Drie weekbladen in MUG-gemeenten

De gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek (MUG) hebben er sinds deze week een weekblad bij: Het Gemeentenieuws.

Het nieuwe huis-aan-huisblad verschijnt elke veertien dagen in de hele MUG-gemeente, valt te lezen in de eerste editie. Het is voor de MUG-gemeenten het derde weekblad dat wordt uitgegeven. Inwoners van Groesbeek krijgen wekelijks ook nog het Groesbeeks Weekblad, terwijl bij inwoners van Ubbergen en Millingen elke twee weken De Rozet op de deurmat valt. Hier lijkt vooralsnog geen verandering in te komen.

Er is in het voorjaar wekenlang een discussie geweest over welk weekblad de gemeentepagina voor de nieuwe fusiegemeente gaat publiceren. Op 21 mei verscheen er een persbericht met de mededeling dat de stuurgroep heeft besloten om de gemeentepagina en bijkomende officiële publicaties op papier voort te zetten en deze vanaf 1 januari 2015 te publiceren in het nieuwe weekblad Het Gemeentenieuws. De andere twee weekbladen wilden in eerste instantie niet met elkaar samenwerken, waardoor er een derde partij in beeld kwam die tevens goedkoper was.

Het besluit van de stuurgroep is één maand later echter, na veel verzet vanuit de huidige weekbladen en de politiek, teruggedraaid. Er is toen afgesproken dat de raad van de nieuwe gemeente na 1 juli 2015 een besluit neemt over de gemeentelijke publicaties.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl.

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
buisje

werkelijk o n g e l o o f l i j k…. Schande.
Niet te verkopen. Geld waarmee je weer wat ouderen had kunnen helpen.

Het moet heel snel 19 november worden !

Hendrik

3x niks dat kleine blaadje gemeentenieuws.Voor mij hoef het niet.Weg ermee.Niks boven het GROESBEEKS WEEKBLAD.

Elise

Het Groesbeeks weekblad en de Rozet is toch meer dan voldoende!!!!! Ik ga helemaal mee in wat buisje zegt. Maar veranderd dat dan wel als er op 19 november verkiezingen zijn geweest.

Happy

Dit is echt geld over de balk gooi
Schande dat er weer paar pers net kleine kinderen in gemeentehuis verblijven
Want wat maak uit als de nu al twee krantjes het er in zetten /
Daarbij nu wordt milieu weer schade toe gebracht .Zoals voor papier en Inkt .Bedank dan nog het vervoer ervan .Gewoon weg kleuter gedrag van bepaalde wethouders .
Dus best inwoners laat u stem hoor op 19 Nov dat dit niet meer gebeurt .

www.hanspeters.eu

Dit College met haar pro Berg en Dal visie, wil klaarblijkelijk haar wil blijven doordrukken. De raad is het hoogste orgaan in de gemeente, die was tegen. Berg en Dal is helaas voor hen en de meerderheid van de coalitie,niet meteen gelukt en dit is een rechtstreekse motie van afkeer waard.

de nachtboswachter

Het Groesbeeks weekblad moet gewoon blijven en daar mee uit het hoort bij Groesbeek en heel Groesbeek kijkt er elke week naar uit.Zo ook de regiodiek en plaats de berichten die men kwijt wil er ook in uit de mug gemeente is het allemaal zo moeilijk ik ben trots op het GROESBEEKS WEEKBLAD.

Theo

Allemaal oud nieuws in gemeente nieuws . Mosterd naar de maaltijd weg er mee met dit blad. Gewoon groesbeeks week blad

Jennifer Janssen

Zowel Het Groesbeeks weekblad als De Rozet moeten blijven.

buisje

Maar @Hanspeters, er staat toch letterlijk:
“Op 21 mei verscheen er een persbericht met de mededeling dat de stuurgroep heeft besloten om de gemeentepagina en bijkomende officiële publicaties op papier voort te zetten en deze vanaf 1 januari 2015 te publiceren in het nieuwe weekblad Het Gemeentenieuws.” ?
Nu blijkt echter dat ‘nieuwe weekblad’ deze week al verspreid te worden. Begrijp ik dat goed ?
Ze fietsen dus gewoon door besluitvorming van de Raad heen.
Dit is echt te gek voor woorden !!

joke
Zit toevallig net dat krantje te bekijken…lees ik iets over de Kerk op De Horst… staat me toch een stomme fout in…… laatste stukje daarover onderaan…: Op 30 september heeft er een open avond plaatsgevonden in dorpshuis De Slenk enz enz….. 30 september dat was toch gisteren, en gisteren was toch echt dinsdag Er staat niet eens een weekkalender in wát er allemaal deze week te doen is… (bingo, kermissen enz enz) geen Kerkberichten meer. In ieder geval… dit Hét Gemeente Nieuws is drie keer niks en gaat heerlijk naar de stapel oud papier. Geef mij maar gewoon het GROESBEEKS… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Ja buisje dat heb je goed geconstateerd. Ze zullen wel weer een contract gesloten hebben met de drukkerij, eer er overleg heeft plaatsgevonden met de klankbordgroep. Onze burgemeester vond het tijdens de raadsvergadering een stuurgroep bevoegdheid. Stuurgroep zijn de burgemeester en wethouders en secretarissen van de drie gemeenten, klankbordgroep de fractievoorzitters.

stom

Leuk krantje.

www.hanspeters.eu
Omdat ik het gemeentenieuws pas vandaag ontving, heb ik navraag gedaan, van hoe of dat nu kan. Ik heb vanuit de gemeente begrepen, dat er geen opdracht is gegeven vanuit de gemeente. Ik heb met de redactie gebeld en die wisten mij te vertellen, dat zij het uitbrengen, zonder opdracht van de gemeente en zonder een cent van de gemeente. Kortom indien het gratis is, en het ons weekblad niet in de weg zit, heb ik er geen bezwaar tegen. Of dat het ons weekblad in de weg zit, daar informeer ik dan wel naar bij Huib. Wij blijven in… Lees meer »

Dusss Hans, buisje, Happy en de rest te vroeg geschreeuwd… Het Gemeentenieuws is op eigen initiatief verschenen. Met een handjevol advertenties uit Groesbeek die het blad mede mogelijk hebben gemaakt. Het formaat is ook kleiner dan het Groesbeeks Weekblad, dat betekent dus straks geen 3 maar 6 pagina’s gemeente informatie. Dat doet de gemeente never en nooit… we zullen zien of het Gemeentenieuws er dan nog is… Ik ben overigens voor het Groesbeeks Weekblad!!!

Henk

@kruimeltje ik hoop dat je hebt gelezen dat hier de SG actie in ondernomen heeft. Maar het zal wel weer niet goed zijn.

handy

Gemeentenieuws is net binnen gekomen 2-10-2014 in de Breedeweg.
Gemeentenieuws zonder nieuws vanuit de gemeentehuizen???
Duurzaam en doeltreffend is het derde blaadje al niet, extra drukkosten/extra bezorging enige duurzame is; dat de voetbal recycling er weer blij mee is, ze hadden beter rechtstreeks naar de desbetreffende containers kunnen rijden..
.
Dus waar zijn nu de zg. programmapunten van duurzaam werken in de gemeente?? een grote aanfluiting… prutsers daar op het gemeentehuis.. op naar de verkiezingen.. desnoods ook direct de gemeente secretarissen maar vervangen.. niet alleen de Raad + Wethouders anders blijft er nog oud zeer aanwezig.

Lulpiep

Hedde gillie het gezien… Jopie Verstaaten zit er ok wer tussen… onze spion op het gemeentehuis… kort bij het vuur.!!! gif hum gen ongeliek… slimme sniekerd! go on Jopie..

Toon verbeet

Het groesbeksweekblad blijkt duurde te zijn,
ze hebben het allemaal over bezuinigen de gemeente
maar laten ze eerst maar is de lampen en de computers
uit doen s,vonds als ze naar huis gaan schande woon er tegeover kan alles zien daar kunnen ze het groesbeeksweekblad mee
betalen.

K. Oude - Cack

Allemaal hun gemeentenieuws digitaal uitbrengen en het gezeur is opgelost. Voor het nieuwe gemeentenieuws alle partijen zich laten inschrijven, wat centjes onder de tafel schuiven in Groesbeek en moge degene met de grootste geldzak het maar winnen.

wpDiscuz