Taxatiemiddag oude boeken en ansichtkaarten

Donderdag 13 november van 13.00 – ca. 16.00 uur opent Hotel restaurant De Oude Molen, Molenweg 48 in Groesbeek haar deuren voor de bekende Nederlander / taxateur en veilinghouder Arie Molendijk uit Rotterdam.

Hij zal deze dag oude en zeldzame boeken, handschriften, kloosterboeken en of oude bijbels voor het publiek op hun waarde schatten. Molendijk is vooral gespecialiseerd in oude geschiedenis, topografie, (staten)bijbels en theologie.

De heer Molendijk organiseert twee keer per jaar een veiling van oude / antieke boeken en was organisator van diverse boekenmarkten in den lande, zoals de Veluwse boekenmarkten. Verder adviseert hij graag wat met oude boeken gedaan kan worden. Bijvoorbeeld bemiddelen tot verkoop op een veiling of direct. Advies tot restauratie van oude boeken en bijbels is ook mogelijk.

Ook het opstellen van een taxatierapport voor de verzekering is mogelijk. Taxatie gebeurd zo mogelijk aan de hand van bewijsmateriaal uit recent verschenen veilingcatalogi. Een nauwkeurige vaststelling van de waarde van boeken is afhankelijk van de druk en van de staat waarin het boek verkeert. Met enige regelmaat komen er op dit soort taxatiedagen uiterst zeldzame werken voor de dag en soms duiken zelfs geheel onbekende boeken op.

Regelmatig taxeert Molendijk op uitnodiging in musea, bibliotheken, kerken en op monumentendagen. De belangstelling is overwegend groot op dergelijke dagen. Inmiddels heeft hij bijna 1400 taxatiedagen op zijn naam staan. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving. Taxatie kost 5 euro ongeacht het aantal te beoordelen boeken.

Plaats: Groesbeek, Hotel De Oude Molen, Molenweg 48.
Datum en tijd: Donderdag 13 november van 13.00 – ca. 16.00 uur.
Inlichtingen: Antiquariaat A.C. Molendijk. [email protected] (niet voor taxaties).

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Tags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 6 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Eindelijk kan ik mijn oude ansicht kaarten op deze taxatiemiddag laten bekijken door Arie die ik vroeger tijdens mijn reisjes toe gestuurd kreeg.knilles leo van de heuvel gelieve niet te reageren.

wpDiscuz