Bijzondere 3e editie “Groesbeeks Gruwelijkste”

Zo’n 1.500 mountainbikers uit heel Nederland (en een enkeling van over de grens) tellen af naar zondag 21 september aanstaande.

Groesbeeks Gruwelijkste.

Groesbeeks Gruwelijkste.

Op deze dag organiseert de Stichting ROAd4energy, gesteund door 140 vrijwilligers, de 3e editie van Groesbeeks Gruwelijkste: een fantastische mountainbiketocht van 50 of 90 KM in en om de Groesbeekse bossen en het Reichswald. De prachtige omgeving met haar vele hoogtemeters en de zeer complete organisatie maken dit met 3 NTFU-sterren bekroonde event uniek en immens populair in de ATB-wereld.

Ook voor deze 3e editie zijn de routebazen tijdig van start gegaan met het uitzetten van eenuitdagende mountainbikeroute. Er is zorgvuldig afgestemd met de verschillende landeigenaren (o.a. Nederrijk, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten) en de benodigde vergunningen zijn afgegeven om op 21 september gebruik te maken van de vergunde paden en terreinen. Organisatie en deelnemers zullen de complete route schoon opleveren na de tocht; alle bewegwijzeringspijlen worden daags na de tocht opgeruimd en er blijft geen afval achter in het bos.

Aan de succesformule van Groesbeeks Gruwelijkst wordt dit jaar een bijzonder aspect toegevoegd, namelijk een Belevenistour over Museumpark Orientalis. Alle deelnemers doorkruisen het park en zullen ongetwijfeld even niet bikkelen maar in relaxed tempo volop genieten van al het moois dat Orientalis te bieden heeft. Onder de deelnemers zijn maar liefst 25 bedrijventeams die sportiviteit en teambuilding verbinden met steun aan het goede doel.

Uitvalsbasis is ook dit keer het veelzijdige Sportpark Zuid. In de ochtend worden er de startbewijzen verstrekt en in de middag vindt de befaamde Pasta Party plaats. Uiteraard wordt er ook een drankje genuttigd om op de geleverde prestaties en de opbrengst voor het goede doel te toasten. Iedereen is van harte welkom om de hartverwarmende sfeer van saamhorigheid en trots te komen proeven.

De deelnemers en bezoekers worden gevraagd hun auto te parkeren in het weiland kruising Koningin Wilhelminaweg/Ashorst. In verband met dit event zijn de toegangswegen van en naar Sportpark Zuid beperkt bereikbaar en is het Nijerf op zondag grotendeels afgesloten. ROAd4energy zamelt zoveel mogelijk geld in om de strijd aan te gaan tegen energiestofwisselingsziekten, doodsoorzaak #1 onder kinderen in Nederland.

Kijk op www.ROAd4energy.nl voor meer informatie.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kruimeltje

Geweldig dat dit evenement in Groesbeek kan plaatsvinden. Mooie initiatief en nog mooier doel.

snelle jelle

Oh jee…niet alleen zaterdag opgesloten in het dorp..maar zondag ook nog oppassen waar je wel of niet heen kan?Maak er gewoon een autoloos weekend van!

de nachtboswachter.

Snelle jelle hoe wou jij dat voor elkaar krijgen.

snelle jelle

Geen idee….maar ik weet dat je met een dom idee ook ver kan komen in Nederland!Maar ik zou niet graag een ambulance of brandweer nodig hebben dit weekend!

de nachtboswachter.

Ja Snelle jelle dat klopt kijk maar naar onze zwarte piet daar is al veel over te doen geweest te gek voor woorden het word nog slimmer denk aan kerstmis en dan hen die op bezoek kwamen in de stal meer zeg ik niet.

frank

Snelle Jelle, een mtb tocht wordt meestal in het bos gereden, ik geloof niet dat een ambulance via het bos naar Groesbeek rijd? Vorig jaar was er op de Nijmeegsebaan een oversteek voor de mtb-ers. Dit was door de organisatie goed geregeld met verkeersregelaars en ik ga er vanuit dat ze dat dit jaar weer doen. Dus geen paniek, wees blij dat er nog zo’n mooie evenementen in Groesbeek plaats kunnen vinden. Top geregeld door deze organisatie met de vele vrijwilligers!!!

Janje de stofwoluk

Nik toe te voegen Frank…..helemol me ow ins…

wpDiscuz