Start aanleg rotonde Hulsbroek

De aanleg van de rotonde Hulsbroek – De Mies zal, als alles volgens planning verloopt, in oktober starten.


Kruising Mies/Hulsbroek.

De gemeenteraad stelde vorig jaar € 556.000,- beschikbaar voor deze rotonde. De gemeente krijgt ook subsidie om de werkzaamheden uit te voeren.

De rotonde vormt een prominente en herkenbare hoofdentree van het industriegebied aan De Mies. Het zorgt op deze plek ook voor meer veiligheid gezien het feit dat er veel vrachtwagens, fietsers en voetgangers gebruik maken van de kruising. Aan de westzijde van de Hulsbroek wordt een vrijliggend fietspad aangelegd. Het fietspad wordt vanaf de Cranenburgsestraat direct doorgetrokken tot de rotonde Kloosterstraat.

Enkele werkzaamheden, zoals de aanpassing van de nutsleidingen nabij de rotonde Kloosterstraat, zijn deze week al begonnen. Tijdens de uitvoering zullen in de eerste fase diverse werkzaamheden buiten het verkeer, zonder complete afsluiting gedaan kunnen worden. Alleen fietsers en bewoners van nabijgelegen wijken hebben te maken met een omleiding, bewoners zijn hiervan middels een brief op de hoogte gebracht door de gemeente.

Vanaf 29 september is het niet meer mogelijk om de rotonde Kloosterstraat via de Hulsbroek te bereiken. Het laatste gedeelte van de Hulsbroek is dan namelijk afgesloten. De eerste fase duurt enkele weken, daarna start een firma uit Waardenburg met de aanleg van de nieuwe rotonde.

Het verkeer wordt enkele weken omgeleid via het centrum van Groesbeek. Voor meer informatie wordt u aangeraden de borden langs de weg goed in de gaten te houden.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Jeuh

Benieuwd hoe dicht dat fietspad langs de weg komt, volgens mij ligt daar nog ergens een sloot?

de nachtboswachter

De hoeveelste rotonde is dit die Groesbeek rijk is.maar het eigenlijke probleem is een rondweg gelieven natuurlijk niet door het bos dat wou ik even kwijt.Groenduimpje deelt mijn mening en Roodduimpje is tegen.

truus

En waar blijft de rotonde die echt nodig is? Boven aan de 7 heuvelenweg kan het soms levensgevaarlijk zijn.

www.hanspeters.eu

Nachtboswachter de enige echt oplossing is de westelijke rondweg. Het is onveilig om een rondweg langs zoveel woonwijken te leggen. Persoonlijk vind ik een rotonde aan de Hulsbroek zeker voor nu overbodig, een pluspunt is dat er dan wel een fietspad aan beide kanten komt, het is gevaarlijk voor fietsers om over te steken op die plaats waar het nu moet

Johan

Waarom kan er geen rondweg bij Groesbeek komen vanuit de bosrand waar de wegen van de Molenhoek en Mook samen komen?
Mooi achter langs de huizen aan de Houtlaan, naast het kerkhof aan de Heselenberg en dan door tot ” het kruis” is een alternatief waarbij veel inwoners GEEN last meer zullen hebben van dat dorpsverkeer.

www.hanspeters.eu

Johan dat is nagenoeg de westelijke rondweg. In feite ligt ie d’r al maar is nog onverhard

Varkensboer

Lekker belangrijk allemaal

Groesbeker

we kunnen dus eigenlijk, wederom!, zeggen dat de gemeente hier dus weer een ketser heeft gemaakt. Sinds wanneer ligt die rondweg Hulsbroek er nu eigenlijk, hadden ze niet direct kunnen verzinnen om er een rotonde in te leggen?
En we sukkelen weer door…

Johan mogen ze die rondweg misschien bij jou door de achtertuin leggen is dat geen oplossing.
En ging het hier niet over een rotonde aan de hulsbroek.

de nachtboswachter

Ja wie denkt het beste idee te hebben zonder aan bos te komen.

Piet L
@ Hans Peters, wat een onzin om een rondweg dwars door het bos te gaan leggen. Mogen we dat beetje bos en natuur dat we nog hebben niet behouden? Daar is die hele hoek van Groesbeek tot Malden / Molenhoek toch niet op gemaakt. En denk je dat die weg daar boven bij het “Kruus” geen overlast veroorzaakt? De wegen die er nu liggen kunnen we toch behouden en gebruiken? Waarom zou er nog een nieuwe “westelijke” rondweg moeten komen die weer een hoop geld kost? Je roept altijd dat de huidige bestuurders veel geld verkwisten….nou dat is jou “idee”… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Ten eerste deze site is niet van mij. Ik reageer er al wel jaren op, uit laat ik het service of voor mijn part, mijn mening noemen. Ten tweede Piet, je kan ook een weg verder kijken dan de bosbesstraat. Nee, het is beter een rondweg door 4 kinderrijke woonwijken te laten lopen en ook nog eens langs tenminste 1 school direct en 2 scholen indirect. Het gaat mij om veiligheid en een echte ontsluiting, zodat verkeer komende vanaf Molenhoek Malden dat niet in Groesbeek hoeft te zijn er ook niet door hoeft, een westelijke rondweg is een zegen voor… Lees meer »

En wat dacht je van die rondweg dwars door het avonturenbos is dat de oplossing.

de nachtboswachter

Nou Hans ik moet Piet gelijk geven.nou Hans geld over de Balk gooien is onze gemeente kampioen in.

Jeuh

als je dat een onoverzichtelijke kruising noemt, dan hou het maar bij wandelen.

www.hanspeters.eu

De eerlijkheid gebied om te zeggen dat ik daar niet aan gedacht had Leo. Maar bij mij staat wel de veiligheid van de woonwijken voor op. Misschien moeten we dat avonturenbos dan maar verplaatsen, naar een andere locatie, want dat dit een succes is, dat is zo. Het zij zo dat er dan geld over de balk wordt gegooid, maar veiligheid gaat bij mij voor enkele bomen.

de nachtboswachter

Duizenden bomen Hans wel mooi geformuleerd .

www.hanspeters.eu

Willy die weg ligt er en ja er zullen aan de zijkanten dan wat bomen weg moeten. Maar volgens mij zijn dat er echt geen duizenden.

Piet L

Sorry hoor maar wat een dom idee. En dan als je op de Bieseltsebaan bent? Vergeet je de smalle spoorbruggetjes voor het gemak? Daar kunnen geen vrachtwagens overheen hoor? om nog maar niet te spreken over de wachttijden voor de bruggen omdat er maar telkens 1 auto per kant overheen kan. Kunnen er namelijk geen twee langs elkaar op de bruggetjes.

www.hanspeters.eu

Piet ik heb het niet over die weg ik heb het over de Schietbaan. Blijkbaar volg jij deze site pas sinds kort en je mag kritiek hebben hoor, maar ik ook een mening. De westelijke rondweg is de oplossing voor de problematiek in het centrum en de onveilige situatie langs die 4 wijken.

wpDiscuz