Feestweekend rond opening voorzieningenhart

Er komt een heel feestweekend, 10-12 oktober, rond de opening van het nieuwe voorzieningenhart, Op de Heuvel, Ericastraat 39 (Groesbeek-Noord).

Voorzieningenhart Op de Heuvel.

Voorzieningenhart Op de Heuvel.

Feestweekend

Vrijdag 10 oktober begint het met de officiële opening van het voorzieningenhart. Iedereen is welkom. De dag daarna, 11 oktober, is het Stekkenbergs Pruuvenement. Ook in het voorzieningenhart. En of het nog niet genoeg is, is er in het voorzieningenhart 12 oktober (zondag) een grote kinderbingo met flinke prijzen.

Het openingsprogramma op vrijdag 10 oktober
• Om 13.30 uur verricht Burgemeester Keereweer de openingshandeling, samen met kinderen van de kinderopvang en de basisschool. Daarbij zal zijn naam een ludieke rol spelen.
• De hele middag presenteren de gebruikers van het voorzieningenhart zich. Zo zijn er lessen van de school, laat de wijkverpleegkundige iets zien van haar werk, maar u kunt er ook genieten van linedance, bijvoorbeeld.
• Er zijn kinderactiviteiten, georganiseerd door bewoners zelf. De middag eindigt om 18.00 uur.

Stekkenbergs Pruuvenement, zaterdag 11 oktober
Oude streekgerechten of onbekende hapjes proeven, drankjes nippen, kookles, wedstrijden voor de smaakpapillen, een gezellige marktsfeer, koorklanken, kinderactiviteiten, een sferemoniemeester…! Dat is in één zin het recept van het Stekkenbergs Pruuvenement, op 11 oktober van 15.00 uur tot 20.00 uur. Voor de kookles kunt u zich inschrijven op de dag zelf.

Op de Heuvel

Bewoners, gebruikers, iedereen is enthousiast over Op de Heuvel. Dit nieuwe voorzieningenhart in Groesbeek-Noord ziet er niet alleen fris en ruim uit. Dankzij het delen van ruimten bevordert het ook de samenwerking tussen gebruikers en de ontmoetingsmogelijkheden in de wijk.

In voorzieningenhart Op de Heuvel huizen verschillende organisaties en groepen, waaronder de gelijknamige basisschool, een kinderdagopvang, een peuterspeelzaal, een bibliotheek en het Sociaal Team. Er zijn activiteiten voor jong tot oud. Verder zijn er kantoor-, vergader- en ontmoetingsruimten en er is een sportzaal. Het gebouw bevordert door zijn constructie en inrichting nieuwe contacten en dwarsverbanden.

Bijzondere buitenruimte

Bijzonder is de groene buitenruimte, waar delen zijn ingericht voor kinderen van verschillende leeftijden. Kleintjes hebben andere behoeften dan grotere kinderen. School en kinderopvang maken bovendien gebruik van het nabijgelegen Avonturenbos, een extra en unieke buitenspeelplek.

Op één plek

Ouders vinden het prettig dat alles op één plek zit: opvang, school en kinderactiviteiten. Omdat peuters en kleuters elkaar tegenkomen en samenspelen en doordat de gebruikte methoden (Peuterplein en Kleuterplein) op elkaar aansluiten, verloopt de overgang van peuters naar de basisschool lekker soepel.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Stekkenberg.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Het feest zal zeker druk bezocht worden zou het fijn vinden als de middenstand ook mooier prijzen te beschikking stelt voor de kinderbingo het ziet er trouwens mooi uit ook binnen hier mogen we best trots op zijn.

Kees
Het zg “Voorzieningen hart” moet nog worden geopend maar ik kan u verzekeren dat reeds in november het gebouw ‘s avonds leeg staan want door onderstaande prijzen wordt elk beginnend buurtinitiatief de grond ingeboord. Het gebouw is van Oosterpoort, maar die hebben een commercieel bedrijf ingeschakeld om het te exploiteren. Dan weet je genoeg.Fijn cadeau van Oosterpoort voor de Stekkenberg, maar wel een sigaar uit eigen doos dus. Ben bang dat Stekkenbergers straks in de buurthuizen van de Horst en de Breedeweg hun heil zullen gaan zoeken. Ter verduidelijking volgen hieronder de prijzen (doe al lang breed bekend gemaakt hadden… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Ik heb d’r al schriftelijke vragen over gesteld

Groesbeker

ik ben er helemaal niet zo blij mee, hoe kun je kinderen lesgeven met een manier van onderwijs waarin ze zelf verantwoordelijkheid hebben voor hun taken en ook op de gang hun taakjes mogen uitwerken terwijl er in de ruimte onder hen andere activiteiten van volwassenen aan de gang zijn??

Lulpiep

Sluiten die tent!!!

wpDiscuz