Bestuurlijke fusie Stuw en Stichting Welzijn Groesbeek

De welzijnsorganisaties Stuw (Overbetuwe) en Stichting Welzijn Groesbeek (SWG Groesbeek) hebben besloten om intensiever te gaan samenwerken. Zij voegen bestuur en toezicht samen. Deze bestuurlijke fusie maakt de weg vrij om schaalvoordelen op strategisch, bedrijfsmatig en op personeelsniveau te realiseren.

Het streven is dat deze stap in enkele jaren zal leiden tot een juridische fusie. Hierdoor ontstaat een samenwerkingsorganisatie met een omzet van 3 miljoen en ongeveer 45 mensen in loondienst, ongeveer 30 fte.

Stuw en SWG zijn welzijnsorganisaties, werkzaam in de gemeentes Overbetuwe, West Maas en Waal, Millingen a.d. Rijn, Groesbeek en Heumen. Beide organisaties hebben geconstateerd dat zij door samenwerking efficiënter kunnen werken en het welzijnswerk in de dorpen beter kunnen uitvoeren. Door een fusie ontstaat een stevige organisatie met een grotere ontwikkelkracht.

Het voordeel van het samengaan zorgt dat aan de inwoners een breder aanbod kan worden geboden en medewerkers meer kansen krijgen in de vorm van bijvoorbeeld mobiliteit en deskundigheidsbevordering. De organisaties komen onder één centrale aansturing (bestuurder) en 2 regionale afdelingen met kleinere gebiedsteams. “De dienstverlening blijft, zoals u van ons gewend bent, dicht bij de mensen in de wijken en in de dorpen geleverd”, laat men weten.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Bestuurlijke fusie Stuw en Stichting Welzijn Groesbeek

Reageren is niet toegestaan.