[Video / Foto’s] Market Garden: historische colonne Groesbeek

Zaterdag trok een colonne van militaire voertuigen vanaf Veghel via Heumen en Mook door Groesbeek, Berg en Dal naar Nijmegen. De voertuigen reden rond 14:00 uur het centrum van Groesbeek binnen.


Video: Dorien Theunissen.

Het was een historisch evenement en betrof een parade van de Stichting Operation Market Garden. Zware voertuigen bleven bij het Groesbeekse Bevrijdingsmuseum staan. De colonne trok in het centrum van Groesbeek veel bekijks, maar zorgde tegelijkertijd ook voor verkeershinder in de regio. Diverse grote wegen en de zijwegen daarvan waren tijdelijk afgesloten. De hinder was echter opvallend minder ernstig dan eerder werd aangekondigd.

Het was de laatste grote activiteit met betrekking tot de herdenkingsweek van Operatie Market Garden in Groesbeek. De week werd vorige week zaterdag met een feestelijke taptoe geopend. Enkele andere goed bezochte evenementen waren de onthulling van de WACO-Glider en de spectaculaire paradropping nabij de Wylerbaan in Groesbeek. Zondag is er nog een Euregio Vrijheidswandeling.

17 september was het precies 70 jaar geleden dat Operatie Market Garden van start ging. Het was één van de grootste luchtlandingsoperaties aller tijden. Groesbeek pakt daarom deze maand groots uit met een scala aan activiteiten. Nooit eerder was het herdenkingsprogramma in Groesbeek zo breed en omvangrijk.

• Foto’s herdenkingsactiviteiten in Groesbeek staan in ons foto-artikel van de herdenkingsweek.
Programma 70 jaar Market Garden Groesbeek
• Al het nieuws over 70 jaar Market Garden Groesbeek op onze site kunt u raadplegen via deze link.


Foto’s met dank aan Damen Videoregistratie Groesbeek.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Kees

Erg mooi en speciaal om dit voorbij te zien komen in t dorp

Muts

Heel erg mooi om te zien.

Alleen jammer dat de vrachtwagen met de trein erop de enige doorgaande weg die nog open was, stond te blokkeren omdat de vrachtwagen stuk was.

Toontje

Prachtig om mee te maken, zo veel oog voor detail bij de deelnemers! Jammer was wel dat de geluidsinstallatie bij het gemeentehuis niet goed werd gebruikt. Veel te zacht en te softe muziek. Glenn Miller e.d. had vol uit de boxen moeten schallen, dan hadden de deelnemers en de mensen langs de kant nog meer kunnen genieten.

Robyn Hude

Muts reageert zoals een echte MUTS reageert

Keesje

Heel mooi om deze gebeurtenis mee te maken echt indrukwekkend , alleen jammer dat er geen vlaggen e.d. door de gem.Groesbeek zijn neergehangen.

treffers 2

met een woord geweldig

de nachtboswachter.

Met een woord mooi.

de nachtboswachter.

Dorien mooier video opnamen klasse.

wpDiscuz