Minimaregeling tegemoetkoming kosten lidmaatschap

Als u lid bent of lid wilt worden van een (sport)vereniging of de bibliotheek en als u een minimuminkomen heeft, dan kunt u in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in de kosten van lidmaatschap. Dat geldt ook voor uw eventuele partner en/of kinderen. U moet wel inwoner zijn van Groesbeek.

De tegemoetkoming is per volwassene € 50,- of € 100,- , afhankelijk van de kosten die u heeft. De tegemoetkoming is per kind (leeftijd van 4 t/m 17 jaar op 31-12-2014) € 225,-. Ook voor zwemlessen kunt u de tegemoetkoming aanvragen.

Voorwaarden

U komt in aanmerking voor een tegemoetkoming als uw inkomen lager is dan 120% van de voor u geldende bijstandsnorm (zie bijlage). Uw vermogen is lager dan de vermogensgrens in het schema hieronder. De kosten voor het lidmaatschap zijn gemaakt in 2014, of hebben betrekking op het seizoen 2014-2015. Overige voorwaarden kunt u lezen in de begeleidende brief bij het aanvraagformulier.

Hoe vraagt u de tegemoetkoming aan?

U treft het aanvraagformulier voor de minimaregeling Doe Mee! ophalen onderstaand aan. Bij het ingevulde formulier moet u een bewijs van lidmaatschap en een bewijs van betaling van de contributie mee terugsturen. Als u geen bijstandsuitkering heeft, moet u ook gegevens van uw inkomen en vermogen meesturen. U kunt de aanvraag doen tot 31 december 2014.

Doe Mee! 2014 aanvraagformulier (.PDF-bestand).
Overzicht bijstandsnorm (.PDF-bestand).

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Nou is eigenlijk de gewoonste zaak vooral voor kinderen en oudere die weinig inkomen hebben vraag me af of het volgend jaar nog kan. het gaat weer tegen stemmen aan lopen de meesten gaan er in 2015 iets op vooruit.wees eerlijk en zeg wat gelijk tijdig duurden gaat woorden en wat er in de maak is.

wpDiscuz