Cursus ‘Omgaan met geld’ 2014

ROC Nijmegen organiseert een (gratis) cursus over omgaan met geld. De cursus start in de week van 27 oktober. Ervaringen van deelnemers met de cursus ‘Omgaan met geld’

Onderstaand enkele reacties van deelnemers van de cursus “Omgaan met geld”, die afgelopen jaar in Groesbeek en Ubbergen is gegeven.

“Ik heb geleerd dat overzicht het belangrijkst is, ik zorg er nu voor dat alle post geordend blijft. Ook heb ik geleerd een begroting op de computer te maken en dat is handig want dan kan ik precies zien hoe ik ervoor sta.”
“Ik ben blij met deze cursus. Vooral met het jaaroverzicht ben ik erg blij.”
“Je weet dat je eerder aan de bel moet trekken.”
“Ik ga nu bewuster boodschappen doen, ik vraag me eerst af of ik het echt nodig heb.”
“Ik kijk nu bewust naar de prijzen.”
“Ik heb geleerd hoe ik kan omgaan met mijn valkuilen tijdens het winkelen.”
“Ik heb een reëler beeld gekregen van wat er bij komt kijken, wat je moet doen en moet kunnen om je financiën goed te beheren. Het valt me reuze mee. Ik had er een spookbeeld van. Het werken met begrotingen op de PC geeft me een overzicht van mijn financiële situatie. Ik ervaar nu dat ik grip heb op mijn financiële situatie en daar voel ik mij zekerder door”.

Cursus ‘Omgaan met geld’ 2014

Ook dit jaar start er weer een cursus “Omgaan met geld”. De cursus van ROC Nijmegen start in de week van 27 oktober. De cursus bestaat uit 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur, is gratis en wordt gegeven in ’t Achterom, Hoflaan 11 in Groesbeek. Het dagdeel wordt nog nader vastgesteld. Inwoners uit Groesbeek, Ubbergen en Millingen aan de Rijn mogen meedoen.

In de cursus krijgt u praktisch advies over hoe u uw papieren kunt ordenen en daarmee overzicht kan krijgen. Ook leert u hoe u meer zicht krijgt op wat er bij u binnenkomt en wat u uitgeeft. U leert werken met een budgetplanner en een begroting op de computer. Zo ziet u hoeveel geld u heeft en wat u ermee doet. U krijgt tips hoe u kan besparen op bepaalde kosten (bijvoorbeeld verzekeringen, boodschappen of energiekosten). Ook wordt u gewezen op regelingen waar u gebruik van kunt maken.

Meer informatie of aanmelden


ROC Nijmegen Basiseducatie.
Tel.nr. 024 -8904728 / 0900-9509.
E-mail: [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Cursus ‘Omgaan met geld’ 2014

Reageren is niet toegestaan.