Bierfeesten Groesbeek 2014

Op zondag 19 oktober 2014 worden op het Marktplein in Groesbeek de Anseltaler Bierfeesten georganiseerd.

Van 11:00 uur tot 19:00 uur is het feest in een grote biertent in het centrum van Groesbeek. Er zijn onder andere optredens van Die Anseltaler, Ohne Gewahr, DJ Gerald, de Muziekexpress en diverse Groesbeekse carnavalsverenigingen. De Prinsen van Leuth, Kekerdom, Millingen, Malden en de prinses van Berg en Dal komen die dag, op uitnodiging van Prins Feestneus, ook langs. Zij sluiten hun carnavalsseizoen af. Samen met de carnavalsgroepen die in de middag optreden krijgt het feest ook een carnavalstintje. ‘s Avonds is er nog een afterparty in Ut Huuske.

Kaarten á € 6,- zijn in de voorverkoop te krijgen bij Cafe ut Huuske, Cafe Bar De Comm en Tankstation Argos aan de Pannenstraat. Online zijn de kaarten te bestellen via www.muziekexpress.com en www.anseltaler.nl.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 10 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 41 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Zal best heel druk worden en gezelligheid kent geen tijd vraag op tijd verlenging aan vol is vol SUCCES.

Ben Peters
De bierfeesten op 19 oktober zijn juist heel goed gepland, 3 weken na de wijnfeesten. Vorig jaar organiseerde de Mallemolen zoiets gelijk met de wijnfeesten, dat pakte toen niet zo goed uit. Waarom De Treffers het nodig vindt om dit jaar in hetzelfde weekend als de bierfeesten ook zoiets te doen, is mij een raadsel, want vorig jaar zaten ze nog met hun bierfeest in kerstvakantie (28 december). Het lijkt wel of er wat mensen in Groesbeek zijn die elkaar steeds dwars willen zitten; een alternatief Schlagerfestival op dezelfde dag, een alternatief clubkesbal op dezelfde dag en nu weer gedoe… Lees meer »
www.hanspeters.eu
Ik hoop dat de bierfeesten ook een succes worden. De bierfeesten waren vorig jaar tegelijk met de wijnfeesten. De organisatie heeft dit, dit jaar drie weken later gezet. Ik heb hier minder moeite mee, dan met de wijnfeesten, omdat deze zonder een cent subsidie georganiseerd worden. Ik vind het jammer dat er zoveel afgunst is, ik vind het ook vreemd dat er nu de vrijdag ervoor eenzelfde feest in de kantine van de Treffers wordt gegeven. Ach laten we het dan maar, net als de wijnfeesten, drie dagen een bierfeest houden. Ik denk dat bier voor de echte Groesbeker meer… Lees meer »
Hans

Een bierfeest bij een sportvereniging????
Dat is niet echt te rijmen en dus lijkt er inderdaad meer achter te zitten. Dat is de gebroeders Wouters ook wel toevertrouwd na ook al het alternatief schlagerfestival want het steekt natuurlijk verschrikkelijk dat deze bierfeesten worden georganiseerd en al helemaal omdat ze de Anselthaler hebben laten vallen en nou juist die daar zullen optreden.
Dat de Treffers zich ervoor leent is misschien nog wel erger?

Jennifer Janssen

@Hans: bierdrinken schijnt een topsport te zijn. 😉
Er moet veel gehesen worden.

Toontje
@ Hans Hop, kun je mij vertellen hoe de “echte” Groesbeker er uit ziet? En begrijp ik het goed dat er dus ook “niet-echte” Groesbekers zijn? Is het nodig om hier onderscheid in te maken? En waar hoor ik bij? Ik hou van een goed glas wijn (ook van Groesbeekse bodem, ik zie ook economisch / toeristische toegevoegde waarde van de wijnfeesten en Groesbeek als wijndorp nummer 1 van Nederland), maar spuug ook niet in een glas bier (niet alleen pils, s.v.p.). Nog een tip voor de horeca: organiseer in oktober gezamenlijk eens een Groesbeekse BokBierDag. Wedden dat het aanslaat?… Lees meer »
www.hanspeters.eu

Beste Toontje, van de echte Groesbeker wordt binnenkort een beeld onthuld bij de koekeleklef. PS. om bier te maken heb je hop nodig.

Lulpiep

Vorig jaar waren er bij De Treffers ook al bierfeesten…

Toontje

@Hans: Prima antwoord qua humor, maar je ontloopt een fair antwoord op mijn vragen. Ook ik heb de laatste keer SG gestemd, maar wil nu wel eens weten waar ik (als geboren en getogen Groesbeker, die ook wel eens verder kijkt dan z´n lokale neus lang is) met jou aan toe is.

Ben Peters

Wel heel toevallig dat De Treffers nu met hun bierfeest in hetzelfde weekend gaan zitten. Was vorig jaar in december als afsluiting van het snerttoernooi.
Maar van de andere kant maakt het ook niet veel uit; de Siebentaler uit Milsbeek zijn echt geen concurrentie voor de geweldige optredens in de tent op 19 oktober.

www.hanspeters.eu
Toontje dan moet je gewoon bellen dat kan gewoon, over het algemeen ben ik thuis. En natuurlijk sluiten wij onze ogen niet voor Millingen en Ubbergen. Eigenlijk is het vrij simpel, wij wijken misschien wel af van andere lokale partijen. Wij kijken eerst naar welke partijen er in de nieuwe gemeenteraad ons nu wel of niet liggen. Ik heb het al vaker verteld wij gaan niet trouwen eer we verkering hebben. Een verkiezingsprogramma schrijven is een ding, maar met de nieuwe taken, die we opgelegd krijgen van de rijksoverheid, ben je d’r niet alleen met een verkiezingsbelofte, daar komen nogal… Lees meer »
Toontje
@Hans Peters: Geen idee waarom je dat hele verhaal dat je om 18.24 uur hebt gepost er bij haalt. Het gaat mij om de door jouw in je post van 09.11 uur gebruikte term “echte Groesbeker”. Ik wilde van je weten wat dan een “echte” Groesbeker is en of er volgens jou dus ook “niet echte” of “minder echte” Groesbekers zijn. Je schrijft: “Ik denk dat bier voor de echte Groesbeker meer aanspreekt dan wijn”. Ik ben een geboren en getogen Groesbeker en hou van wijn. Wat ben ik dan volgens jou: echt, niet echt, onecht, minder echt? Wat ik… Lees meer »
Whocares

Wat een discussies weer hier. Anyway, ik heb er zin in! Hopelijk wordt dit een groot succes en kunnen we hier ook volgende jaren van genieten. Het concept is in ieder geval goed in mijn ogen!

Miep

@ Whocares zo is het maar net.. en bierfeesten worden overal traditioneel in Oktober gehouden. Je hebt dus de hele maand concurrentie als je zoiets organiseert van München tot Hamburg en van Berlin tot Scheveningen …. ik hoop dat het gezellig word, bij allemaal ik drink erin elk geval ergens eentje….. dus Whocares..

Lulpiep

Het jammere aan alles is dat men elkaar weinig gunt.. de meeste mensen hier kennen hier net als ik alleen maar de verhalen uit het dorp… roddels.. geklets.. etc…

DeKIWI
@Toontje, Dat Hans Peters graag om de brij heen draait als het te heet wordt onder zijn voeten daar ben ik al aan gewend. Maar als ik naar Hans zijn kandidaten lijst kijk dan lees ik dat er iemand op een verkiesbare plaats staat die illegaal op een villa verblijft, ik heb het over Marcel Poelen. Persoonlijk heb ik niks tegen Marcel maar in de landelijke politiek is dit een doodzonde en zou je nooit in aanmerking komen voor een plaats op de kieslijst. Ik vraag mij dan ook af als Groesbeker hoe integer is Sociaal Groesbeek? Mijn mening is… Lees meer »
Hans

@De Kiwi
Pure stemmingmakerij wat je hier verkondigt. Deze procedure loopt nog en dus is het hem vrij op de kieslijst te gaan staan. Dat heeft niets te maken met integriteit. Als het illegaal blijft kan hij zich altijd nog terugtrekken.(als hij daar blijft wonen).
Als het over integriteit gaat trouwens; Giesbers was van verkeer maar reed geen auto. Dat werd alleen maar tegen hem gebruikt. Het wordt niet altijd gewaardeerd als het niet in het straatje van anderen past en dat lijkt er bij jou ook op met wat je schrijft.

DeKIWI
@Hans, Beste Hans dit is geen stemmingmakerij het is een keihard gegeven dat Marcel Poelen illegaal op het park woont, hij heeft daar toen heel bewust voor gekozen en de voorwaarden om daar niet permanent te mogen wonen heeft hij aan zich voorbij laten gaan. Dat heeft niks met de huidige lopende procedure te maken. Maar om je eigen ongelijk te ontkracht ga je er zaken en mensen bij halen die er helemaal niet toe doen. Hans het wordt met name door jou helemaal niet op prijs gesteld als het niet in jou straatje past. Jij maakt jou partij door… Lees meer »

ik ga zeker naar de bierfeesten , maar Hans is zo pro bierfeesten dat je bijna gaat denken dat hij de brouwer is .zal hij daar wel iets van kunnen brouwen !!

Harry

@ DeKIWI, daar heb je echt wel een punt. Het moet natuurlijk niet mogen dat Marcel Poelen in de gemeenteraad komt.
Om zo zijn illegale woning veilig te stelen.
Gelukkig staat hij op en onverkiesbare 3 de plaatst.
Maar toch als je zijn stukjes hier leest, die hij schrijft onder andere onder de namen ‘de lulpiep’ en ‘juustum’.
En zijn opmerking over andere partijen dan is integriteit
bij Sociaal Groesbeek iets waar andere partijen zich aan moeten houden. En zeker niet Sociaal Groesbeek.

wpDiscuz