Onderzoek naar verkeerssituatie Lidl

Het college gaat onderzoeken of er extra parkeerplaatsen bij de Lidl gerealiseerd kunnen worden, zonder dat buurtbewoners overlast ondervinden. Dit is donderdagavond na een lang debat besloten.


De nieuwe Lidl aan de Herwendaalseweg in Groesbeek tijdens de bouw. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De opening van de nieuwe Lidl aan de Herwendaalseweg was op 10 september. Buurtbewoners ondervinden vooral geluidshinder van de supermarkt op die locatie. Extra parkeerplaatsen zorgen mogelijk voor nóg meer overlast, zeggen zij, en zijn volgens hen dan ook niet gewenst. Op de huidige parkeerplaats is er sprake van chaotische toestanden en de verkeerssituatie moet daar volgens raadsleden verbeterd worden. Het parkeerterrein bij De Hoeve wordt om die reden al door enkele Lidl-klanten gebruikt.

Lidl wil een gemeentelijk terrein, dat op dit moment door de gemeente aan De Hoeve wordt verhuurd, als extra parkeerplaats voor haar nieuwe supermarkt huren. De keten is zelfs bereid om voor dit terrein € 15.000,- per jaar aan huur te betalen. Het college ziet niets in de plannen. Zij benadrukte dat het steunen van deze plannen haaks staat op het gevoerde beleid dat er voor moet zorgen dat winkelvoorzieningen juist geconcentreerd worden in het centrum van Groesbeek.

Eind juni werd een motie, ingediend door Sociaal Groesbeek, CDA en VVD, aangehouden. Zeven raadsleden stemden voor en even zoveel raadsleden stemden tegen. Drie raadsleden, waarvan twee die vóór het plan zijn, waren toen afwezig. Donderdag werd het punt opnieuw op de agenda gezet. VOLG diende een nieuwe motie in om aan de wensen van de Lidl te voldoen, maar tegelijkertijd ook rekening te houden met de overlast die omwonenden ervaren. De motie werd met 10 stemmen voor en 7 tegen aangenomen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 24 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Pak gewoon die 15 duizend euro mee straks zijn we kampioen in geld over de balk gooien.

truus

Was de wethouder die er tegen was misschien op vakantie?

Sprookje

Ik had dit oerlelijke gebouw al helemaal niet in het centrum willen zien! Daar staan er al genoeg. Dit college voert een beleid dat haaks staat op haar eigen plannen,nl. het autoluw maken van het centrum. Kan niet wachten om te gaan stemmen….

Johan

Het is een levensgevaarlijke verkeersplein geworden.
Verkeerslichten? Nog meer drempels? Nog meer parkeerplaatsen?
Die winkel had daar -met dit uiterlijk trouwens- helemaal niet moeten komen!

Had onze wedhouder Thijssen het plan niet gedwarsboomd bij de Fam. schreven, dan was dit allemaal niet aan de orde geweest.
Als die man zijn gelijk niet krijgt gaat hij stampvoetend verder.
En wat zijn de opbrengsten van de parkeerplaats betaald door de Fam. Langeveld, want daar is toch ook wel overleg gepleegd neem ik aan, waarom dan zo n late reactie van deze Fam.
En kijk wat de Gem met € 15.000 per jaar allemaal kan doen.
Wat ik ook nog een probleem vind, is , dat er geen supermarkten in het centrum horen, wat dacht je van de verkeer overlast.

Spoorlaantje

Ik snap totaal niets van het beleid van de gemeente Groesbeek. Dit soort winkels plaats je toch niet in het centrum van Groesbeek. Kijk eens bij onze oosterburen in Cranenburg. Daar hebben ze dit soort winkels samengevoegd op een groot terrein(super). Je kunt je auto goed kwijt en van de ene winkel naar de andere. Nee gemeente Groesbeek geef maar weer geld uit voor onderzoekskosten. Zo moeilijk is dit probleem toch niet. Er komt een parkeerterrein of er komt er geen. Maar dit hadden jullie al lang van tevoren kunnen bedenken. Toen de vergunning voor de bouw is afgegeven.

www.hanspeters.eu

Spoorlaantje de gemeente zit daar met veel te duur aangeschafte grond, dus naar dat autoluwe centrum met dit soort supers. Ik chargeer natuurlijk, maar dat daarbij Lidl iets aan de parkeerproblematiek moet gebeuren is duidelijk. Dat de overlast bij omwonenden beperkt moet worden is ook duidelijk. Wat mij tegen is gevallen is dat de heren Langeveldt niet benadert waren. Ik wist dat niet en heb als aanbrenger van mijn eerste motie, publiekelijk mijn excuus aan deze aangeboden, aan deze heren. Dat vind ik wel zo fair en ook eerlijk.

miran

Ze hadden het naar het industrieterrein moeten verplaatsen niemand last van

Martijn schmiermann

@Spoorlaantje, de gemeente wilde de Lidl daar niet, maar er zat een winkelbestemming op het pand van Jacobs dus kon de Lidl binnen de geldende regels haar gang gaan
@ Hans peters, ik snap niet waarom je alleen naar de wens van de Lidl voor meer parkeerplekken hebt geluisterd en niet naar de buurtbewoners die overlast ervaren of naar de huurder (piet van de hoeve heeft al 26 jaar een huurcontract) van de aangrenzende grond.

de nachtboswachter

Ja bij Jan linders is het ook niet altijd verkeersvriendelijk en strak word het nog slimmer met AH in het centrum slimme gemeente hebben wij.

www.hanspeters.eu

Martijn ik ben er vanmorgen nog geweest, er zou daar gisteren al een extra parkeerplaats hebben moeten liggen. Ik niet naar de buurt luisteren, ik heb de beste motie voor de buurt gesteund en ik heb belendend 2 leden wonen, dus begin niet over naar de buurt luisteren. Complimenten dat je hier weer reageert.

Wat een gezeik over parkeerproblemen in het centrum wordt om de haverklap de parkeerplaatsen afgesloten,nu weer wijnfeesten over een paar weken bierfeesten.
We wachten alleen nog op de sterke drankfeesten of bosbessen en aardbeienfeesten.

Lambert

Als sluwe Sjakie nou slim zou zijn, bied hij de Lidl een deal aan. Uitrit Herwendaalseweg allemaal dicht en uitrit op de 1e Colonjes in ruil voor de parkeerplaats. Dan kan alles via de normale verkeersFwikkeling verlopen. Misschien nog een bijdrage voor een minirotonde en we ook de buurt leeft nog lang en gelukkig. Maar ja, is tie slim of alleen maar sluw!

Marcel Poelen
@ Martijn schmiermann zei tegen Hans Peters (en alle toehoorders van de raadsvergadering): ‘hebt geluisterd en niet naar de buurtbewoners’??? Beste Martijn van de PVDA maar ook GVP en VOLG raadsleden die nu plotseling belangstelling hebben voor de ‘buurtbewoners’; nog geen ander half jaar geleden stonden Bert van den Bergh en ik bij herhaling in de Raadsvergadering als insprekers tegen het Lubert / CPH-plan en met doordachte argumenten die later volstrekt juist bleken te zijn. Volgens jouw fractie, VOLG en het GVP was het CPH plan bij de Lubert de ideale oplossing. Bert en ik spraken in namens 450 ONDERTEKENAARS… Lees meer »
Johanna
Was het maar zo dat iedereen hier gewoon onder zijn eigen naam reageerde. En dat de toon wat vriendelijker zou zijn. Verder eens een keer bij het onderwerp blijven. Misschien komen er dan ook meer mensen reageren. Ik rij bijna dagelijks langs de Lidl en dan zie je dat er iets moet gebeuren. Niet alleen voor de aanwonenden of de Lidl maar voor iedereen die er boodschappen doet en voor iedereen die er langsrijdt. En om nu te zeggen dat de ene partij meer contact met inwoners heeft dan de andere vind ik eerlijk gezegd flauwekul. Wees allemaal blij dat… Lees meer »
Kruimeltje

Wat flauw om telkens de verkiezingen erbij te halen als iemand reageerd. Dat is de manier om dit forum de nek om te draaien. (of was het nog niet opgevallen dat de bijdragen de laatste tijd heel sterk teruglopen?)
.
Een normale discussie krijgt amper kans en op een normale inhoudelijke wijze reageren is al helemaal zeldzaam.
Iemand die reageert wordt gefileerd en dan verwonderd zijn dat bijna niemand nog reageerd.

miran

Hallo johanna ik reageer echt onder m’n eigen naam ik denk dd enige

www.hanspeters.eu

Ik ook Johanna en ik krijg er zelfs in de raadszaal commentaar op, maar dat zij zo.

Maak een goede deal voor die Hoeve parkeerplaats, maak de inrit van lidl eenrichtingsverkeer, en maak de uitrit op de hoeve parkeerplaats. Scheelt al een opstopping wanneer er een vrachtwagen aan het lossen is. Plus meer overzicht met het uitrijden.
Maar Groesbeek kennende, zal er wel een rotonde komen, een paar drempels, 3 stoplichten, en een bord met de reistijd en wordt het een 30km zone met onduidelijke fietssuggestiestroken.

kloeke

Groesbeek ten top…zoeken naar problemen ipv zoeken naar oplossingen…De lidl is nu eenmaal daar en zal er ook blijven,dus snel zorgen dat het in orde komt daar.
@kruimeltje,ik vind dat dhr poelen wel een punt heeft in zijn betoog.

wpDiscuz