[Foto’s] Tijdelijk geen beeld op de Biesselt

In afwachting van de opening van de boskapel op de Biesselt, met een nieuw Mariabeeld, is er even geen beeld aldaar.


Het oude kapelletje en beeld krijgen een nieuw onderkomen. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het oude beeld is maandag verwijderd en heeft een nieuw onderkomen gekregen bij de familie Thijssen. Ook de oude kapel is verplaatst naar een mooi plekje in de tuin. Het kapelletje heeft een geschiedenis, werd onderhouden door de buurt en vormt voor velen een rustpunt.

Om het kapelletje aan de Biesseltsebaan ook voor de toekomst te behouden was het tijd voor een flinke make-over. De vergunning daarvoor werd begin 2013 verleend. Op 4 december 2013 is de bouw van de Boskapel de Biesselt begonnen en op 26 oktober om 11:00 uur zal de nieuwe kapel geopend worden. Het nieuwe Mariabeeld is dan voor het eerst te zien.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 september, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
www.hanspeters.eu

Het is een hele mooie kapel aan het worden, en nu ik dat oude beeld buiten de kapel zie, wat is dat een prachtig beeld. Zelf ben ik liefhebber van dit soort beelden, ik heb er al verschillende. Maar ik heb ook en daar ben ik best wel trots op zo’n authentieke knikengel uit 1929

Lulpiep

Is dat beeld gejat!!!

Henk

als ze glasvezel nemen van UP. hebben ze altijd Beeld.

wpDiscuz