beste parkeren op het parkeerterrein aan de Houtlaan of de parkeerterreinen rondom het Zoma-gebouw aan de Spoorlaan. Met P-borden wordt verwezen naar deze locaties.ZATERDAG 20 SEPTEMBER 2014

De Stichting Operatie Market Garden trekt met een grote stoet historische legervoertuigen van Veghel via Groesbeek en Berg en Dal naar Nijmegen. Door Groesbeek betreft het de route Mooksebaan – Pannenstraat – Dorpsstraat – Molenweg – Wylerbaan – Oude Kleefsebaan – Berg en Dalseweg. Deze route wordt voor deze stoet volledig afgezet en kan niet worden overgestoken.

De afsluitingen vinden plaats in functie van de snelheid van de stoet. Verwacht wordt dat de volgende wegen op de genoemde tijdstippen zullen zijn afgesloten:

• Mooksebaan, van 12.25 uur tot 16.55
• Pannenstraat, van 12.50 uur tot 17.20 uur
• Dorpsstraat, van 13.10 uur tot 17.40 uur
• Molenweg, van 13.25 uur tot 17.55 uur
• Wylerbaan, van 13.55 uur tot 18.25 uur
• Oude Kleefsebaan, van 14.05 uur tot 18.35 uur.

De route kan niet worden overgestoken en doorsnijdt de gemeente Groesbeek feitelijk in twee helften. Geadviseerd wordt om, als u een reis wilt maken, dit ruim voor of na de genoemde tijdstippen te doen.

Verkeer van en naar de zuid-oostelijke helft van Groesbeek is tijdens de afsluitingen enkel mogelijk via de route Bredeweg – Sint Antoniusweg – Grafwegen naar Milsbeek, of via de route Bredeweg – Grafwegenerstrasse naar Kranenburg (D).

Openbaar vervoer
De lijndienst 5 vanuit Nijmegen zal rijden via de Dries en eindigen nabij het kruispunt Burg. Ottenhoffstraat – Zevenheuvelenweg. Naar Berg en Dal is geen lijn 8 mogelijk.

Parkeren evenement
Toeschouwers van deze lange stoet kunnen parkeren op de weide in de hoek van het kruispunt Zevenheuvelenweg – Nieuweweg. Vanaf dit kruispunt is het een korte loopafstand naar de Wylerbaan – Molenweg, waar de stoet passeert.

Programma 70 jaar Market Garden Groesbeek
Nieuwsartikelen omtrent herdenking Market Garden

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Annie

Fijn overzicht! Zo kan ik er rekening mee houden

wpDiscuz