Halloween Pompoendagen in Groesbeek

Groentenhof Poelen (Derdebaan 12, Groesbeek) organiseert in twee weekenden in oktober de Halloween Pompoendagen.

Wie wel eens wandelt of fietst in de heuvels rond Groesbeek, is er vast wel eens langs gekomen. Of heeft tenminste het bedrijf boven aan de eerste heuvel, vanaf Groesbeek gezien, kunnen zien liggen. Middenin het toeristen trekkende heuvellandschap ligt Groentenhof Poelen, waar Chris en Laura Poelen aan het roer staan. Een middelgroot bedrijf waar de pompoenteelt de boventoon voert. Veertig procent van het, grotendeels gepachte, teeltoppervlak is bestemd voor de familie van de komkommer en kalebas. Inmiddels worden op de Groentenhof vijftig pompoenrassen geteeld.

Op 31 oktober is het weer Halloween. Ook in Nederland wordt dit feest tegenwoordig steeds meer gevierd en bij Halloween mogen pompoenen niet ontbreken. Op de volgende dagen en tijden zijn er bij de Groesbeekse pompoenenboerderij diverse workshops en activiteiten voor jong en oud:

– Zaterdag 18 oktober 2014 (van 10:00 uur tot 17:00 uur);
– Zondag 19 oktober 2014 (van 10:00 uur tot 17:00 uur);
– Zaterdag 25 oktober 2014 (van 10:00 uur tot 17:00 uur);
– Zondag 26 oktober 2014 (van 10:00 uur tot 17:00 uur).

Enkele activiteiten zijn onder andere pompoenen snijden, beschilderen en versieren. Er is ook een pompoenen- en kalebassenmarkt. Op het terras kan men genieten van het uitzicht en voor de jeugd staat er een trampoline.

Flyer/programma Halloween Pompoendagen Groesbeek 2014 (.PDF-bestand).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Leuk om te gaan kijken of mee doen.

de nachtboswachter

Zijn we niet creatief meer gezien de rode duimpjes.

wpDiscuz