[GR2014] Verkiezingsprogramma Sociaal Groesbeek

Sociaal Groesbeek (SG) heeft haar verkiezingsprogramma 2015 – 2018 (.PDF-bestand) en de kandidatenlijst vastgesteld. Het verkiezingsprogramma heeft de titel ‘Kies voor Groesbeek – Stem Sociaal Groesbeek’.

Sociaal_Groesbeek_2015-2018-DGB

“Waardevolle informatie”

Als rasechte lokale en sociale partij uit Groesbeek hebben zij de afgelopen zomerperiode niet stil gezeten. Huis aan huis en via de lokale media is een folder verspreid met daarin uitleg over de vier kernstandpunten van Sociaal Groesbeek en een oproep aan alle inwoners om aanvullingen daarop te geven. Diverse specialisten en ervaringsdeskundigen zijn bezocht. Op de Groesbeekse jaarmarkt stond een stand met mensen van Sociaal Groesbeek die in gesprek gingen met de inwoners. “En dat alles heeft ons waardevolle informatie opgeleverd voor ons nieuwe verkiezingsprogramma”, zegt de huidige fractievoorzitter Hans Peters.

Nieuw raadslid

“De inspanningen van de afgelopen zomerperiode om te praten met mensen geven ons een goed gevoel. Het heeft ons gesteund maar ook waardevolle inbreng opgeleverd van de mensen voor het nieuwe verkiezingsprogramma”, laat de partij in een persbericht weten. Sonja Postema legt uit; “er zijn bij veel mensen zorgen over de uitvoering van nieuw overheidsbeleid door de gemeente rondom de zorg per 1 januari 2015. De effecten van de crisis op de woningmarkt en het behouden of vinden van werk dat raakt ook veel mensen. Ik zou daar voor alle inwoners graag iets in willen betekenen als nieuw gemeenteraadslid”.

Weekbladen

Ook de herindeling van de drie gemeenten en de gevolgen ervan leven bij de inwoners. Zo was het volgens Sociaal Groesbeek al snel klip en klaar duidelijk dat het behouden van het Groesbeeks Weekblad en de Rozet als gratis weekbladen voor de inwoners belangrijk is. “Het wegbezuinigen van deze bladen heeft geen enkel draagvlak bij de inwoners”, zegt Marcel Poelen. Wiebo Kersten stelt dat mensen door de herindeling extra waarde zijn gaan hechten aan wat er speelt in de eigen dorpskern, buurt en wijken. “Ik vind dat volstrekt normaal en daar kunnen wij ook iets mee in ons verkiezingsprogramma”, legt hij uit.

“Weerstand”

“In Groesbeek is de afgelopen raadsperiode weerstand onder de inwoners ontstaan tegen de huidige coalitie”, zegt Peters. Hij vervolgt: “Door de centrumplannen, gedoe met het zwembad en tal van andere onderwerpen die ook onze verenigingen raken is de indruk ontstaan van machtspolitiek. Binnen de gemeenteraad werden de argumenten van de oppositie vaak weggewuifd. Er was bij herhaling geen sprake van dualisme binnen de gemeenteraad en geen goed contact met de inwoners. Daar hebben wij uitgebreid aandacht aan besteed in ons nieuwe programma. Wij gaan dus duidelijk voor een grotere betrokkenheid van de politiek bij wat leeft bij mensen EN in de buurten EN bij de verenigingen”.

Natuurschoon

Sociaal Groesbeek heeft ook aandacht voor onze gemeente als die straks van onze kinderen is, staat er in het persbericht. Dat zijn nadrukkelijk geen thema’s van de landelijke politiek. In het verkiezingsprogramma gaat het daarbij om de leefomgeving voor latere generaties en de geweldige parel van natuurschoon waarin al onze dorpskernen nu al liggen.

Referendum

Als nieuwe gemeentenaam is Sociaal Groesbeek voor de naam Groesbeek en tegen de naam Berg en Dal. Ook daar is Sociaal Groesbeek sinds het begin van de herindeling als enige partij meteen duidelijk over geweest. “Ons stemadvies is Groesbeek en dat hebben wij ook uitgelegd in ons verkiezingsprogramma”, aldus de lokale partij.

De kandidatenlijst (eerste vijf op volgorde): Hans Peters, Wiebo Kersten, Marcel Poelen, Sonja Postema-Croonen en Henk Rutten. Sociaal Groesbeek is te bereiken via het mailadres: [email protected] en de partij is ook actief op Facebook en Twitter.

Informatie over de MUG-verkiezingen en meer verkiezingsprogramma’s staan aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 45 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Dus wat let u stem gewoon sociaal Groesbeek voorbehoud ook van Groesbeek en steun hun verkiezings programma.

boersteeg

zo heb het programma gelezen en mij stem krijgen ze niet.
ben bang dat met dit programma groesbeek binnen 4 jaar naar de verdoemenis is.
ja ze zijn erg sociaal, maar ook voor de werkende?

Miep

@ inderdaad boersteeg veel beloven en niks waar maken ..
De mijne krijgen ze ook niet !!!

juustem

@miep en boersteeg. Iedereen die zich iets in politiek verdiept, weet dat je niets kunt beloven. Zo zit dit stuk ook niet in elkaar (lees het maar eens). Je zal altijd met andere partijen samen moeten werken om iets te kunnen bereiken. Wel kun je aangeven wat je belangrijk vindt, zo moet je verkiezingsprogramma’s ook lezen.

Jennifer Janssen
Ziet er niet slecht uit. Toch een paar opmerkingen: – “Door de gemeentelijke herindeling zullen de onderlinge afstanden tussen de dorpskernen groot worden. Van Groesbeek naar Millingen, Leuth, Kekerdom en Ooij is al snel een klein half uur rijden met de auto. Met het openbaarvervoer is de reistijd nog langer. Om die reden zal Sociaal Groesbeek zich inzetten voor het behoud van de identiteit en de leefbaarheid van de dorpskernen.” Er bestaat geen rechtstreekse verbinding tussen Millingen en Groesbeek. Misschien een idee om dat wel te realiseren. – “Door de gemeentelijke herindeling zullen de onderlinge afstanden tussen de dorpskernen groot… Lees meer »
Gerrit

Miep en Boersteeg noem mij een partij die het wel verdient.

Miep

Heel verhaal Jennifer, maar je hebt een aantal goede punten

Kruimeltje

Kijk, de PR machine voor SG op deze site werkt weer op volle toeren.
Waar zijn al die andere programma’s? Komen die ook? Zal wel niet? Stel je toch voor dat er een stem naar een andere partij gaat.
.

@Boersteeg, Als je graag ontvangt zit je bij SG goed.
Daarbij is het prettig weggeven als het niet van jezelf is.
Ik denk dat je analyse niet klopt. Het is binnen 2 jaar dat Groesbeek failliet is met dit programma.
Het programma doet me denken aan de tegenpartij van Jacobse en van Es.
“same voor ons eige”.

Jennifer Janssen

Kruimeltje zei:
“Kijk, de PR machine voor SG op deze site werkt weer op volle toeren.”
Met alle respect, maar deze site is voornamelijk pro-Groesbeek en ieder die maar een anti geluid of tegengas geeft wordt gestraft met rode duimpjes.
Vooral mensen buiten Groesbeek die tegengeluid geven, wordt totaal niet gewaardeerd dat ze dat doen.

Maar ik heb hier wel andere programma’s voorbij zien komen. Dus dat deze site echt de PR machine voor SG is, ben ik het niet mee eens.

Henk
@kruimeltje, kom maar op met jouw ideeën, maar die heb je niet. Jij hebt alleen maar commentaar en “thats it” Ik snap niet dat jij nog geen eige partij bent begonnen? (maar je zult wel een of andere oproerkraker zijn ) van idd. de tegen partij. Ik heb slechts eenmaal 1 wijze opmerking van je gezien en dat was het VVV kantoor in het draisine gebouw onderbrengen. Voor de rest lever je alleen maar anti commentaar op de SG en op Hans. Het is een vrij land dus je mag je mening geven, maar stalken mag niet. 19 nov. weten… Lees meer »
boersteeg

nou ik kijk alleen wat men doet met mijn verdiende geld( door te werken)
en ik ben bang dat dat mensen met uitkeringen en bijstand er beter vanaf komen als mensen die net boven het minium verdienen bij deze partij.
ik heb wel degelijk alles gelezen en zou ook graag daarover willen praten met sg maar tot nu toe heeft daar nog niemand van gereageer. bij deze

Realist

@kruimeltje, kijk eens onder ‘gerelateerde berichten’. Je bent zo verzuurd dat je ogen er zelfs onder te lijden hebben. Get a Life!

vrije burger
ja, het is jammer dat dit forum min of meer gekaapt is door SG-aanhang. Andere, kritische geluiden zijn er bijna niet meer. En als ze er zijn, worden ze weggezet als iemand van de tegenpartij, of erger nog, een aanhanger van S. Thijssen (want dat is blijkbaar het ergste wat iemand kan zijn). Kom op mensen, doe (een beetje) volwassen. @boersteeg heeft gelijk, mensen die op of net boven het minimumloon zitten hebben het vaak financieel moeilijker dan iemand in de bijstand met toeslagen en subsidies voor van alles en nog wat. Maar het is vooral een landelijk probleem, waar… Lees meer »
Rozen

Toch knap werk:

10 pagina’s ‘iedereen telt mee’ samengevat: 41x ‘sociaal groesbeek’

Ben.Helder
Kruimeltje toch, kleine man, hoe kleingeestig kun je zijn. Het heeft tot nu toe geen zin gehad om inhoudelijk in te gaan op je in azijn gedoopte pen. En dat is jammer! Ga eens vaker naar buiten en laat daarbij je mooie appartement eventjes voor was het is. Dan kun je met eigen ogen zien dat er nog genoeg mensen rondlopen die betrokken zijn bij anderen en elkaar de hand reiken. En dit ook in politieke opvattingen tot uitdrukking brengen. Mensen die willen meedenken en hun mening als een bijdrage aan ons allemaal bieden, ook via dit forum. En hopen… Lees meer »
Varkensboer

Wij denken dan aan tal van
argumenten; de donderdag van de Vierdaagse, de Zevenheuvelenloop, de Wijnfeesten, de
Luchtlandingen Market Garden van 1944 en Jasper Cillessen als doelman van ons nationale
voetbal elftal tijdens het WK van 2014. Deze zaken zijn qua naamsbekendheid allemaal gelinkt
aan Groesbeek. Sociaal Groesbeek zal dan ook zeer standvastig strijden voor de nieuwe
gemeentenaam Groesbeek.

Wat een kletspraat! Ben gewoon concreet en zeg dat de trots van een Groesbeker belangrijker is dan een ‘concessie’ voor de nieuwe MUG gemeente.

Muts

@Varkensboer: Kiek nou dan, Jennifer heeft een mannelijke collega. Maakt niet uit waar het over gaat, als het woord Groesbeek er in voorkomt, moet erover gezeken worden.

Wordt een beetje erg eentonig en irritant. Opbouwende kritiek is altijd welkom, maar zeiken om het zeiken moet maar eens stoppen!

Varkensboer

Ik ben zelf trots op de naam Groesbeek en zou het graag zo willen houden. Ik ben alleen van mening dat Sociaal Groesbeek er om heen draait. Maar daar gaat de politiek om..

Jennifer Janssen
Muts zei: “@Varkensboer: Kiek nou dan, Jennifer heeft een mannelijke collega. Maakt niet uit waar het over gaat, als het woord Groesbeek er in voorkomt, moet erover gezeken worden. Wordt een beetje erg eentonig en irritant.” Blijkbaar heb je het niet begrepen. En dat is jammer. Waar het bij mij om gaat en ook over val, is het feit dat diverse Groesbekers het bij de nieuwe gemeente vooral hebben over het oude Groesbeek. Dat Groesbeek Groesbeek moet blijven. En dan hebben ze het over de gemeente. Daar val ik over. Het is MUG en niet Groesbeek. Dat de diverse politieke… Lees meer »
wpDiscuz