[Foto’s / Update] Groesbeekse kermis 2014

De officiële opening van de Groesbeekse kermis was zaterdagavond om 18:00 uur op het Marktplein, maar in Breedeweg is de kermis in de middag al begonnen.


De Groesbeekse kermis is zaterdag van start gegaan. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

In speeltuin d’n Hommel aan de Kruksebaan begon de zaterdagmiddag met een kinderkermis en een vrijmarkt. De organisatie was in handen van werkgroep D’n Hommel. De opbrengsten worden gebruikt voor de aanschaf van een nieuw speeltoestel. De middag in Breedeweg duurde tot 17:00 uur.

Een uur later was de officiële opening van de kermis in het centrum van Groesbeek. Enkele uren later volgde er nog vuurwerk aan het Binneveld. De weersomstandigheden waren gunstig waardoor het op de openingsdag ‘s avonds zowel op de terrasjes in het centrum als op de kermis nog gezellig druk was. Ook zondag was het, mede door het goede weer, erg druk op de kermis. De komende dagen blijft het volgens de voorspellingen zo`n 20 graden en zonnig. In totaal staan er 16 attracties en 6 kraampjes op het Marktplein.

Groesbeek staat nog tot en met woensdag in het teken van de kermis. Daarna volgt de herdenkingsweek van Market Garden en eind september worden de Nederlandse Wijnfeesten in het heuveldorp georganiseerd.

Voor informatie (verkeer/programma/attracties) over de Groesbeekse kermis kunt u hier terecht.

Meer kermisfoto’s kunnen naar [email protected] gemaild worden. Dit artikel wordt dan aangevuld.


Bovenstaande foto’s van de kinderkermis en de vrijmarkt met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Gerrit

Is het koningsschieten al begonnen in de Bruuk ?

Piet...

Da sal wál enne Staekkenbaergse worre,die zien go.ed me pékschie.ters.

www.hanspeters.eu

Was leuk in Breedeweg en de hamburgers door F gebakken waren echt lekker

de nachtboswachter.

Piet dat hoeft niet wie zijn er niet met groot geworden in hun jeugd in Groesbeek.

Groesbeker

vind de kermis maar bar duur, het is voor kinderen niet meer haalbaar om een middag rond te krijgen.
En dan zie je die exploitanten `s avonds beteuterd kijken als het terrein leeg loopt om 21.00 uur.
Ritje kost al gauw 2 euro, vroeger betaalden we toch ook geen 4,40 voor een ritje?

DolleHenk

9 euro entree voor de tent?! Belachelijk! Niemand mos mèr goan!

rietdekker

9 euro entree
en kost da biereke dan wel nie?

Hertog Jan

Biertje €2,10 en inderdaad het belachelijke entree bedrag van €9,-!!

Groesbeker
weet je wat het is, mensen gaan en komen toch wel, en dat weten ze. 9 euro is toch te belachelijk voor woorden of niet, en 2,10 voor een potje bier, om je te schamen! En ze beginnen ook al bij de kinderen, een ritje in een attractie voor 2 euro! Het is te gek om los te lopen, ze zouden het voor de kinderen allemaal op een euro moeten houden en voor volwassenen dan 2 euro vragen, veel betere verdeling. Het is toch zielig dat ze met een tientje nauwelijks een uurtje vol krijgen. Zoals Dolle Henk zegt, niemand… Lees meer »
John

zaterdag was het nog 7 euro entree, veel leuker met die djs enzo. zondag en maandag was het 9 euro en moest je luisteren naar een slechte band met slecht geluid en dan ook nog 2 euro en 10 cent vragen voor een biertje uit een plastic beker. schand

Robbert B

Ik ben niet meer gegaan toen ik de prijs hoorde, heb genoeg van het melken.

Whocares
Ik vind 9 euro entree ook wel erg veel.. Dat is toch al 4x €9,- + de €7,- van zaterdag = €43,- alleen aan entree wat vele Groesbekers zullen betalen. En dan om over de vele consumpties à €2,10 nog maar te zwijgen. Oh, de €0,20 per toiletbezoek moeten we niet vergeten. De meeste Groesbekers blijven echter toch wel gaan, waardoor ik denk dat dit de komende jaren alleen maar erger wordt. Was de entree vorig jaar bij Oomen niet €6,-? Deze €3,- premium brengt toch al gauw €9000,- in het laatje ervan uitgaande dat er gemiddeld 750 betalende bezoekers… Lees meer »
wpDiscuz