[Foto’s] Buren-Doe-Dag bij ‘t Groeske

Zaterdag 27 september organiseerden bewoners uit de wijk rond Buurtpark het Groeske van 10 tot 16 uur weer een Burendag in het park.


Men was zaterdag hard aan het werk in buurtpark ‘t Groeske. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Deze keer wordt het een ‘Buren-Doe-Dag’, gericht op het helpen bij de aanleg van de vier zogenaamde ‘wijkeilanden’. Het Oranjefonds is enthousiast over de geplande activiteiten op deze burendag en draagt net als de afgelopen twee jaar weer gul bij.

De aanblik van Buurtpark het Groeske veranderde de afgelopen maanden ingrijpend. De beek “de Groesbeek” werd weer uitgegraven en langs de oevers van de beek liggen nu verschillende eilanden of terpen. Vier van die eilanden worden nu ingericht op basis van wijkwensen. Er komt onder meer een klein amfitheater, een waterspeelplaats, een vlindertuin en een klautereiland met een levend klimtoestel.

De vanuit de wijk opgerichte Stichting De Groesbeek is er tot nu toe in geslaagd al 75% van de nodige fondsen te werven, genoeg om een deel van de eilanden aan te leggen. Zaterdag bouwen vrijwilligers onder begeleiding van de aannemer o.a. pergola’s op het vlindereiland en speel- en kliedergoten op het waterspeeleiland. Ook gaan vrijwilligers aan de slag met de aanplant op en rond het kleine natuurlijke amfitheater. Straks kun je daar op een grazige tribune zitten, omgeven door vele soorten bloemrijke plantjes die tussen de stenen van het theatertje worden geplant.

Wie geïnteresseerd is, kan zaterdag langskomen om een kijkje te nemen of misschien ook de handen uit de mouwen te steken. Iedereen is van harte welkom. De Buren-Doe-Dag is van 10 tot 16 uur. Bij het park worden deze dag twee tenten opgesteld. In de ene tent is koffie, thee en ranja te krijgen. Voor de vrijwilligers is er ook soep en worden er tosti’s gebakken. In de tweede tent, gesponsord door Kuijpers Tenten en Zeilmakerij, worden o.a. tekeningen en maquettes getoond van hoe de wijk eilanden eruit gaan zien als ze helemaal klaar zijn.

Zie ook www.buurtparkgroeske.nl


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 12 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Dat word straks echt mooi vooral als het voorjaar straks begint en de R zit weer in de maanden tot April dus het kan mooi gaan kiemen en wortels gaan schieten straks.

Struikrover

Schieten?

In de Pastoor Struikrover straat, daar wordt pas geschoten!

En ja, ik zit hier een beetje wortel te schieten.

buurman

Wat een geweldig park ontstaat daar nu! Voor iedereen wel iets leuks te vinden. Ben er in ieder geval erg blij mee en hoop er nog lang van te kunnen genieten. Hulde aan iedereen die hier zo hard aan werkt.

Jeuh

Alleen jammer dat t groeske niet gebruikt wordt, en het tentje midden op straat staat.

Hans

Waarom denk je dat dat tentje op straat staat jeuh?
Ooit van veiligheid gehoord??

de nachtboswachter

Goed weer gegeven Piet.

Jeuh

Om dezelfde reden dat die andere tent wel in het groeske kon staan. veiligheid prima, maar om daar een straat voor af te sluiten is een beetje overdreven. Stal het materiaal op het braakliggend stuk naast datzelfde stuk straat en het is ook opgelost.

Maar verder goed bezig hoor.

Marcel Poelen

Mooi, mooi, mooi en goed samengewerkt. Daar genieten nu al en ook straks heel veel mensen van.

Hans

@jeuh,
Dat is helemaal niet overdreven. De hele dag is er bedrijvigheid en lopen er kinderen rond. Er wordt sowieso al veel te hard gereden en een paar uurtjes een straatje verderop moeten rijden is toch geen onoverkomelijk probleem voor je??

randje-16

ben benieuwd wanneer de eerste vernielingen plaats zulle vinden .

Jeuh

Nee hoor, ik rij wel lekker om. Wordt denk ik toch de nieuwe slogan van de campagne Groesbeek is….omrijden!
Maar kan wel iets overdreven vinden.

Akkie

Ik zie het park iedere dag mooier worden. Kan ik echt van genieten! Van de winter misschien zelfs schaatsen? Ga er wel met een koek en zopie kraampje staan hoor!

wpDiscuz