[Foto’s] Feestelijke middag in Buurtpark het Groeske

Donderdagmiddag 13 november was er weer een vrijwilligersactiviteit en feestje in Buurtpark het Groeske.


Donderdag was er een feestelijke middag in Park Het Groeske. Foto en rechten: Piet Spanjers/DeGroesbeek.nl

Vanaf 15.00 uur gingen kinderen van school en buurtvrijwilligers op een aantal plekken in het park veel verschillende bloembollen planten zodat er in de lente een bloemenzee verschijnt. Ook werden verschillende bomen en hazelaars geplant, onder meer rond het nieuwe kleine amfitheater in het park.

Wethouder Theo Giesbers en een vertegenwoordiger van wethouder Pim Spaan waren te gast. Zij deden de feestelijke symbolische overdracht van het beheer over de vier zogenaamde ‘wijkeilanden’ in het park aan de wijkvrijwilligers en Stichting de Groesbeek. Er werd later een vuurtje gestookt in de vuurplaats naast het amfitheater. Kinderen, wijkbewoners en andere belangstellenden waren welkom broodjes te komen bakken en marshmallows te roosteren.

Wijkbewoners hebben sinds 2012 meegedacht over de inrichting van het park. Dit op initiatief van enkele burgers en organisaties uit de wijk. Doel was en is van het park een groene ontmoetingsplek voor de hele wijk te maken, voor jong én oud. Het college van B & W en met name de wethouders Giesbers en Spaan hebben het participatieproject rond het park van begin af aan gesteund.

De favoriete inrichtingsideeën van wijkbewoners zijn door ontwerpster Marleen van Tilburg verwerkt in de ontwerpen voor vier eilanden in het park, de ‘wijkeilanden’. Drie wijkeilanden zijn inmiddels ingericht (zie ook: www.buurtparkgroeske.nl) met onder andere een klein natuurlijk amfitheater, een picknick- en barbecueplaats, een waterspeelplaats en een natuurlijke klim- en klauterplaats. Het vierde eiland – een bloemen en vlindertuin met een beweegcircuit voor ouderen – volgt in het voorjaar. Hiervoor is de fondsenwerving nog volop gaande.

Vrijwilligers uit de wijk gaan vanaf nu de wijkeilanden beheren en onderhouden. De gemeente blijft verantwoordelijk voor het park als geheel. De wijkvrijwilligers richten zich op de vier wijkeilanden. Vanaf december start daarvoor een Groeske Buurtpreventieteam en vanaf het nieuwe jaar een werkgroep Groenbeheer Wijkeilanden Groeske die zich samen inzetten voor beheer en onderhoud.

Bent u geïnteresseerd hierin mee te doen, dan kunt u een e-mailtje sturen. De organisatie neemt dan contact met u op. Voor het Groeske Buurtpreventieteam, mail naar Wikke Raymakers van SWG: [email protected]. De eerste bijeenkomst van het Groeske Buurtpreventieteam was op dinsdagavond 9 december om 19.30 uur in de Adelbrecht-Windekindschool aan de Cranenburgsestraat 112a.

Voor Groenbeheer Wijkeilanden Groeske mail naar: [email protected]. Hiervoor wordt nog een datum gepland en aangekondigd.


Foto’s met dank aan Piet Spanjers!

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De nachtboswachter

Leuk toch voor de mensen en kinderen die er wonen in het centrum is ons al veel groen ontnomen en Dank Theo en alle vrijwilligers en mensen die dit te stand hebben gebracht.

karin

ik vind het zo’n leuk initiatief! ik kom er regelmatig langs en ik denk dat het prachtig is als het allemaal aangegroeid is en het water wat meer loopt.

veel plezier vanmiddag en alle dagen daarna!

Johanna

Prachtig initiatief !

Marcel Poelen

Iedere dag wordt het mooier en de kinderen hebben het al ontdekt. Dat gaat dus iets heel moois en goeds worden.

De nachtboswachter

Ja Marcel heel belangrijk voor kinderen en hun ontwikkeling.

wpDiscuz