Mijlpaal voor gerenommeerde ‘Routes of Liberation’

De tentoonstelling ‘Routes of Liberation: European Legacies of the Second World War’ heeft in Groesbeek een mijlpaal bereikt. In het plaatselijke Bevrijdingsmuseum is zaterdag 13 september op feestelijke wijze de 50.000e bezoeker verwelkomd.

De reizende expositie is in februari 2014 geopend in het Europees Parlement in Brussel en is t/m 18 september 2014 te zien in Groesbeek. Daarna reist ‘Routes of Liberation’ de komende 1,5 jaar door naar onder meer Duitsland en Polen.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben Europese landen de handen ineengeslagen om vanuit ‘multiperspective storytelling’ te laten zien hoe zij de Tweede Wereldoorlog en de bevrijding hebben ervaren. Dat gebeurt in deze unieke tentoonstelling. Perspectieven vanuit vijf landen worden gepresenteerd: Duitsland, Polen, Nederland, Frankrijk en Groot Brittannië.

Een absolute must see voor iedereen. Op indringende wijze blijkt hoe de geschiedenis werd en wordt ervaren. Persoonlijke verhalen, filmbeelden, tijdslijnen en unieke foto’s uit vooraanstaande oorlogs- en bevrijdingsmusea in Europa tonen de gezamenlijke Europese nalatenschap. De rode draad hierbij is: hoe werd de vrijheid verloren, hoe werd deze herwonnen en hoe kunnen we de vrijheid behouden.

De tentoonstelling is samengesteld onder auspiciën van de Liberation Route Europe en mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Mijlpaal voor gerenommeerde ‘Routes of Liberation’

Reageren is niet toegestaan.