[Foto’s] Ministers bezoeken Mook en Groesbeek

Vrijdag bezochten twee ministers van buitenlandse zaken Mook en Groesbeek.


John Baird op het Canadees kerkhof. Links achter hem minister Frans Timmermans. Burgemeester Harry Keereweer was ook aanwezig. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Het waren minister John Baird uit Canada en Frans Timmermans. Alvorens Groesbeek aan te doen bezochten ze in Mook het graf van de verdronken soldaat Tony Barbaro. Op landgoed Den Heuvel aan de Wylerbaan, waar de bewoners hartelijk werden begroet, werd aan de ministers middels kaarten en aanwijzingen ter plaatse de oorlogshandelingen van 70 jaar geleden uitgelegd.

Tenslotte werden er op de Canadese Oorlogsbegraafplaats diverse graven bezocht en kregen de diplomaten van Maarten Dekker uitleg over de hier begraven Canadese soldaten. Minister Baird legde een krans, waarna beide ministers het bezoekersregister tekenden. Er werden tevens door de aanwezige bezoekers spontaan handen geschud met minister Timmermans.

Timmermans liet tegenover fotograaf Piet Spanjers weten zulke bezoekjes en spontane reacties in zijn toekomstige functie te zullen missen.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!Tags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on [Foto’s] Ministers bezoeken Mook en Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.