Lezing Renate Dorrestein in De Mallemolen

Op uitnodiging van de Bibliotheek Groesbeek komt de bekende schrijfster Renate Dorrestein vertellen over en uit eigen werk.

Renate Dorrestein.

Renate Dorrestein.

Tijdens de literaire avond op vrijdag 21 november kunnen we luisteren naar de schrijfster die een unieke positie inneemt binnen de Nederlandse letteren. Bejubeld in binnen- en buitenland zijn haar romans vaak genomineerd en bekroond met o.a. de Annie Romein Prijs voor haar hele oeuvre.

Begonnen als journalist in diverse weekbladen en tijdschriften, wilde ze het liefst romans schrijven en debuteerde ze succesvol met Buitenstaanders (1983). In haar werk is de scheidslijn tussen verbeelding en werkelijkheid soms moeilijk te maken; de boeken zijn eigenzinnig en onweerstaanbaar. Hoewel de onderwerpen in haar boeken meestal aangrijpend zijn, schrijft Renate Dorrestein er opvallend lichtvoetig over. “Fictie laat ons zien hoe moeilijk het is een fatsoenlijk mens te blijven als de omstandigheden onfatsoenlijk worden. Literatuur helpt ons onszelf te begrijpen”, aldus Renate Dorrestein.

In 2013 verscheen haar nieuwste boek “De blokkade”, waarin zij het aandurft om – gevangen in zoiets beschamends als een writer’s block – op nietsontziende wijze de oorzaken en gevolgen ervan te onderzoeken. En het resultaat is even boeiend als inspirerend.

De lezing begint om 20.00 in de foyer van de Mallemolen. Kaartjes zijn te koop voor € 5,- ; niet-leden betalen € 7,50. Vanaf 1 november zijn de kaarten verkrijgbaar in de bibliotheek. Tijdens de pauze is er gelegenheid voor het signeren van boeken.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Lezing Renate Dorrestein in De Mallemolen

Reageren is niet toegestaan.