Kort gemeentenieuws MUG (week 43 / 2014)

Hieronder enkele korte mededelingen vanuit de MUG-gemeenten:

Groesbeek: Verkeersmaatregelen De Treffers – NEC

Op 30 oktober gelden, vanwege het bekerduel tussen De Treffers en NEC, de volgende verkeersmaatregelen:
– Eenrichtingsverkeer op het Nijerf vanaf Nieuwe Drulseweg richting Kon. Wilhelminaweg;
– Stopverbod aan beide zijden op het hele Nijerf;
– Een inrijverbod voor het doodlopende wegvak van de Kon. Wilhelminaweg 21 tot en met 25.

Parkeren
Geparkeerd kan worden op de volgende locaties:

-Parkeerterreinen Treffers aan het Nijerf;
-In de berm van de Nieuwe Drulseweg;
-Parkeerterrein AH aan de Bats.

Groesbeek: VSBfonds en projecten

Vóór 4 november kunt u nog een project of idee aanmelden voor sociale of culturele projecten uit het VSBfonds. Het VSBfonds geeft geld aan sociale en culturele projecten. Aangezien het fonds projecten in Gelderland meer kansen wil bieden, organiseert het samen met Spectrum een spreekuur op 11 november in Arnhem.

Wie een idee heeft dat aansluit bij ontmoeting van leefwerelden, arbeid of vrijwillige inzet kan dat vóór 4 november via www.spectrumelan.nl aanmelden. Mogelijk volgt daarna een uitnodiging voor het spreekuur op de 11e.

Ubbergen: Geen avondopenstelling gemeentehuis op 30 oktober

Op donderdag 30 oktober is er vanwege het afscheid van de gemeentesecretaris geen avondopenstelling van het gemeentehuis in Beek. Normaal gesproken is het gemeentehuis op deze avond geopend van 17.30-19.00 uur voor Burgerzaken.

Ubbergen: Krijgt u al subsidie voor woningisolatie?

Na een succesvolle regeling in 2010, 2011 en 2012 heeft de provincie Gelderland besloten de isolatieregeling voort te zetten in 2013 en 2014. Inmiddels hebben ruim 135 inwoners van de gemeente Ubbergen subsidie toegewezen gekregen. We hebben nog € 9.000 beschikbaar. Op is op!

Meer informatie is te vinden op www.woningisolatie.nu. Subsidie kunt u aanvragen middels het aanvraagformulier en het uitkeringsformulier. Op deze formulieren staan ook de voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen. Per woning kan ongeacht het aantal maatregelen maximaal € 500,- subsidie worden verstrekt (of € 750,- in geval van de burenbonus).

Millingen: Collecte

Van 2 t/m 8 november vindt de collecte van Alzheimer Nederland plaats.

MUG: Gezelligste winkel kiezen

Op 10 november 2014 start de 3e editie van de Verkiezing van de Gezelligste Winkel door Vote Company in alle 403 Nederlandse gemeenten. Dus ook in de gemeenten Millingen aan de Rijn, Ubbergen en Groesbeek.

De gemeentewinnaars strijden vervolgens in een finaleronde om de provinciale en landelijke titel. Tot de start van de verkiezing mag iedereen zijn of haar favoriete winkels nomineren. Deelname is voor alle genomineerde winkels helemaal gratis. Doorgeven welke winkels genomineerd moeten worden kan via de website van de verkiezing www.gezelligstewinkel.nl Of lever een lijstje in via [email protected].

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: MUG-gemeenten

Gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Gezelligste winkeltje het margrietje bloemenzaak.

kenner.

Parkeren op parkeerplaats Treffers lijkt me onmogelijk.
Is gereserveerd voor bestuurders die een parkeerkaart hebben ontvangen. Dus spelers, genodigde, enz. NIET voor het publiek.

handy

Wie gaat het opknappen van de zompige berm langs de Nieuwe Drulseweg opknappen en betalen?
Juist ja de gemeenschap… goed plan weer… sjee wat zijn we als gemeente weer begaan.. gewoon verplaatsen naar Nijmegen die wedstrijd.

handy

Gezelligste winkel is Groen Groesbeek….

Lulpiep

Hoop dat de rellen uitblijven… ze hebben alle supporters door elkaar staan op zuid…

wpDiscuz