Nieuwe tentoonstelling in Bevrijdingsmuseum Groesbeek

Vanaf heden t/m 31 maart 2015 duikt het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in de heftigste periode uit de geschiedenis van de Nederlands-Duitse grensregio.

Rijnlandoffensief: Britse soldaat in Geldern. Foto: Archief Bevrijdingsmuseum. Rechten: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

Rijnlandoffensief: Britse soldaat in Geldern. Foto: Archief Bevrijdingsmuseum. Rechten: Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945.

In 1944-1945, nu 70 jaar geleden, volgden de grootste luchtlandingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog en het grootste geallieerde offensief in Noordwest-Europa elkaar binnen een half jaar op. Deze operaties hadden grote gevolgen voor de levens van burgers en militairen.

Tijdens Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief werd fel gevochten om het lot van Europa. Niet alleen door de veelbesproken generaals die de operaties bedachten, maar vooral door de vele duizenden soldaten die iedere dag weer hun leven riskeerden aan het front. “Soldaten” kijkt naar de realiteit van het leven van deze soldaten vanuit geallieerd en Duits perspectief. Van hun training en bewapening tot hun angsten en idealen: de bezoeker wordt meegenomen in een afwisselendeontdekking van praktische feiten en persoonlijke ervaringen uit het soldatenleven.

‘Soldaten. Operatie Market Garden en het Rijnlandoffensief’ is een dynamische, vernieuwende tentoonstelling die historische verhalen en objecten combineert met moderne media en aangrijpend beeldmateriaal. Een grensoverschrijdende geschiedenis van héél dichtbij.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Tel. 024-3974404; [email protected]; www.bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum
Twitter: @bevrijding

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Ga zeker een bezoek brengen om deze nieuwe tentoonstelling te gaan zien.om toch een goed beeld te krijgen uit die tijd gelukkig heb ik veel van mijn Opa gehoord vroeger hij heeft het allemaal van nabij mee gemaakt.

wpDiscuz