Kort gemeentenieuws (week 41 / 2014)

Hieronder enkele korte mededelingen vanuit de gemeente.

Gemeente_Groesbeek_logo_2014-GG

Militaire oefening

Tot en met 17 oktober is er in deze regio een militaire oefening van de Koninklijke Landmacht, waarbij ook gebruik gemaakt wordt van de openbare weg.

Voor vragen en eventueel ook klachten met betrekking tot deze oefening kunt u contact opnemen met de Koninklijke Landmacht via tel. nr. 026 – 353 2612.

Gelderse Museumdag

Zaterdag 18 oktober openen de Gelderse musea die deelnemen aan het jaarlijks terugkerende evenement ‘Gelderse Museumdag’ wederom hun deuren tegen een gereduceerde toegangsprijs.

Voor slechts één euro kunnen kinderen met hun ouders hun favoriete museum bezoeken of een nieuw museum ontdekken. Dit jaar nemen er maar liefst 82 musea deel, met speciale kinderactiviteiten. Welke musea dit zijn staat vermeld op geldersemuseumdag.nl.

Tijdens de Gelderse Museumdag zijn de musea minimaal open van 11.00 tot 16.00 uur. De deelnemers zijn verspreid over heel Gelderland. Het evenement valt binnen de Maand van de Geschiedenis, dat deze maand landelijk aandacht krijgt.

24uur Nijmeegse Geschiedenis

In het kader van de Maand van de Geschiedenis, het grootste historische evenement van Nederland, zal de Nijmeegse binnenstad van vrijdag 24 tot en met zondag 26 oktober drie dagen lang in het teken staan van de rijke geschiedenis van de oudste stad van Nederland. Vierentwintig uur lang, verdeeld over drie dagen, organiseren tal van organisaties, instellingen, verenigingen en individuen spannende historische activiteiten.

Nieuwsgierig? Kijkt u voor het volledige programma van het RAN en een uitgebreid overzicht van alle andere activiteiten tijdens ‘24 uur Nijmeegse Geschiedenis’ op: www.maandvandegeschiedenis.nl/nijmegen.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Kort gemeentenieuws (week 41 / 2014)

Reageren is niet toegestaan.