Park ’t Groeske bijna gereed

Nu een aantal maanden aan park ’t Groeske gewerkt is, ontstaat al een aardige indruk hoe het uiteindelijke resultaat er uit gaat zien.

De contouren van de keerwanden met cortenstaal geven de grootte aan van de visvijvers zoals die enkele honderden jaren geleden door de voormalige “Heren van Groesbeek” zijn aangelegd. Ook nu zal bij tijd en wijle water te beleven zijn, omdat de verlaging bedoeld is om het regenwater, dat uit het centrum van Groesbeek komt, tijdelijk te kunnen bergen.

Eilanden

Veel eilanden, die door een stelsel van plankiers met elkaar zijn verbonden, zijn al ingericht waarvan circa de helft door de vrijwilligers uit de directe omgeving. Een mooi resultaat!

Volgend jaar zomer hopen wij dat het park ook een echte groene uitstraling heeft, zodat het goed toeven is in ’t Groeske.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hans

Prachtig park is het geworden. Als nu iedere hondenbezitter zich houd aan het verbod dat bij de bruggen staat en de drollen opruimt die hun hond rondom het park achterlaat dan is het helemaal geweldig. Kleine moeite om een zakje mee te nemen en al helemaal niet moeilijk om niet daar te gaan lopen waar het verboden voor honden is! Ook het niet aanlijnen gebeurd zeer regelmatig en de honden die loslopen zijn niet de fijnste honden; Een duitse herder en een Rottweiler bijvoorbeeld. Daarvoor is een losloopgebied in het bos ingesteld van een paar vierkante kilometer. Dank u!

De nachtboswachter

Goed gezegd Hans en mooi geformuleerd ja men moet gewoon een beetje rekening houden met elkaar.

wandelaar

ziet er leuk uit die eilandjes maar op het eind van enkele plankiers zie ik
wel verschillende trapjes , ik vraag mij dus af of mensen met kinderwagens,
rollators en rolstoelen dit ook zo’n leuk park vinden.

wpDiscuz