Eerste bewoners nemen intrek in “De Plataan”

De eerste bewoners van “De Plataan” op Park Dekkerswald hebben hun nieuwe appartement betrokken.

Afbeelding: Gemeente Groesbeek.

Afbeelding: Gemeente Groesbeek.

Als antwoord op het veranderende zorgbeleid van de overheid zijn wonen en zorg gescheiden in De Plataan. Bewoners huren een zelfstandige 3-kamer woning, die zij helemaal naar hun smaak kunnen inrichten. Daarnaast nemen zij zorg en diensten af die zij op dat moment nodig hebben. Zelfstandig wonen met de juiste zorg en ondersteuning bij de hand.

Veranderend zorgbeleid

De overheid werkt aan een nieuw zorgbeleid waarin traditionele verzorgingshuizen verdwijnen. Van ouderen wordt verwacht dat ze langer thuis blijven wonen, in hun vertrouwde omgeving. Die thuissituatie is echter bij iedereen anders en niet altijd geschikt wanneer mensen zorg of ondersteuning nodig hebben. De Plataan is het antwoord op dit veranderende zorgbeleid. Bewoners, met een lichte of zwaardere hulpvraag, huren een zelfstandige woning en ontvangen via hun zzp- of thuiszorgindicatie zorg- en ondersteuning. Dat betekent dat bijvoorbeeld echtparen waarvan slechts een van de twee zorg nodig heeft gewoon samen in hun eigen appartement kunnen wonen. Zij hoeven niet langer gescheiden of samen in een kleine kamer in een verzorgingshuis te wonen. ZZG zorggroep stemt met bewoners een persoonlijk zorg- en dienstenpakket op maat af.

De Plataan

De Plataan is ontwikkeld door Vestia en ZZG zorggroep. Het gebouw telt 51 vrije sector huurappartementen. De appartementen, van circa 85m2, zijn ruim van opzet en daardoor rolstoel toe- en doorgankelijk. Iedere woning heeft een eigen balkon vanwaar bewoners uitzicht hebben op de schitterende groene omgeving. Op de begane grond is voor elk appartement een eigen, afsluitbare bergruimte en parkeerplaats beschikbaar. Hier is ook een gemeenschappelijke stalling voor scootmobielen en fietsen. Bewoners kunnen zelf invulling geven aan o.a. de binnentuin, waar binnenkort een echte Plataan gepoot wordt, en de gemeenschappelijke woonkamer met dakterras op de tweede etage. Park Dekkerswald ligt in een mooie, bosrijke omgeving tussen Nijmegen en Groesbeek.

Park Mariendaal

De appartementencomplexen Rozenboog en Heuvelrijk zijn reeds opgeleverd. In de toekomst worden ook het huidige kapelgebouw en klooster gerenoveerd. Daarin zijn faciliteiten gepland zoals een restaurant en multifunctionele ruimte voor sociale en culturele activiteiten. Voor meer informatie over Rozenboog en Heuvelrijk, klik op Wonen en Welzijn in het linkermenu.

Er zijn nog appartementen beschikbaar. Heeft u belangstelling voor het huren van een appartement in Rozenboog? Strijbosch Thunnissen Makelaars verzorgt de verhuur van de appartementen. Bel telefoonnummer (024) 365 10 10 of mail naar [email protected] Meer informatie vindt u ook op www.stmakelaars.nl/. Indien er meerdere belangstellenden voor een appartement zijn, dan hebben mensen met een zorgindicatie voorrang bij toewijzing.

Als u om wat voor reden dan ook, zorg aan huis nodig heeft kan de ZZG zorggroep u de zorg leveren. Neem voor meer informatie hierover contact op met ZZG zorggroep via telefoonnummer (024) 381 71 11 of per e-mail [email protected]

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente Groesbeek

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 oktober, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
ben.helder
Het idee dat echtparen samen kunnen blijven ondanks een verschil in zorgbehoefte is een uitstekend idee. Maar…… ik lees in het stuk niets over de hoogte van de huur! Als ik namen voorbij zie komen van VESTIA, een verhuurorganisatie waarvan de top miljarden Euro’s vergokten met derivaten. Vrijwel alle huurders in Ned. mogen met extra huurverhogingen tot in lengte van dagen voor die schade opdraaien! ZZG zorggroep (geweldig goed in hoge salarissen in de top) en makelaars Strijbosch-Theunissen, dan zal de huur niet echt ‘modaal’ zijn! En dan hebben we het nog niet gehad over de servicekosten. Een hoge huur… Lees meer »
De nachtboswachter

Als je maar genoeg geld hebt als je het hebt kun je het beter op maken.zorghotel dekkerswald ook zo iets rangen en standen zeg ik maar trek een lijn.

zorggraaier
@Ben.Helder. Appartementen van ruim €1100,= per maand. De eerste bewoners ….is een tijdelijk opvang voor mensen uit de Vijverhof (wordt verbouwd) Er is er nog geen eentje verhuurd. Ook wel begrijpelijk. In een tijd waarin mensen zo lang mogelijk zelfstandig moeten wonen wil natuurlijk niemand in een bos zitten, maar juist dicht bij de voorzieningen. De enige voorziening op dat terrein, een “theehuis” is al weer een jaar geleden gesloten (kosten verbouwen twee jaar geleden € 1.000.000,=) Weer een bewijs dat het megalomane denken van zorggraaiers (ZZG) en een corrupte woningcorporatie (Vestia)de gemeenschap klauwen met geld kost. En natturlijk allemaal… Lees meer »
Marcel Poelen
dit artikel komt van de site van de Gemeente Groesbeek. Dan hebben het GVP, PVDA en VOLG nog steeds vertrouwen in VESTIA en de graai cultuur van de VESTIA-projectontwikkelaars!? De appartementen ‘De Plataan’ zijn: en te duur, gebouwd op een verkeerde locatie en te eenvoudig qua inrichting voor die prijs. Toen dit plan is doorgedrukt door B&W VAN Groesbeek was het al economische crisis, dat is nu niet anders. En hoe nu verder met de leegstand en het imago voor Groesbeek dat zo graag met VESTIA in zee ging? Onze Plurijn inwoners vanwege de bezuinigingen naar een flatje in Nijmegen… Lees meer »
Tontje

@ Marcel, volgens mij gaat het verhaal hier boven erover dat de eerste bewoond zijn. Dus er is belangstelling voor door mensen die er willen wonen en het kunnen betalen.
Bouwen moet een mix zijn van goedkopere en duurdere woningen
Om de doorstroming te bevorderen, deze helft staat er. Nu nog de andere helft…
En wat de inrichting betreft dat is iets wat mensen zelf mogen bepalen, een kwestie van persoonlijke smaak zou ik zeggen… niet iets waar een aspirant raadslid over hoeft te beslissen..

zorggraaier

@tontje. doorstroming bereik je als je oudere mensen op plaatsen laat wonen waar men graag wil wonen. De “eerste bewoners” is, zoals gezegd, tijdeljk opvang ivm een verbouwing. Van de appartemeneten in de vrije verhuur is nog niets bezet (de bovenste 2 verdiepingen). Marcel heeft een punt als hij zegt dat de appartemenet en op een verkeerde locatie staan, te duur zijn en voor die prijs sober zijn ingericht. Alles met maar één doel….. zelfverijking… graaien…..onder toerziend oog van…onze bestuurders

wpDiscuz