Geslaagde Taallunch in de Week van de Alfabetisering

Onder het motto “Tijd voor Taal” organiseerde de Bibliotheek Groesbeek in samenwerking met het ROC Nijmegen een taallunch voor deelnemers aan een taalcursus of leesgroep, docenten, vrijwilligers en andere genodigden.

Taallunch_bieb_Groesbeek

Ongeveer dertig mensen ontmoetten elkaar, zowel mensen met een buitenlandse achtergrond als Nederlanders. De tafel was versierd met placemats waarop teksten stonden over “Tijd voor taal”, door de cursisten zelf geschreven. Behalve dat deze teksten werden voorgelezen, werd ook het spel Woordwijzer gespeeld, een moderne uitvoering van het oude Pim-pam-pet.

Deze taallunch werd georganiseerd om aandacht te vragen voor het belang van geletterdheid. In Nederland zijn 1,3 miljoen mensen laaggeletterd. Dit houdt in dat zij alleen heel eenvoudige en korte teksten begrijpen. Er wordt vaak gedacht dat het mensen zijn die niet in Nederland geboren zijn, maar drie kwart van deze 1,3 miljoen zijn autochtoon. Een ander misverstand is dat deze mensen thuis zitten en geen werk hebben, maar een groot aantal heeft gewoon een baan (57%). Vele Nederlanders zullen dus, wellicht zonder het zelf te weten, iemand kennen die moeite heeft met lezen en schrijven.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Geslaagde Taallunch in de Week van de Alfabetisering

Reageren is niet toegestaan.