Nieuwe gemeente op de fiets verkennen met GroenLinks

Op 1 januari verdwijnen de gemeenten Millingen a.d. Rijn, Ubbergen en Groesbeek en komt er één gemeente voor in de plaats.

Met het oog op deze gemeentelijke herinrichting organiseert GroenLinks een fietstocht door Ooij op 4 oktober en door Groesbeek op 18 oktober. “Zo stellen wij mensen in de gelegenheid kennis te maken met elkaars mooiste gebieden en andere belangrijke plekken in de nieuwe gemeente”, aldus de politieke partij.

Op zaterdag 4 oktober fietsen we door de Ooijpolder onder begeleiding van Iris Berends (veldbioloog). Zij vertelt over het ontstaan van de landschappen, de dijken en de dijkverzwaring, de vogels, bevers en andere dieren en wat er dan nog aan planten in bloei staat. En natuurlijk over de toekomstplannen, wat er nu en straks aan natuurontwikkeling gedaan wordt. We starten om 10.30 uur bij Oortjeshekken en de tocht duurt ongeveer drie uur. Je wordt aangeraden een verrekijker mee te nemen.

Groesbeek wordt verkend op zaterdag 18 oktober en dan verzamelen we om 10.30 uur op het Dorpsplein in Groesbeek. We gaan verschillende fenomenen verkennen, waaronder de prachtige Groesbeek en het wonderschone natuurreservaat De Bruuk. De fietstocht wordt afgesloten met een rondleiding door Wouter van Eck in het Voedselbos Ketelbroek. Een voedselbos is een door mensen gecreëerde plantengemeenschap met een extreem hoog aantal eetbare soorten. Hierbij wordt slim gebruik gemaakt van ecologische principes. Resultaat is een hoog productieniveau zonder gebruik van (kunst)mest of bestrijdingsmiddelen.

Iedereen kan meedoen en er zijn geen kosten aan verbonden. Wel is het nodig je vooraf aan te melden via e-mail: [email protected]. In de mail vermeld je aan welke tocht(en) je mee doet, met hoeveel mensen je komt en een telefoonnummer waarop je bereikbaar bent.

Voor meer informatie of vragen graag kun je contact opnemen met Jo Coerwinkel (lijsttrekker) via 06-49833654.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Leuk om deze plekken per fiets te verkennen wat mijn wel op valt is dat men 18 oktober in Groesbeek niet langs het heiderijk op mulderskop fietst en langs de mooksebaan en heumensebaan dan kan men ook gelijk zien hoeveel bos er gekapt gaat worden in 2015.mijd men dit bewust.

Never nooit

Groenlinks, stelletje boomknuffelaars. Zeuren over dat KVW en mariniers een leuke dag voor de kinderen georganiseerd hebben.

Ik vind het schandalig dat Groenlinks een fietstocht organiseert, vooral rondom Groesbeek. Ze zouden moeten weten dat de Tweede Wereldoorlog diepe wonden achtergelaten heeft m.b.t. fietsen, alle fietsen werden afgenomen van mensen.

Dat nu juist Groenlinks wil gaan fietsen, waarschijnlijk met elektrische fietsen, dus slecht voor het milieu, vind ik ronduit cru.

www.hanspeters.eu

Ik vind het geen slecht idee, alleen indien deze zich Links noemende club, niet voor herindeling had gestemd, dan had ik niet op de fiets de omgeving hoeven te verkennen. Ik ken de groene plekken van Groesbeek en inderdaad de nachtboswachter heeft gelijk. Een heel bos omgekapt voor een polletje heide, maar die vindt je d’r niet, en geen Groen Linkser die zich daar druk om maakt.

jantje.

@Never nooit, ik weet niet wat jij gedronken hebt maar wat heeft die fietstocht in hemelsnaam te maken met de afgepakte fietsen in oorlogstijd? En een elektrische fiets slecht voor het milieu? Gr

Ollie

Donder op met die samensmelting! Groesbeek is Groesbeek! Die fietstocht door de lelijke plaats millingen zitten de echte Groesbekers niet op te wachten

de nachtboswachter
Nou ik stem gewoon sociaal Groesbeek en dat is ook de partij die mijn stem verdient 1 behoud van onze bossen 2 wil ook de naam Groesbeek blijven behouden 3 streeft naar betaalbare huurwoningen 4 komt nog echt op voor ons burgers en wijst hen op hun rechten 5 heb je een probleem hans zoekt het uit wie je ook bent komt ook aan huis indien men dat wenst.6 zegt waar het op staat draait er niet om heen.7 Hans moet gewoon wethouder worden en veel zetels krijgen dan kan sociaal Groesbeek ook veel meer invloed gaan krijgen binnen deze… Lees meer »
Rozen

Jeetje…….denk je na alle activiteiten rondom Market Garden dat mensen misschien iets meer aandacht voor vrede, liefde en respect zouden hebben. Maar deze personen zetten Groesbeek niet een een positief daglicht. Zonde…..en dan nog denken dat het stemmen oplevert voor je partij

de nachtboswachter

Zeg Rozen ben je voor GroenLinks een ieder mag zijn mening zeggen toch.

www.hanspeters.eu

Rozen zijn van de PvdA Nachtboswachter. Een reactie staat los van Market Garden, omdat erbij te trekken, inzake een politieke mening vind ik een discussie uit zijn verband halen. Iets wat 70 jaar geleden is gebeurd staat los van de discussie heden ten dage.

de nachtboswachter

Ja klopt Hans dat had Rozen zeker moeten weten.

Jennifer Janssen

Ollie zei:
“Donder op met die samensmelting! Groesbeek is Groesbeek! Die fietstocht door de lelijke plaats millingen zitten de echte Groesbekers niet op te wachten”
Je plaat blijft hangen.
We weten ondertussen wel dat een groep Groesbekers Millingen en Ubbergen niet MOTTEN.
Maar is het dan steeds nodig om alles wat met Millingen en Ubbergen te maken heeft de grond in te stampen?

de nachtboswachter

Jennifertje toch scheer niet alles over een kam.

Jennifer Janssen

@de nachtboswachter:
Ik heb het over een groep Groesbekers, niet over alle Groesbekers. 😉

wpDiscuz