Reminder: Wintertijd 2014

Vannacht, de nacht van zaterdag 25 oktober 2014 op zondag 26 oktober 2014, wordt de klok om 03:00 uur één uur terug gedraaid.

Bij overgang naar wintertijd schuift de daglichtperiode een uur op waardoor het ‘s ochtends eerder licht en ‘s avonds eerder donker wordt. Als de zomertijd ook in de winter zou gelden dan zou het rond de jaarwisseling pas rond 09:00 uur licht worden. De wintertijd, die vijf maanden duurt, is de normale tijd.

De wintertijd eindigt op zondag 29 maart 2015 om 02:00 uur. Dan kan men de klok weer één uur vooruit zetten. De zomertijd begon dit jaar op 30 maart.

Schema zonsopkomst/zonsondergang 2014
Schema zonsopkomst/zonsondergang 2015

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 25 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Minder licht minder actief serotonine Wintertijd blokkeert ons gelukshormoon.

knilles

Wintertijd is de originele tijd. Als nachtboswachter zul jij überhaubt wel weinig licht krijgen.

De nachtboswachter

Wat een opmerking de uren dat ik overdag buiten ben daar zou jij moe van worden.en de uren dat ik vroeger binnen zat pak ik nu terug en voel me er prettig bij.ieder zijn ding nu zullen de opmerkingen wel weer los komen trouwens weet je wat reageer maar knikker.

knilles

In de uren die jij buiten bent (geweest)ben ik aan het werk.

De nachtboswachter

En ik ook en dat jij werk heb is omdat je geluk hebt en ik heb gewerkt en doe veel vrijwilligs werk en dat zie jij niet knikker.

knilles

knikker ??

wpDiscuz