Zwembad De Lubert blijft voorlopig open

Het college van burgemeester en wethouders (B&W) Groesbeek doet de raad eind september een voorstel om zwembad De Lubert tot 2016 in eigen beheer open te houden en te onderzoeken of de exploitatie kan worden uitbesteed.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Zwembad De Lubert. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan “De Lubert” wordt, als het aan het college ligt, niet meer vastgesteld. De plannen voor de komst van een Centrum voor Psychisch Herstel (CPH) leidde tot veel discussie en zijn eind 2013 al afgeketst. Een definitieve besluitvorming inzake het bestemmingsplan, dat is toegeschreven op zorgverlening, is er echter nog niet geweest.

Voorstel Resort

Het Resort heeft de gemeente in mei 2014 nog wel een voorstel gedaan om het zwembad over te nemen en er een hotel met 40 kamers bij te bouwen. Over de situering van het hotel was nog onvoldoende duidelijk. Het Resort had de grote voorkeur om niet enkel de exploitatie van het zwembad over te nemen, maar om gelijktijdig het hotel te realiseren. Dit voorstel bevat volgens de raad nog teveel open einden en Groesbeek heeft het Resort laten weten hier niet op in te gaan.

Raad: “Sluiting bad niet aan de orde”

Tijdens een besloten thema-vergadering in juni is er al gesproken over de toekomst van het zwembad. De raad van Groesbeek heeft toen aangegeven het Groesbeekse bad open te willen houden en op korte termijn (tot 2016) in gemeentelijk beheer te houden. De gemeenteraad heeft daarnaast ook aangegeven de exploitatie te willen privatiseren. Dit moet voor een kostenreductie zorgen waardoor het financieel aanvaardbaar blijft het bad open te houden. Het college laat dit onderzoeken en zal daar een extern bureau voor inhuren. Binnen een halfjaar wordt de nieuwe gemeenteraad geïnformeerd over de resultaten van het privatiseringsonderzoek.

Achterstalling onderhoud

Er moet ook nog achterstallig onderhoud worden uitgevoerd. Dit gebeurt gefaseerd. Het college stelt om financiële redenen voor om eerst de werkzaamheden met de hoogste prioriteit uit te voeren. De geraamde kosten daarvan zijn € 295.000,-. Het gaat dan onder andere om bouwkundig onderhoud van het dak, tegelwerk en plafonds.

Negatieve last

Het zwembad voortzetten in eigen beheer zorgt echter wel voor een tekort van € 360.000,- op jaarbasis. Dat is een gemeentelijke bijdrage van € 5,50 per zwembadbezoek. Een toegangskaartje voor recreatief zwemmen (18 tot 65 jaar) kost tussen de € 4,- en € 4,50. De Lubert heeft zo`n 65.000 bezoekers per jaar.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 31 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

ach voor € 1,- zal ik een bod doen. Of hoor ik dan de Belgers( bellen ) klinken.

juustem
Kijk hier komt de aap uit de mouw, die hele ggz opzet was om te verdoezelen dat het het uiteindelijk weer een goedkope manier was om aan gratis grond te komen…en nu ggz zich gelukkig op tijd heeft teruggetrokken probeert het Resort het nog eens een keertje op deze manier. Raar als je bedenkt dat er aan recreatie verblijven overduidelijk een overschot is…er zijn genoeg sites te vinden waarbij groesbeekse recreatie verblijven te huur worden aangeboden voor HUISVESTING van werknemers. Ga je voor die doelgroep dan nog een hotel bouwen? Er zijn overigens genoeg opties om het zwembad rendabeler te… Lees meer »
jeuh

Zo iedereen die het beter weet, grijp je kans. Eens zien of er daadwerkelijk iemand het aandurft.

Miep

En wat denk je van de openings tijden zou Weel eens anders kunnen vooral in de vakantie voor de kids

kenner

Dus nu knapt de gemeente het op en doet het dan alsnog voor een rotte euro van de hand aan de 2 kapitalisten van Groesbeek. Die 2 broers zijn echt veel slimmer als de hele raad bij elkaar. Op zijn er raadsleden die er ook van mee snoepen?

Ben.Helder
“Het resort” heeft een voorstel gedaan, Duh. Frans Belgers heeft weer eens een voorstel gedaan! En vervolgens wordt weer wordt door het huidige gemeentebestuur gesteld dat het zwembad een kostenpost is. Deze benadering roept het beeld op dat dit gemeentebestuur van GVP-VOLG-PvdA dol is op privatiseren en dat Belgers nog steeds aast op een gratis zwembad. Er komt nu een onderzoek om exploitatie van dit publieke bezit te privatiseren. En drie keer raden naar wie het balletje straks rolt…… Wethouder, je zou je ook kunnen realiseren dat een publiek zwembad een positieve dienst is ten behoeve van de gehele dorpsbevolking.… Lees meer »
de nachtboswachter.

Nou het geld dat men de laatste jaren over de balk heeft gegooid daarvoor hadden wij het mooiste zwembad voor gehad in de hele regio en ik deel de mening van Marcel en Kenner en hoe Hans Peters anders kijk maar eens op het Weblog en over de balk op de site van Sociaal Groesbeek.

Jammer

De inwoners van Groesbeek zijn dus behoorlijk voor de gek
gehouden want de huidige coalitie beweerde dat het
zwembad zo slecht was dat het onverantwoord was om dit nog
langer open te houden.
Dus verkopen voor 1 euro was de enige manier.
Nu zijn we straks minimaal 5 jaar verder en het zwembad
is nog steeds in gebruik.
Het zwembad heeft altijd aan alle wettelijke eisen voldaan.
De reden van verkoop moet dus een andere zijn geweest dan
dat het onverantwoord was om het zwembad open te houden. Vriendjes politiek???

www.hanspeters.eu

Dat CPH was een goeie smoes om de broertjes te helpen. Ik heb gepleit voor een openbare aanbesteding, ik kan er niet teveel over vertellen, maar de broertjes zijn nog zeker niet uitgespeeld

Ja maar het was toch wat vreemd dat ten tijde van het besluit over de deal met CPH er een GPV raadslid een van de leidinggevende was van deze organisatie in Rosmalen. Dan is het toch niet vreemd dat Sjaak Thijssen weer een slimme zet heeft gemaakt. Zoals wel vaker. Nee laat m nog maar eens 4 jaar regeren over Groesbeek en je zult zien wat er verder nog in de koker zit ….

Geer Schoonderwoerd

Hans Peters, door te schrijven: “…..ik kan er niet teveel over vertellen” suggereer je dat er bepaalde dingen “aan de hand” zijn. In dat soort gevallen is het beter en verstandiger je niet in de discussie te mengen. Als er niets aan de hand is schrijf dat dan niet.

www.hanspeters.eu

Geer indien je leest, dat er een besloten vergadering is geweest. Dan kan ik wel mijn inbreng vermelden, maar niets vertellen over de rest. Dat is nu eenmaal het nadeel van een besloten vergadering, dat jij daar uit opmaakt dat er niets aan de hand is, is jouw mening.

de nachtboswachter.

Nou nou het is toch geen rechtbank achter gesloten deuren zeg leven we nog wel in een democratie nou Hans het lijkt wel dat je alles mag eten maar niet weten door dit soort dingen hebben burgers weinig vertrouwen in de politiek.

kloeke

Is dat wat ze noemen,achterkamertjespolitiek?

www.hanspeters.eu

Ja en Nee kloeke. Ik heb de gelofte afgelegd en kan er niet verder over praten als dat ik al eerder heb aangegeven. Ik mag mijn eigen inbreng ventileren en weet inmiddels van een belangstellende uit België, dat de gemeente niet meer verder gaat met haar, voor zover er al een reëel overleg is geweest.

Kruimeltje

Zeg dan niks..

Sprookje

http://Www.hanspeters: mag ik hieruit opmaken dat de Raad geenszins van plan is er derden bij te betrekken dan alleen Belgers? Dan zijn de Groesbekers mooi ” de Sjaak!”

kloeke

Zoiets mag toch niet?dit is tegen de wet!!

duikertje
65.000 bezoekers per jaar? Lijkt veel, maar het zullen toch voornamelijk frequente bezoekers zijn zoals de kinderen die op zwemles zitten en de seniorenzwemmers. Wie van ons ligt er wel eens in dat oude zwembad waar verder niks te doen is? Ik hoor nooit iemand zeggen dat ie zo fijn is gaan zwemmen in Groesbeek. Het is luchtfietserij om te denken dat een private partij wel dit zwembad in zijn huidige vorm in de benen kan houden, wanneer het de gemeente niet lukt. Wie wil hier nu geld in steken, het levert nl. niks op. Het enige wat dat zwembad… Lees meer »
Ben.Helder
Tja duikertje, die bouwgrond hé. De ‘private exploitatie’ vindt momenteel al plaats door het inhuren van Belgers. Kijk maar eens naar de gang van zaken met het gemeentebad in Leuth. Eerst is het bad nog in handen van de Gemeente. Alles is schoon, goed onderhoud, lekker warm water enz. De truckendoos is oneindig groot om zwemmers moedeloos te maken en daarna ‘tot de slotsom te komen’ dat het zwembad niet rendabel is en dicht moet. En dan… komt er gratis bouwgrond in beeld. Gratis bouwgrond niet voor jou, niet voor mij maar voor… de grote GVP vriend die hier achter… Lees meer »
wpDiscuz