[Foto’s] Giesbers en schoolkinderen planten een es

Donderdag heeft de feestelijke overdracht van vier van de zeven eilanden plaatsgevonden in het Groeske.


Vrolijke gezichten tijdens het planten van de es. Foto en rechten: Peter Hendriks

Zij zijn in beheer gegeven aan Stichting De Groesbeek. Zij beheert en onderhoudt deze eilanden. De overige ruimte zal worden beheerd en onderhouden door de gemeente Groesbeek.

Het is een fantastisch park geworden met meerdere functies: 1. Het regenwater wordt hier tijdelijk opgevangen. 2. Het is een machtig speelterrein voor de kinderen met avontuurlijke klim- en klauterplekken. 3. Er loopt een wandelpad om het park voor hondenliefhebbers met op 6 locaties gratis zakjes met afvalbakken. 4. Het is een rustplek voor ouderen met prachtige uitzichten over het park. Het park is een onderdeel van een lintvormig natuurgebied langs de gehele beekloop van de Groesbeek, vanaf de bron achter de Protestantse Kerk tot aan de Duitse grens.

Wethouder Giesbers vraagt de bewoners om met elkaar zorg te dragen voor al het moois dat gezamenlijk tot stand is gekomen. In het kader van de feestelijkheden plantte wethouder Giesbers een es samen met de schoolkinderen van Adelbrecht-Windekind en Carolus. Lovende woorden tenslotte had hij voor:

– Kirsten Kuipers (die op een fantastische wijze bewoners, school, Mariëndaal en de gemeente Groesbeek bij elkaar gebracht heeft);
– Henriet Rosman als voorzitter van De Stichting Groesbeek;
– Lin Giebels en André Gerrits die er vanaf het eerste uur bij waren;
– Henny Brinkhof die o.a. maaisel uit de Bruuk op de taluds heeft opgebracht;
– de ambtenaren Cees van de Ree, Richard Rutten en Wouter van de Lest voor de enorme betrokkenheid bij de totstandkoming van het Groeske.


Foto’s: Peter Hendriks.

FacebookLogo_DG1Like DeGroesbeek.nl op Facebook.
FacebookLogo_DG1Volg DeGroesbeek.nl op Twitter.

Bron: DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 november, 2014 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
handy

Giesbers je bent de bewoners die de WOZ hebben betaald vergeten…..

De nachtboswachter

Handy Theo staat er niet alleen voor en je valt hem uit het niets aan. Theo zou eigenlijk Burgermeester moeten zijn van Groesbeek dan zag alles er beter uit in Groesbeek.reageer maar wel positief blijven.ik kan al haast zeggen wat je gaat zeggen.

Henk.E.

Je hebt gelijk,nachtboswachter.

wpDiscuz