[GR2014] Verkiezingsprogramma VVD Rijk van Nijmegen

De VVD Rijk van Nijmegen heeft deze week haar verkiezingsprogramma (.PDF-bestand) voor de MUG-verkiezingen gepubliceerd. De verkiezingen worden op 19 november gehouden.

Per 1 januari 2015 ontstaat door de samenvoeging van Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek één grote gemeente. De kiezer kan op 19 november in een raadgevend referendum kiezen tussen de gemeentenaam Groesbeek of Berg en Dal. De nieuwe gemeenteraad zal, rekening houdend met de uitslag van het referendum, bepalen welke gemeentenaam het wordt.

De VVD heeft de voorkeur voor de naam Berg en Dal, zo valt er te lezen in de inleiding van haar programma. “Deze gemeentenaam is neutraal, voor iedere inwoner nieuw en geeft goed weer wat er te zien en te beleven is: heuvels en dalen en een prachtig rivierengebied. De namen van alle dorpskernen blijven behouden”.

Enkele punten uit verkiezingsprogramma 2015-2018

De VVD vindt dat de burgers zich in hun nieuwe gemeente moeten gaan herkennen; voor iedereen zal het wennen zijn! In het verkiezingsprogramma zoomt zij in op een aantal belangrijke thema’s. Enkele punten per thema staan hieronder. Een uitgebreide uitleg van alle punten staat in het verkiezingsprogramma (zie link hierboven):

1. Werk, toerisme en recreatie
– Stimuleren lokale arbeidsmarkt
– Ondersteunen agrarische sector;
– Musea in onze regio blijven steunen;
– Toeristenbelasting afschaffen;
– Het aantal parkeerplaatsen rondom de recreatiegebieden uitbreiden;
– Een neutrale exploitatie van De Lubert.

2. Wonen
– De VVD is voor een vrije woningmarkt, maar wel met steun voor hen die het echt nodig hebben;
– Voorzieningenniveau dient op peil te blijven;
– Plekjes, vergezichten en mooie gebouwen in onze gemeente, die van natuur- en cultuurhistorische waarde zijn, behouden.

3. Veiligheid, verkeer en vervoer/bereikbaarheid
– De VVD zet in op intensievere politiesurveillance en betere aanrijdtijden. Het laatste is met name in Millingen aan de Rijn een grote zorg;
– Wat betreft de bereikbaarheid blijft de VVD nog steeds voorstander van de nog te realiseren rotonde Nieuweweg/Zevenheuvelenweg;
– De VVD wil een haalbaarheidsonderzoek laten uitvoeren voor een ringbusverbinding in onze regio (Millingen-Kranenburg-Groesbeek-Ubbergen-Millingen). Dit voor intensivering van het openbaar vervoer.

4. Zorg
– De VVD wil de zorg kleinschalig, dichtbij huis en persoonsgericht inrichten;
– De wijkverpleegkundige keert terug in de buurt;
– De VVD stelt zelfredzaamheid en de zelfstandigheid van ouderen voorop;
– De Gemeente heeft een belangrijke regietaak bij het creëren van voorzieningen ten behoeve van ouderen en hulpbehoevenden.

5. Gezonde financiën
– De VVD wil voorlopig dat het laagste OZB-tarief in onze gemeente wordt ingevoerd. Leges en andere belastingen moeten geen sluitpost voor begroting zijn;
– De tering naar de nering zetten;
– Alleen subsidies als de leefbaarheid van de kernen er door wordt verbeterd.

Mechteld ten Doesschate lijsttrekker

In 2010 zijn de VVD-afdeling Groesbeek en de VVD-afdeling Ubbergen/Millingen gefuseerd tot een nieuwe VVD-afdeling. Mechteld ten Doesschate-van Hardenbroek van Ammerstol, nu fractievoorzitter van VVD Groesbeek, is de lijsttrekker, gevolgd door Marc Loosschilder en Marie-José Verbeeten.

Informatie over de MUG-verkiezingen staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mijn stem gaat hier al niet naar toe. Alleen de kop al “VVD Rijk van Nijmegen”. Mechteld woont al een hele tijd in Groesbeek, maar of ze hier blij mee is ?????

de nachtboswachter.

Nou ik zie de bui al hangen.

stom

Mijn stem ook niet.

Jennifer Janssen

Ger zei: “Mijn stem gaat hier al niet naar toe. Alleen de kop al “VVD Rijk van Nijmegen””
Verbaast me niets.
Als een partij de belangen van Groesbeek niet voorop stelt en naar alle drie de oude gemeentes kijkt, deugd die partij blijkbaar niet.
Dan “MOTTEN” Groebekers die niet.
Zucht……….

boersteeg

nee jennefer HET woord nijmegen komt er in voor.
iets wat veel mensen in de omgeving niet willen.
en heeft niets met de 3 andere gemeenten van doen.

Jennifer, als een ander persoon niet jou denkwijze heeft dan kan het op zijn Groesbeeks zijn “ik mot hum nie”. Niets mis mee, maar hoe ziekelijk moet je zijn als je iemand gaat “HATEN”” (citaat uit de Gelderlander) met een andere mening.

kloeke

Jennifer……..pffffffffffffffff. zucht

Jennifer Janssen
Ger zei: “Jennifer, als een ander persoon niet jou denkwijze heeft dan kan het op zijn Groesbeeks zijn “ik mot hum nie”.” Met alle respect Ger, maar het valt gewoon op dat als iets niet pro-Groesbeeks is dat men in Groesbeek in de media in het algemeen het zeer sterk afkeurt. Dat heeft niets met mijn denkwijze te maken. Dat Ubbergen en Millingen niets met Nijmegen te maken willen hebben is gewoon een feit. En dat komt omdat Nijmegen de Ooijpolder als hun achtertuin zien waarbij de belangen van Nijmegen voorop gesteld worden. Dus als Nijmegen in de Ooijpolder het… Lees meer »
Sprookje

@jennifer; wat dat betreft zitten de Ooijpolder en de huidige gemeente Groesbeek in hetzelfde schuitje.
De gemeente Nijmegen is de stad Nijmegen.
Maar alles wordt zo’n beetje geannexeerd, zelfs de Gelderlander gebruikt de term” het rijk van Nijmegen” om te berichten over omliggende gemeenten!
De Ooijpolder wordt, terecht zoals jij het stelt, door Nijmegen als haar achtertuin gezien.
Op Groesbeeks grondgebied ligt golfbaan ” Het Rijk van Nijmegen”, hoe verzin je het!
Dus, genoeg werk aan de winkel!

Jennifer Janssen

Sprookje zei:
“Maar alles wordt zo’n beetje geannexeerd, zelfs de Gelderlander gebruikt de term” het rijk van Nijmegen” om te berichten over omliggende gemeenten!”
Misschien dat je het nog niet wist, maar die term wordt al meer dan dertig jaar gebruikt. 😉
De katern van de Gelderlander van de gemeenten Ubbergen en Millingen heet zoals geschreven al decennia “Rijk van Nijmegen.”

juustem

En wie moet er toch steeds weer het laatste woord hebben…zucht…Jennifer, wees je ervan bewust dat anderen ook het recht hebben op een mening. Dat het niet jouw mening is moet je respecteren en accepteren. Steeds als jij je in discussies mengt gaat het niet eens meer over het onderwerp, maar over jouw mening. Zullen we weer gewoon terug gaan naar het onderwerp?

wpDiscuz