700e aflevering “Dorpsplein”

Het zondagse praatprogramma van Omroep Groesbeek, het Dorpsplein, beleeft zondag 28 september de 700-ste aflevering (herhalingen in vakantieperiodes niet meegerekend).

De jubileumuitzending vindt dan plaats in de Mallemolen in Groesbeek en duurt liefst drie uur. Van 11.00 uur tot 14.00 uur. Niet in de studio, maar deze keer in de foyer. Iedereen is daarbij welkom. Presentator John Peters heeft enkele ex-gasten bereid gevonden eens langs te komen en met enkelen heeft hij een gesprek.

Zo komt schrijver/columnist Thomas Verbogt langs. Het gesprek gaat uiteraard over zijn columns, zijn laatste boek, Nijmegen en omgeving en over radio maken. Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen (een Millingse!) praat o.a. over haar politieke gevecht met staatssecretaris Teeven over het gezin Xhafa (uit Groesbeek!) dat ruim twee jaar geleden terug naar Kosovo moest; de actuele politieke stand van zaken komt aan bod en ook de herindeling, waarbij haar dorp betrokken is.

Twee ondernemende Groesbeekse vrouwen komen samen aan tafel nog eens vertellen hoe het gaat: Garby Rutten over het recyclen van oude spullen die weer een meerwaarde krijgen en Nel de Jong die met haar lingeriewinkel weer terug is op haar oude stekkie. Jan Marijnissen en Paul Wilbers zitten ook samen aan tafel. Het waarom ervan wordt dan pas duidelijk. In ieder geval komen bekende Groesbeekse items aan bod. Zeker de komende lokale politiek en de herindeling/naamgeving.

Journalist Hans Jacobs verzorgt een speciale column en leidt op enig moment een gesprek. Er is veel afwisseling in muziek. In het eerste uur treedt Williams Smulders op; in het tweede uur Helen Liebers en tenslotte de Groesbeekse a-capellagroep Pentium. Kortom: kom vanaf 11.00 uur naar de Mallemolen voor een afwisselend praatprogramma.

Koffie en thee staan klaar.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter.

Gefeliciteerd met dit programma van dorpsplein zeg John Peters zou het niet mooi zijn om deze 700ste uitzending ook op de tv uit te zender Succes verzekerd.

wpDiscuz