[Foto’s] Onthulling replica WACO-Glider

Woensdagmiddag was op één van de fameuze landingszones van Operatie Market Garden de onthulling van een replica van de WACO-Glider. De belangstelling was groot en het weer perfect.


Een replica van de WACO-Glider werd op 17 september 2014, precies 70 jaar na de start van Market Garden, op Klein Amerika onthuld. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Op Klein Amerika landden drie zweefvliegtuigen die burgemeester Keereweer, de heer Tom Moffat (92) en de heer Robert Janssen, directeur van Staalbouw Mook, aan boord hadden. Staalbouw Mook heeft de Waco Glider vervaardigd en dat was geen productie “as usual”, want de medewerkers hebben met veel inzet en enthousiasme aan de replica gewerkt. Met muziek van Bill Baker’s Big Band was het een sfeervolle happening op Klein Amerika,

De Waco CG-4 is een Amerikaans militair zweefvliegtuig dat tijdens de Tweede Wereldoorlog veelvuldig is ingezet, onder andere tijdens Operatie Market Garden. In Groesbeek en omgeving zijn tijdens de operatie in september 1944 honderden Gliders geland. Door de Airbornevrienden Groesbeek is het idee geopperd om een 1:1 replica van de Glider te maken. Er werd in april groen licht gegeven voor dit idee. De onthulling was op woensdag, omdat het op die dag precies 70 jaar geleden is dat Operatie Market Garden van start ging.

DeGroesbeek.nl besteedde eerder al aandacht aan de replica van de WACO-Glider. Dankzij Teken- en Adviesbureau Albers en fotograaf Piet Spanjers waren er al foto’s te zien van het productieproces en de opbouw op Klein Amerika.

Woensdag waren Piet Spanjers en Groesbeek Photography aanwezig om foto’s van het evenement te maken. De foto’s staan hieronder. Ook de kinderen van groep 7 en 8 van basisschool Adelbrecht Windekind waren bij de onthulling.

• Meer foto’s van woensdag 17 september en eerdere herdenkingsactiviteiten in Groesbeek staan in ons foto-artikel van de herdenkingsweek.


Bovenstaande foto’s met dank aan Piet Spanjers!


Bovenstaande foto’s met dank aan Groesbeek Photography!


Bovenstaande foto;s met dank aan Adelbrecht Windekind!
FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 17 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Lulpiep

Prachtig ding… Staalbouw Mook… goed werk jongens.. top! Goed gedaan Robertje…

de nachtboswachter.

Nou nou Piet wat mooi zeg ik heb er geen woorden voor zo mooi.

wpDiscuz