[GR2014] Politieke partijen & Social Media

De politieke partijen die deelnemen aan de MUG-verkiezingen hebben nu allemaal een website en zijn in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ook steeds vaker actief op social media.

Logo_MUG_DG1

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes van de politieke partijen is daardoor voor de kiezer steeds makkelijker geworden. De partijen zijn volop campagne aan het voeren en doen daarvan regelmatig verslag. Via Facebook en Twitter is dit simpel te volgen. Hieronder een overzicht van de partijen met links naar hun eigen (social media) pagina.

De MUG-verkiezingen worden op 19 november 2014 gehouden. Nog niet op de hoogte van de diverse punten van de partijen? Kijk dan bij ons overzicht van de 11 verkiezingsprogramma’s.

01. CDA MUG
InternetLogo_DG1 Website CDA MUG
FacebookLogo_DG1 CDA MUG op Facebook 154 likes
TwitterLogo_DG1 CDA MUG op Twitter 54 volgers

02. Groesbeekse Volkspartij (GVP)
InternetLogo_DG1 Website GVP
FacebookLogo_DG1 GVP Groesbeek op Facebook 109 vrienden

03. Voor Openheid en een Leefbaar Groesbeek (VOLG)
InternetLogo_DG1 Website VOLG
TwitterLogo_DG1 VOLG op Twitter 251 volgers

04. PvdA MUG
InternetLogo_DG1 Website PvdA MUG
FacebookLogo_DG1 PvdA MUG op Facebook 91 likes
TwitterLogo_DG1 PvdA MUG op Twitter 46 volgers

05. VVD Rijk van Nijmegen
InternetLogo_DG1 Website VVD Rijk van Nijmegen
FacebookLogo_DG1 VVD Rijk van Nijmegen op Facebook 67 likes
TwitterLogo_DG1 VVD RvN op Twitter 19 volgers

06. GroenLinks
InternetLogo_DG1 Website GroenLinks
FacebookLogo_DG1 GroenLinks op Facebook 25 likes
TwitterLogo_DG1 GroenLinks op Twitter 322 volgers

07. Sociaal Groesbeek (SG)
InternetLogo_DG1 Website Sociaal Groesbeek
FacebookLogo_DG1 Sociaal Groesbeek op Facebook 87 likes
TwitterLogo_DG1 Sociaal Groesbeek op Twitter 79 volgers

08. Voor Berg en Dal (VBenD)
InternetLogo_DG1 Website Voor Berg en Dal
FacebookLogo_DG1 Voor Berg en Dal op Facebook 40 likes

09. D66 Berg en Dal
InternetLogo_DG1 Website D66 Berg en Dal
FacebookLogo_DG1 D66 Berg en Dal op Facebook 10 likes

10. Combinatie ’90 Ubbergen (C90)
InternetLogo_DG1 Website Combinatie ’90
FacebookLogo_DG1 C90 op Facebook 24 likes

11. Gemeente, Jeugd- en Sportbelangen Millingen (GJS)
InternetLogo_DG1 Website GJS Millingen
FacebookLogo_DG1 GJS op Facebook 169 leden
TwitterLogo_DG1 GJS Millingen op Twitter 16 volgers

Cijfers social media per 07-11-2014, 18:00 uur.

Informatie over de MUG-verkiezingen en het referendum staat aan de rechterkant van deze site, onder het kopje “Gemeente verkiezingen”.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 13 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
GroenLinks Groesbeek

GroenLinks Groesbeek is ook actief op Facebook: https://www.facebook.com/glgroesbeek

De nachtboswachter

En Aktief verzet tegen de bomenkap bewijzen van spreken.

ben.helder
Wat opmerkelijk dat juist nu Groen Links Groesbeek van zich laat horen en wel dat zij ‘actief’ zijn op facebook. Wat zou het fijn zijn als Groen links nu eens ophoudt met spelen op de computer, ook hun Romeinse speelgoed opbergen en aan de slag gaan. En als je jezelf dan toch ‘links’ noemt zet dat dan direct om in daden! Laat dan zien dat je dat aankunt, binnen en buiten de gemeenteraad. Dán zal er mede door Groen Links weer een benaderbaar gemeentebestuur gaan functioneren dat luistert naar haar burgers en waarbij de menselijke maat weer de norm wordt.… Lees meer »
Realist

@GroenLinks: dan zijn jullie tenminste nog ergens actief. Knap hoor.

Marcel Poelen
als 3e kandidaat-raadslid van Sociaal Groesbeek draai ik nu al meerdere weken mee in de verkiezings-carrousel. Ik ben al lang niet meer naïef, het zal door mijn militaire ervaringen komen en een paar grijze haren. Nagenoeg alle partijen benadrukken een open en eerlijke politiek in hun programma’s, dat is goed beschreven, edoch? Zo wordt de discussie over de nieuwe gemeente naam overspoeld door inbreng van onzinnige meningen van deskundigen. Media zoals de Gelderlander en omroep Gelderland nemen dat zonder zorgvuldige controle over. Zo zou de naam Groesbeek versus Berg en Dal qua Face-book hits het afleggen met 1 miljoen tegen… Lees meer »
Jennifer Janssen

Geachte heer Poelen,

U heeft behoorlijk op uw tekst zitten zwoegen, echter heb ik toch een opmerking.
U verwijt andere partijen van kiezersbedrog, valt hen aan op diverse punten, maar u geeft zelf geen enkele oplossing of tegenargument.
En dat vind ik een gemiste kans.
Jammer.
U schrijft wel dat u het vertrouwen terug wilt winnen van de kiezers in de dorpspolitiek, maar dat doet u echt niet door anderen aan te vallen en zelf niet met een oplossing te komen.

Tontje

Inderdaad @ Jenniifer een heel verhaal van Marcel Poelen. Daar is hij waarschijnlijk uren mee bezig geweest.
Knap en dan in zo’n lang stuk helemaal niets vertellen pfff

Marcel

@Jennifer
Op loze beloften, laat staan holle oneliners, hoeven toch geen tegenargumenten te komen? We weten voor wat betreft de zooi regelgeving die nu op het bordje van de gemeenten komt totaal niet wat ons te wachten staat. Geen enkele notie van wat we straks uit kunnen geven. Dan moet je ook niet iets gaan beloven wat je nu niet kunt onderbouwen.

Jennifer Janssen

Marcel zei:
“Op loze beloften, laat staan holle oneliners, hoeven toch geen tegenargumenten te komen?”
Juist wel.
Een politici die modder gooit naar anderen en anderen beticht van kiezersbedrog zonder zelf met goede oplossingen te komen is in mijn ogen echt niet beter dan anderen.
Een goede politicus komt dan juist wel met goede tegenargumenten, tegenbegrotingen en tegenoplossingen om te laten zien dat zij/hij wel serieus te nemen is.
Ik ben een kiezer. Dus mag die moddergooiende politicus mij overtuigen waarom ik dan wel op haar/hem moet stemmen.
Dat moddergooien zonder zelf met tegenoplossingen en tegenargumenten te komen imponeert mij totaal niet.

Jennifer Janssen
Marcel zei: “We weten voor wat betreft de zooi regelgeving die nu op het bordje van de gemeenten komt totaal niet wat ons te wachten staat. Geen enkele notie van wat we straks uit kunnen geven.” Dan wordt het heel hoog tijd om dat uit te vinden. We weten wel degelijk wat op ons af komt en wat het rijk wilt bezuinigen. De gemeentes hebben al uitstel gekregen. In plaats van de koe bij de horens pakken en bij de komende fusie de problemen gelijk aanpakken, speelt men nu kwartet. “Mag ik van jou in de categorie belastingen de laagste… Lees meer »
ben.helder
Jennifer, ik weet niet hoe het in Millingen er aan toe gaat maar in Groesbeek hebben 3 partijen jaren lang een strak geregisseerde neo liberaal regime gevoerd gebaseerd op ‘luister en huiver’. Zinnige tegenargumenten werden door generaal Thijssen en z’n volgelingen consequent taal van tafel geveegd. Vertrouwen in de politiek is daarmee volledig om zeep geholpen hetgeen tot veel frustratie heeft geleid bij die mensen die niet in het neo liberale kamp thuishoorden. We hebben wel degelijk een mening hoe het anders kan en anders moet! En daarbij is voor ons de menselijke maat een basis voorwaarde. Daarnaast, dat er… Lees meer »
De nachtboswachter

Ja Ben klopt was van morgen in het bos en hoorden goede morgen nachtboswachter wat ben je vroeg en die lieden waren aan het joggen en toen dacht ik nog van.hebben die gasten van de Groesbeekse volkspartij nooit eerde tegen mijn gezegd.ik zei nog laat maar zitten ja ik stem Hans mijn moeder ook de hele familie hoorden dat man bijt hond ook naar Groesbeek komt 19 november ik zit hier niet achter.

heinz

Tjonge jonge ieder keer weer mevr Janssen .(wordt daar zo moe van )
Na 19 Nov is het dhr Sm…..

wpDiscuz