[Foto’s] Sint Maarten optocht 2014 Breedeweg

De eerste St. Maarten optocht van dit jaar in Groesbeek was in Breedeweg.


Sint Maartenoptocht in Breedeweg, Groesbeek. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl.

Er waren veel mensen en vooral veel kinderen met lampions om een grote optocht te kunnen houden. Bijna alle straten in deze buurtschap werden aangedaan,en de vele verkeersregelaars hadden handenvol werk om alles goed te laten verlopen.

Het Sint Maartenfeest wordt over het algemeen op 11 november, of soms de avonden ervoor, gevierd in sommige streken van Vlaanderen, Noord-Frankrijk, Nederland en sommige Duitstalige gebieden.

Het is de naamdag van Martinus van Tours en wordt ook wel Sint-Martinus, Sinter Merte of Sinte-mette genoemd. De invulling die aan dit feest gegeven wordt verschilt van streek tot streek.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl, WikiTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 8 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Leuk toch voor de KIDS en ook nog volle maan heb nog een fikse wandeling gemaakt.het was trouwens nog druk in het bos jagers droppings politie.

boersteeg

dit doen ze toch al jaren op de horst.
maar niet te min toch leuk voor de kids.
allemaal eigen lampionettje maken lampje er in en lopen erg leuk.mooi dat deze traditie terug komt, want sommige worden helaas verziekt door een paar anderen.

johanna

Het was een mooi gezicht !
Veel kinderen trouwens.

Piet, de foto’s zijn weer prachtig.

karin

Dit is niet nieuw op de Breedeweg Boersteeg. dit is gewoon elk jaar al zolang als ik in Breedeweg woon sowieso en dat is al járen.

piet 1

Dit is al zeker 20/25 jaar op de bredeweg,dus boersteeg ik weet niet…..

wpDiscuz