Extra geld voor minima in 2014

Door de bezuinigingen hebben mensen met een minimuminkomen minder te besteden in 2014. De regering wil deze mensen graag tegemoetkomen. De gemeente mag hen daarom eenmalig een extraatje geven, een zogenoemde Koopkrachttegemoetkoming 2014.

Mensen met een inkomen tot 110 % van de bijstandsnorm (zie bijlage) kunnen hiervoor in aanmerking komen. De tegemoetkoming bedraagt:

Voor een alleenstaande € 70,-
Voor een alleenstaande ouder € 90,-
Voor gehuwden/samenwonenden € 100,-

Geen recht op de koopkrachttegemoetkoming hebben: gedetineerden; personen jonger dan 18 jaar; personen jonger dan 27 jaar die door het Rijk bekostigd onderwijs kunnen volgen; personen van 18, 19 of 20 jaar die in een instelling verblijven.

Extra geld voor wegvallen Compensatie eigen risico (Cer)

Als u vorig jaar de Compensatie eigen risico (Cer) van het CAK heeft ontvangen, kunt u daarbij in aanmerking komen voor een extra bedrag van € 50,- wegens de afschaffing van de Cer in 2014.

Hoe aanvragen?

Mensen met een Wwb-uitkering bij de gemeente, of een IOAW/IOAW-uitkering, ontvangen de koopkrachttegemoetkoming (en de tegemoetkoming Cer als zij vorig jaar de Cer hebben gehad) automatisch op hun rekening in november. Zij hoeven hiervoor geen aanvraag te doen. Heeft u een andere uitkering of inkomsten uit werk? Dan kunt u de tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente. Hiervoor moet u een aanvraagformulier invullen en inkomstengegevens aanleveren. Als u vorig jaar de Cer heeft gehad, moet u een bewijs van ontvangst bijvoegen. U kunt het aanvraagformulier (zie bijlage) terugsturen tot 20 december 2014.

Bij inwoning van een volwassene die niet de partner is of van een kind boven 18 jaar, of als u geen woonlasten heeft, valt de bijstandsnorm lager uit. Ook bij aanvragers die jonger zijn dan 21 jaar, valt de bijstandsnorm lager uit.

Aanvraagformulier koopkrachttegemoetkoming 2014 (.PDF-bestand)
Overzicht 110% bijstandsnorm (.PDF-bestand)

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: Gemeente GroesbeekTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter
Zoethoudentjes om toch het idee te geven van wat zijn we goed bezig.wat krijgt de belasting dienst straks weer terug.nu we weer moeten terug betalen.het kijkt allemaal mooier dan het is.de realiteit is heel anders.daar bij zijn er lieden met hoge inkomsten die zelfs geen belasting hoeven te betalen.en moeten ze het wel pakken ze het op een andere manier weer dubbel terug.neem aan dat men weet wie ik hier mee bedoel.2015 word het jaar van Nederland is op zijn eind.in Duitsland begint het Das betruig der regering in keulen dondert het al en in Berlijn begint het en binnen… Lees meer »
boersteeg

nachtboswachter wat een slap gelul.
als je iets schrijft onderbouw het dan eens, en niet altijd dat dom gekwats.

De nachtboswachter

Voel je aan gesproken wat kwats is als je reageert of kun je de waarheid niet verdragen.

Boersteeg daar moet je dan ook voor op school gezeten hebben.
Maar die tijd bracht hij meestal ergens anders door.

Knilles

Dat meen je niet!

Boswachter heeft wel gelijk

Ria Patella

jb ook.

wpDiscuz