[Foto’s] Opening voorzieningenhart Op de Heuvel

Vrijdag was het dan eindelijk zo ver: de officiële opening van voorzieningenhart “Op de Heuvel” in de Groesbeekse wijk Stekkenberg.


Voorzieningenhart Op de Heuvel werd op 10 oktober geopend. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

De openingshandeling werd verricht door burgemeester Harry Keereweer, in samenwerking met kinderen van de kinderopvang en de basisschool.

De weg naar de opening

De feestelijke start van de bouw was vorig jaar, in maart 2013. Toekomstige gebruikers van het voorzieningenhart mochten meepraten over het interieur en de kleuren van het gebouw. Eind 2013 werd er een kijkochtend georganiseerd, gevolgd door een geslaagde inloopavond in februari 2014.

Op de Heuvel

Bewoners, gebruikers, iedereen is enthousiast over Op de Heuvel. Dit nieuwe voorzieningenhart in Groesbeek-Noord ziet er niet alleen fris en ruim uit. Dankzij het delen van ruimten bevordert het ook de samenwerking tussen gebruikers en de ontmoetingsmogelijkheden in de wijk.

In voorzieningenhart Op de Heuvel huizen verschillende organisaties en groepen, waaronder de gelijknamige basisschool, een kinderdagopvang, een peuterspeelzaal, een bibliotheek en het Sociaal Team. Er zijn activiteiten voor jong tot oud. Verder zijn er kantoor-, vergader- en ontmoetingsruimten en er is een sportzaal. Het gebouw bevordert door zijn constructie en inrichting nieuwe contacten en dwarsverbanden.

Bijzondere buitenruimte

Bijzonder is de groene buitenruimte, waar delen zijn ingericht voor kinderen van verschillende leeftijden. Kleintjes hebben andere behoeften dan grotere kinderen. School en kinderopvang maken bovendien gebruik van het nabijgelegen Avonturenbos, een extra en unieke buitenspeelplek.

Op één plek

Ouders vinden het prettig dat alles op één plek zit: opvang, school en kinderactiviteiten. Omdat peuters en kleuters elkaar tegenkomen en samenspelen en doordat de gebruikte methoden (Peuterplein en Kleuterplein) op elkaar aansluiten, verloopt de overgang van peuters naar de basisschool lekker soepel

Het hele weekend staat nog in het teken van de opening van het nieuwe voorzieningenhart. Morgen (zaterdag) is er een “Pruuvenement”. Op zondag is er nog een kinderbingo.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Inwoner Berg en Dal

Prachtig multifunctioneel gebouw, en bijzonder mooie afgewerkte school, en buiten terrein. Kosten, moeite, noch geld is gespaard.
Andere geldschieters dan Vossenhol?
Alle gebruikers erg veel plezier!

de nachtboswachter

Hier mogen we best trots op zijn.

Lulpiep

Inwoner? wat heeft dat met het Vossenhol te maken.. leg me dat eens uit.. ben het met je eens dat het een prachtig centrum is.. hoop alleen dat hij in de toekomst optimaal gebruikt gaat worden anders is dit wederom een voorbeeld van geld over de balk gooien.. dat doen ze hier nog al weleens…

Lulpiep

Hey Miran op de foto… 😉 die wet wel road met diene sleutel…

wpDiscuz