Forse groei bezoekersaantallen Bevrijdingsmuseum

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945 in Groesbeek heeft dit jaar al ruim 10.000 bezoekers meer gehad dan vorig jaar om deze tijd.

Nationaal_Bevrijdingsmuseum_Groesbeek-DGB

Gemiddeld telde het Bevrijdingsmuseum de afgelopen 5 jaar 40.000 bezoekers per jaar. Nu al wordt dat aantal ruim overschreden. Dit is een groot succes en zet de kroon op het ‘70 Jaar Market Garden’ programma Groesbeek. Maar ook in de eerste helft van 2014 zat het museum al flink in de lift.

De forse stijging van de bezoekersaantallen is toe te schrijven aan een aantal factoren. Allereerst heeft de Liberation Route Europe de regio een enorme publicitaire impuls gegeven in binnen- en buitenland. Mede door de keten die in deze Route gelegd is vanuit Zuid-Engeland, Normandië, via Nederland naar Berlijn en Gdansk is het cultuurhistorisch erfgoed van de Tweede Wereldoorlog danig op de toeristisch-educatieve kaart gezet.

In de tweede plaats heeft het Bevrijdingsmuseum geprofiteerd van haar eigen wisselexpositiebeleid: inhoudelijk sterke tentoonstellingen bouwen voor een groot publiek. Dit jaar waren dat ‘Van Drees tot Frank Sinatra’, ‘Routes of Liberation’ (co-productie met internationaal befaamde musea) en momenteel de grensoverschrijdende ‘Soldiers. Market Garden en het Rijnlandoffensief’. Alle drie stonden en staan ze garant voor een stevige toeloop van bezoekers.

In de derde plaats heeft het grote herdenkingsprogramma ‘70 Jaar Market Garden’, dat landelijk werd ondersteund door het vfonds, gezorgd voor een belangrijke stimulans. De talrijke evenementen, herdenkingen, vieringen en exposities brachten jong en oud massaal op de been voor de sterk gebrachte vrijheidsboodschap .

Het Bevrijdingsmuseum bereidt zich voor op het jaar 2015 waarin de bevrijding op nationale en Europese schaal wordt herdacht en gevierd. Het museum, dat slechts een kleine structurele exploitatiesubsidie ontvangt, is met het oog op het volgend jaar al gestart met de noodzakelijke fondsenwerving. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan de oprichting van het Vrijheidsmuseum WO2 in Nijmegen en nieuwbouw in Groesbeek.

Nationaal Bevrijdingsmuseum 1944-1945
Wylerbaan 4, 6561 KR Groesbeek
Tel. 024-3974404; [email protected]; www.bevrijdingsmuseum.nl
Facebook: /Bevrijdingsmuseum
Twitter: @bevrijding

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nlTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
de nachtboswachter

Ja we mogen best trots zijn op de naam Groesbeek het is een begrip in de wereld.

Ria Patella

De oprichting van het Vrijheidsmuseum WO2 in Nijmegen zorgt weer voor verspreiding van de toeristen.

handy

Waarom gewoon niet dit mooie museum uitbreiden ipv. ook in Nijmegen iets beginnen?

Jeuh

@handy, zie laatste zin: … en nieuwbouw in Groesbeek.

de nachtboswachter

Ja Handy dat idee deel ik ook we hebben ook de ruimten wel maar je moet in de toekomst denken begrijp je rijk van Nijmegen.

wpDiscuz