[Foto’s] Zieke boom Molenweg verwijderd

Zaterdag is aan de Molenweg in Groesbeek een zieke boom gerooid. Reden: de boom was aangetast door de reuzenzwam.


De aangetaste boom is zaterdag verwijderd. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De reuzenzwam is een schimmel die een boom onherstelbaar aantast. Deze beukenmoordenaar hecht zich aan beschadigde wortels van beuken en kan ze op die manier makkelijk van binnen uit kapot maken. De boom wordt door de verslechterde conditie instabiel en sterft uiteindelijk af. Op het moment dat de zwammen zichtbaar zijn heeft de parasitaire schimmel al het nodige verwoestende werk verricht.

De beuk aan de Molenweg staat in de omgeving van een kinderdagverblijf en de drukke kruising met de Cranenburgsestraat. De gemeente wil geen risico nemen en heeft daarom besloten de boom te verwijderen.

Waar de boom zelf 100 jaar nodig had om zo groot te worden, had de bomenrooier er 6 uurtjes voor nodig om hem totaal te verwijderen, ten minste het bovengrondse gedeelte. Het verwijderen van de boom zorgde enige tijd voor verkeershinder op het kruispunt Molenweg/Cranenburgsestraat.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Aan de foto’s te zien neemt de zager het niet zo nauw met de eigen veiligheid. Zonder helm, veiligheidsbril/kap en blote onderarmen zo’n grote boom omzagen, niet bang!

de nachtboswachter

Nee de zager denkt kassa en dat op zaterdag wat een gemeente hebben wij doe het dan in de nacht.iedereen gaat boodschappen doen en de veiligheid heeft men maling aan en indien de bomen er naast ook aan getast zijn ondergronds te gek voor woorden.

Henk

keurig toch, 1 rijstrook is netjes afgezet, veilig voor het verkeer en om in de nacht een boom om te zagen, zal de buurt blij mee zijn.
De zager zal wel verstand van zaken hebben, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. ( niet verstandig en dat kan dan weer zo`n had ik maar….. situatie worden ) Hopelijk is de gemeente erop tijd bij geweest zodat de andere bomen niet besmet zijn.

Hans

En zonder tuigje on de werkbak.
Sommige kunnen alles maken.

Toon

Zo te zien neemt deze zager het niet zo nauw met zijn eigen veiligheid.

Volgens mij ligt Groesbeek aan de zee, want net als altijd staan de beste stuurlui weer aan de wal.

Sjaanwilslaan

Hoe kun je je toch weer zo druk maken om helemaal niets Nachtboswachter….

de nachtboswachter

Sjaanwilslaan om niets dus zaag het bos ook maar verder om.

sjaanwilslaan

Die boom is toch ziek, en vormt een gevaar. Zullen we deze maar allemaal laten staan dan?

wpDiscuz