Duurzaamheidstop 27 oktober 2014

De fuserende gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek maken werk van duurzaamheid! Samen met bewoners, maatschappelijke organisaties, instellingen en ondernemingen organiseren zij een Duurzaamheidstop op maandagmiddag 27 oktober a.s. in conferentieoord de Poort in Groesbeek.

Duurzaamheid gaat over het creëren van een leefomgeving waarin wij zelf, onze naasten en toekomstige generaties graag willen en kunnen leven. Mensen verbinden zich met hun leefomgeving en met overtuigingen, waarden en ideeën die leiden tot het organiseren van wat maatschappelijk gezien van waarde is (=duurzaam ondernemen).

Ruim 100 deelnemers

Naar verwachting zijn ruim 100 ondernemingen en instellingen aanwezig die gaan deelnemen aan specifieke workshops/sessies gericht op duurzamer ondernemen. Er zullen gastsprekers optreden die afkomstig zijn van deze deelnemende bedrijven en organisaties.

Duurzame initiatieven aanwezig

De Duurzaamheidstop biedt een kleine selectie bedrijven de mogelijkheid om tijdens de Duurzaamheidstop hun duurzame diensten en producten te promoten. Lokale ondernemers kunnen tijdens de top in gesprek te gaan met deze duurzame initiateven om ideeën op te doen.

Vervolgtraject

De bedoeling is dat na de Duurzaamheidstop een vervolgtraject wordt uitgezet dat kan leiden tot een energieconvenant tussen de gemeenten en ondernemers en tot duurzame ontwikkelingen, zoals het opwekken van hernieuwbare energie binnen de eigen gemeente.

Meedoen?

Ondernemingen en instellingen uit de drie gemeenten die willen deelnemen aan de Duurzaamheidstop kunnen voor meer informatie contact opnemen met Arjan Vernhout via [email protected].

Excursie vooraf

Voorafgaand aan de Duurzaamheidstop organiseert Staatsbosbeheer een korte excursie waarin de natuurontwikkeling op Mulderskop centraal staat. Mulderskop, het natuurgebied ten noordoosten van Molenhoek, is een bolwerk van bijzondere soorten zoals de zadelsprinkhaan en de gladde slang.

Aanmelding

Aanmelding voor deze excursie gaat ook via [email protected] Tijdstip is van 13:00 tot 13:45 uur en startpunt is de parkeerplaats van conferentieoord de Poort (www.depoort.org).

Radio

Zaterdag 18 oktober is er een speciale uitzending op Omroep Groesbeek over de Duurzaamheidstop. In het programma van Bekers & Co interviewen gastheren Rob Bekers en Rob Verheijen samen met het Groesbeekse GroenLinks raadslid Fer Vrijmoet enkele personen die de Duurzaamheidstop organiseren, waaronder Gijs Gerrits (aanjager Duurzaamheid gemeente Groesbeek).

Bekers & Co is te beluisteren op zaterdag 18 oktober van 17:00 tot 18:00 uur. Voor meer info zie ook www.omroepgroesbeek.nl

De duurzaamheidstop is een initiatief van GroenLinks.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
handy
Zie ff de link niet tussen bedrijven en onze (burger-) leefomgeving? Diegene die worden uitgenodigd zijn en wonen waarschijnlijk niet eens zelf in de nieuwe gemeente Groesbeek. Hoe kunnen deze personen dan iets vinden van deze leefomgeving, die kunnen eerder iets vinden van een werkomgeving. Het lijk me veel raadzamer als de ambtenaren het burgerhuis eens verlaten en zich onder de burger mengen, zodat ze weten wat leeft en hoe men als burger denkt over HUN leefomgeving. Tip: Laat het ingehuurde bureautje een enquête in elkaar sleutelen en laat dan de ambtenaren eens op vrijdag/zaterdag in alle supermarkten in de… Lees meer »
de nachtboswachter

Handy klopt wel wat je zegt maar dan zitten onze ambtenaren in de Kieker en de vrijdag en zaterdag is hun heilig.

Muts

“Samen met bewoners”?? Dat begint dan al goed als je dit op maandagmiddag organiseert. Op maandagmiddag moeten de meeste, gelukkig nog steeds, aan het werk. Zal wel weer een ambtenaren feestje moeten worden, samen met veel te duur betaalde adviesbureaus.

wpDiscuz